Nagyszülők, akik saját döntésből nem látogatják az unokájukat: miért nem?
Az most nem érdekel, ahol a nagyszülő el van tiltva. Abba szeretnék egy kicsit belelátni, hogy mi van annak a nagyszülőnek a fejében, aki egyszerűen nem kíváncsi az unokájára személyesen.
Olyan szülő válasza is érdekel, aki szeretné, hogy a nagyszülő tartsa a kapcsolatot az unokájával, de a nagyszülő nem teszi. Mit gondoltok, miért nem? Mi a magyarázat?
A mi helyzetünk, amiért a kérdést kiírtam: a férjem anyja abszolút nem tartja a kapcsolatot a lányunkkal (és velem). Soha nem látta még az 1 éves gyereket. Egy városban élünk, 20 perc sétatávolságra. Tudom, hogy anyósomnak én is probléma vagyok, hogy egyáltalán létezem, de akkor a gyereket miért nem nézi meg legalább? Felajánlottam én már mindent, odavisszük, őt idehozzuk, még itthonról is hajlandó lennék elmenni, de nem és nem, mindig van valami idióta kifogás, volt, hogy az volt a baj, hogy nincs befestve és levágva a haja, máskor az, hogy ő nehezen mozog és nem akar az unokája előtt meg előttem így mutatkozni. Most az utolsó már az volt, hogy nem akar velem a saját lakásunkban találkozni, mert akkor én vagyok fölényben. ??? Modtam a férjemnek, hogy ez teljesen úgy hangzik, mintha demens lenne a néni, de a férjem szerint mindig ilyen volt, rossz gyerekkora volt meg traumatizálódott stb. De nekem már elegem van. Nem érdekel, hogy engem nem akar láni, de hogy az unokáját se?? Képeket kér meg ömleng a férjemnek, hogy milyen aranyos a gyerek, de a s.ggét kitörölheti ezzel a kislányunk, ha egyszer a nagymamája személyesen látni se akarja. Hozzá természetesen nem vagyunk meghívva, oda nem mehetünk, nem is voltam ott soha.
Annyira szeretném megérteni, elfogadni. De rohadt dühös vagyok. A lányunk nem ezt érdemli.
Az én anyám nem egy nagymama típus. Fura, mert az ő anyja, tehát az én mamám meg egy igazi csodamama.
Igazából szülőnek is nagyon laza volt, nem volt szokás az ölelgetés, szeretgetés sem mozdulatokban, sem szavakban.
Jóban vagyunk, de nincs az az igazi anya-lánya kötődés. 1 versenyemen volt fiatal koromban, a többire már el sem jött.
Örül, hogy felnőttem és már nincs rám gondja.
Gondolom emiatt nem tud igazi nagyi sem lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!