Normális ez a papám és mamámtól?
megmondták ha elmerek menni az önkormányzatot hívják rám vagy a zubbonyt hogy megbolondultam és pert indítanak ellenem hogy betegen elmenten vagy elvitetnek a pszicihátriára...
Ez nem így megy. Ha nem állsz gyámság alatt, oda mész, ahova akarsz.
Gyorsan átfutottam a válaszokat, és a kérdést, az jött le hogy simán alkalmas vagy az átlag normális életre, nem vagy gondnokság (18 év alatt van gyámság) alatt, így szabadon rendelkezel a "sorsod" felett.
Én a helyedben összeraknék egy tartalékot, 1-2 havi megélhetésre a pénzt, és kaucióra elég pénzt, vagy ha szobát veszel ki akkor 1-2 havi plusz pénzt.
Nem tudom melyik városban laksz, és milyen lehetősségeid vannak, vagy merre szeretnél költözni a továbbiakban...
Emellett nyilván intézni kell új munkahelyet stb stb.
Amúgy 21 éves vagy, tehát elvileg még tanulhatsz nappali tagozaton ingyen, ahol van kollégium is.
Megkéne nézni hogy a te helyzetedben milyen szakmákat választhatsz.
Sok sikert!
Ha dolgozni tudsz, akkor lépni is tudsz ebből a megnyomorító lelki fertőből!
Még a vakok is tudnak teljes életet élni, párkapcsolatot létesíteni, diplomát szerezni, önállóak lenni.
Én biztos, hogy kérném a gyámhatóság segítségét a szabaduláshoz, amellett felvenném a kapcsolatot a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével, ahol a balatonboglári üdüléstől kezdve a különböző programokig mindenben részed lehet.
Ha otthon maradsz, neked véged lesz, mentálisan is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!