Normális ez a papám és mamámtól?
"-minusz 17-dioptriás... emelett hallássérült is vagyok, magasvérnyomásos. 3 éve baloldali retinám levált arra már csak fényeket látok.."
...
" meglatta a kerekparomat"
Troll.
Én is ismertem súlyos fokban látássérültet aki kerékpározott, ettől nem lehet - nem kell trollnak minősíteni.
Ha egyes kérdésekhez odaírom, hogy vak vagyok, akkor engem is trollnak minősítenek időnként, mondván: "akkor hogy tudsz ide írni?", "akkor hogy tudod elolvasni mit írunk?".
"Ha egyes kérdésekhez odaírom, hogy vak vagyok, akkor engem is trollnak minősítenek időnként, mondván: "akkor hogy tudsz ide írni?", "akkor hogy tudod elolvasni mit írunk?"."
Nem, mert azzal minden intelligens ember tisztában van, hogy a vakok és gyengénlátók számára vannak eszközök, amikkel írni és olvasni tudnak. És nincsenek olyanok kerékpárok, amikkel forgalomban közlekedni tudnának.
Ha a kérdező az egyik szemére egyáltalán, a másikra csak nagyon gyengén lát és emelett csak korlátozottan hall, és nem trollkodott, akkor teljesen jogos a nagyszülő kiakadása, ha kerékpárral (ráadásul sötétben, bár ez már majdnem mindegy is) közlekedik.
Én is ismertem súlyos fokban látássérültet aki kerékpározott, ettől nem lehet - nem kell trollnak minősíteni.
Nem mindegy, mi miatt látássérült. Anagyfokú miopya veszélyeztetett látású. Nem azért nem biciklizhet, mert rosszul lát, hanem mert megvakulhat egy gödörtől is.
"Nem azért nem biciklizhet, mert rosszul lát"
Kérdező nem rosszul lát, hanem szinte sehogy. Ami mellé még rosszul is hall. Aki nem lát, vagy csak nagyon gyengén, hogy méri fel a forgalmat maga körül? Hogy hajt ki egy kereszteződésben? Hajt át egy zebrán?
"Értem, tehát a kerékpározás miatti kiakadásuk-aggódásuk jogossá teszi az egyéb, "nem csinálhatsz semmit, mert beteg vagy" típusú viselkedésüket?"
Nem. Fenntartom a véleményemet, hogy ez egy kitalált történet.
A Vakok Iskolájába jártam, osztálytársam, aki szintén, látó életet tudott élni és papíron ugyanúgy "vak volt mint én", felnőttként meg építési munkálatoknál dolgozott, stb.
Ez alapján nem kitalált a kérdés. Különösen egy kis falut lehet annyira ismerni, pláne akkor ha valaki régen látott és fokozatosan vesztette el látását, szóval lehet annyira ismerni hogy felmérje: hol milyen forgalom várható, milyen épületek vannak, út milyen széles stb. Ennek ellenére sem helyes a kerékpározás, mert balesetveszélyes, én is ismertem olyat, aki súlyos látássérültként kerékpározott, balesetet szenvedett és nem élte túl sajnos.
Igaza van teljes mértékben annak, aki szakmailag szólt hozzá, hogy mit okozhat ez.
A leírtak alapján én nem gondolom úgy, hogy a nagyszülei viselkedését az váltja ki, hogy ő kerékpározik. Természetesen nem helyes hogy kerékpározik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!