Engedjük a papának hogy ne szedje a gyógyszereit?
Papa 74 éves, 2 generaciós hazban lakunk a földszint a nagyszüleimé.
Papámnak odavannak a koszorúerei, amikor ezzel kórházba került nem maradt bent 2 hetet ahogy meg volt beszélve hanem hazajött. Nem szedi a gyógyszereit. Nem jár orvoshoz se. Sajnos a nemtörődömségéből az lett hogy jobb lábába érelzáródás alakult ki és amputálták az elfeketedett lábujjait. Akkor szedte a gyógyszereit de utána hogy jobban lett megint nem. Ez volt 2019ben.
Most ott tart hogy fáj a háta és mindkét karja de hiába szedi a gyógyszereit semmi nem hat. Orvoshoz nem akar menni, mama már volt kint a dokinál. Doki elmondta lehet megint egy vérrög okoz gondot az egyik karjában. A mama nem akarja újra végigjátszani azt a kálváriát mint 2 éve.
Még 2019ben a kardiólogus elmondta hogy mindennap adni kell neki injekciót hogy ne alakuljon ki több vérrög a szervezetében.
Papának leginkàbb ez a baja hogy nem akarja az injekciót a hasába beadatni mindenegyesnap mert fáj neki. Láttam hogy szegénykemnek úgy nézett ki a hasa mint egy céltábla de sajnos a vérrög ellen csak injekcióval lehet védekezni.
Most mit csináljak? Fogadjam el hogy nem akar több injekciót?
Így is mindennap úgy kelek fel hogy várom mikor kel fel nehogy egyszer úgy találjam hogy többet nem tudok segíteni rajta.

Őszinte legyek?
Megértem a papádat. A kezelések egyre több kellemetlenséget okoznak neki, a gyógyszerek nem, vagy alig hoznak javulást. És persze áttörő javulás már nem is lenne várható semmitől.
Szerintem ő addig akar már csak élni, ameddig komolyabb kezelések ill. kellemetlenségek nélkül élhet. Ezt fogadjátok el, és addig töltsetek vele minél több időt.

Jajjj…
Tehát papádnak leginkább a vérhigító injekcióval van gondja. Ez olyan fajta injekció, amit a bőr alatti zsírba kell beadni, tehát semmire nem menne az “infúzióhoz használt kivezetővel”, tehát a branüllel, mert az vénában van. Azt kellene megbeszélni az orvossal, hogy nincs-e lehetőség átállítani tablettára. Persze ez sem feltétlen zökkenőmentes, mert ha van is lehetőség, az egyiknél sűrűn kell ellenőrizni a gyógyszerszintet (vérvételek), a másik pedig kicsit drágább.

Pápa nem akarja a tortúrát. Gondolom, mindig egészséges volt, nem ezt szokta meg. Tipikus rossz beteg (bocs), se türelem, se belátás. Még évek volnának benne, tele jó pillanatokkal, de tiszteljük az akaratát, mást úgyse tehetünk.
Alkuképes hozzáállással elég lett volna a gyógyszer. Így pedig semmi, az injekciótól remélik, hogy feloldja a karjában lévő vérrögöt. Ha nem, műtét.
Lioton kenőcs, még esetleg
Az lesz, amiért megharcol. Sajnálom.
Azért írok ilyen nyersen, mert ezek banális vacakolások. Egyik oldalon a tudat, hogy öreg gépet többet kell olajozni, másik oldalon a végzetes makacsság, teljes életet akarok!

Ha jól értem a gyógyszereit szedi ,de a vérhígítót nem szúrja mert fáj. Én a többiekkel ellentétben nem gondolom,hogy feladta és meg akarna halni,hiszen a gyógyszereit sem szedné akkor. A vérhígító injekció nem használata sem fog feltétlenül halált okozni egyébként, de egy újabb amputációt könnyedén. Az jobban fáj ,mint az injekció ..
Konzultálni kéne orvossal nincs-e más mód (van,de a papád kórtörténetétől,állapotától is függ milyen) ami kiválthatná az injekciós kezelést .

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!