Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Normális ez a papám és mamámtól?

Normális ez a papám és mamámtól?

Figyelt kérdés
Elmondom először is 21 éves elmúltam, februárban 22 leszek, anyámék elváltak 2009-ben akkor 9 éves voltam, és azóta anyai mamáéknál élünk. Sajnos én nagyfokú rövidlátással szülletem mindkét lencsém -minusz 17-dioptriás... emelett hallássérült is vagyok, magasvérnyomásos. 3 éve baloldali retinám levált arra már csak fényeket látok... pedig 2x megműtöttek. Iskolákat kijártam, 11 osztályom van, levagyok nyugdíjazva mellette 6 órásba dolgozok, havi 185 ezer Ft összejön... abból adok rezsibe stb. Sőt husokat is veszek a havi 80-at otthonra költöm a kozos haztartasba. A helyzet a következő: soha nem mehettem buliba sehova mama s papa nem engedtek mindig mondták hogy : te beteg nyomorult gyerek hova mennél, meg nekem nemlehet baratnöm nem engedik meg hogy szexeljek.! Dolgozzak aztmondták meg vásároljak, rakjam a pénzt stb! Nekem ígykell maradnom! Tegnap egy haverral kimentem kajálni 20:00kor értem haza sötét volt, papám 10x felhivott, kiabalt: gyere haza , gyere haza! Aztan vette a batorsagot kocsiba ült meglatta a kerekparomat az etkezde elott bejott oda utannam es mondta na indulj haza azonnal huzz haza! Egyebkent imadom oket nagyon szerettek gyerekkent is! De nem ertik meg hogy neha kikell kapcsolodni. Anyam meg sose mert nekik szolni mindig az arnyekukba elt, azt tette amit ők mondanak. Egyetlen gyerekek anyam es en egyetlen unokajuk. Papa azzal fenyeget elmond mindenkinek hogy en szorakoznek betegen stb az egesz rokonnak megmajd jol kiosztanak engem a rokonok. Ez nem igaz a rokonok is inkabb biztatnak eljek fiatal vagyok. Egyebkent ide nemjar egyik rokon sem nem beszelnek veluk a sajat testverei sem...
2021. okt. 21. 07:06
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%

megmondták ha elmerek menni az önkormányzatot hívják rám vagy a zubbonyt hogy megbolondultam és pert indítanak ellenem hogy betegen elmenten vagy elvitetnek a pszicihátriára...

Ez nem így megy. Ha nem állsz gyámság alatt, oda mész, ahova akarsz.

2021. okt. 21. 07:58
 12/41 anonim ***** válasza:
88%
Még ha a lehető legrosszabb megoldás is lenne, hogy elköltözöl, akkor is megtehetnéd. 21 évesen ahhoz is jogod van, hogy elb@szd az életedet.
2021. okt. 21. 08:04
 13/41 anonim ***** válasza:
97%
Màr bocsi de miert rossz ötlet az elköltözés? Éljen ebben a lelkinyomor kornyezetben?
2021. okt. 21. 08:18
 14/41 anonim ***** válasza:
100%
13-as, nem rossz ötlet. De ha az lenne, akkor is joga lenne hozzá a kérdezőnek.
2021. okt. 21. 08:31
 15/41 anonim ***** válasza:
57%
nekem kicsit kamuszagú a kérdés bár a jobbak közül
2021. okt. 21. 08:41
 16/41 anonim ***** válasza:
94%
Nem tudsz szólni ismerősnek? Probálj meg elköltözni, de így nehéz lesz az élet, de azért megprobálhatott. Attól hogy így születtél, elmehetsz bulizni, sok sikert.
2021. okt. 21. 08:45
 17/41 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem is nyugodtan költözz el, akár egy rokonhoz, akar egy haverhoz. Rengeteg fogyatékkal élő ember él nem a szüleivel, szerintem nyugodtan hívj fel valakit, hogy támogassanak. Egyébként a vakok és gyengénlátók intézete is lehet, hogy tudna neked segíteni pl
2021. okt. 21. 08:58
 18/41 anonim ***** válasza:
97%

Gyorsan átfutottam a válaszokat, és a kérdést, az jött le hogy simán alkalmas vagy az átlag normális életre, nem vagy gondnokság (18 év alatt van gyámság) alatt, így szabadon rendelkezel a "sorsod" felett.

Én a helyedben összeraknék egy tartalékot, 1-2 havi megélhetésre a pénzt, és kaucióra elég pénzt, vagy ha szobát veszel ki akkor 1-2 havi plusz pénzt.

Nem tudom melyik városban laksz, és milyen lehetősségeid vannak, vagy merre szeretnél költözni a továbbiakban...

Emellett nyilván intézni kell új munkahelyet stb stb.

Amúgy 21 éves vagy, tehát elvileg még tanulhatsz nappali tagozaton ingyen, ahol van kollégium is.

Megkéne nézni hogy a te helyzetedben milyen szakmákat választhatsz.

Sok sikert!

2021. okt. 21. 09:35
 19/41 anonim ***** válasza:
96%
Kérj segítséget környékbeli látássérültek szervezeteitől, valahova be lehet biztos kerülni rehabilitációs otthonba, bentlakásosba, illetve rehabilitáció szempontjából pszichológustól is kérhetsz segítséget.
2021. okt. 21. 10:32
 20/41 anonim ***** válasza:
92%

Ha dolgozni tudsz, akkor lépni is tudsz ebből a megnyomorító lelki fertőből!

Még a vakok is tudnak teljes életet élni, párkapcsolatot létesíteni, diplomát szerezni, önállóak lenni.

Én biztos, hogy kérném a gyámhatóság segítségét a szabaduláshoz, amellett felvenném a kapcsolatot a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével, ahol a balatonboglári üdüléstől kezdve a különböző programokig mindenben részed lehet.

Ha otthon maradsz, neked véged lesz, mentálisan is!

2021. okt. 21. 10:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!