Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogy értessem meg a nagyszüeim...

Hogy értessem meg a nagyszüeimmel, hogy már más világ van, és nem lehet ùgy élni, mint 50 évvel ezelõtt?

Figyelt kérdés

Tipikus falusi emberek. Nekik a föld a világ közepe, az a rendes gyerek,

aki hazajár kertet ásni és fát hasogatni. Érthető, hogy most már nem, de 10-15 évvel ezelőtt sem szerettek bejárni a városba. Jó tanuló vagyok, tehetséges sportoló, de ők lenézték, mert addig sem otthon segítek. Régen állítólag még hétköznap is ugráltatták a szüleimet, de amikor megszülettem, meghúzták a határt és lealkudtuk havi 2-3 vasárnapra. Amikor 16 lettem és diákmunkázhattam, az volt a bajuk, hogy náluk is lenne is munka nyáron. Most készülünk egyetemre nem tetszik nekik hogy magukra maradnak

2021. aug. 7. 17:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%
Soha nem tudod megértetni velük, engedd el a füled mellett az ilyeneket.
2021. aug. 7. 17:19
 2/17 anonim ***** válasza:
94%
Sehogy nem fog menni, ők ilyenek és ilyenek is fognak maradni.
2021. aug. 7. 17:30
 3/17 anonim ***** válasza:
31%

Az ő felfogásuk: Nem ér semmit a diploma, nem azt kő csináni, itt dógozz gyerök, kukoricafosztás lösz hónap. Itt a tyúk, lösz tyúkpörkölt, de nem oljjal, hanem zsírra...na léfekszünk a dunyha alá, rögge szalmát viszök a tehénhő...

Nagyjából ez a felfogásuk!

Amit, tanácsolok, mint a puskagolyó úgy húzz fel Budapestre egy egyetemre és ott vagy koleszba vagy albiba menj.

Utána ott vállalj munkát Bp-en.

Őket ritkán, hétvégén, amikor szabadidőd van, látogasd meg.

2021. aug. 7. 17:46
 4/17 anonim ***** válasza:
90%

Ha eddig nem sikerult, akkor sajnos mar nem is fogjak, az en nagyszuleimet(es szerintem ok tartoznak a tobbseghez) nem kellett errol felvilagositani mert lepest tartanak a vilaggal, nyitottak az uj dolgokra, pedig foldjeik vannak, allataik, piacra jarnak, internetuk sincs, szoval olyan regimodi, falusias modon, megis informalodnak, es tartjuk is a kapcsolatot, ha nem is napi szinten.

Csak akkor fogjak esetleg belatni, hogy tevedtek, ha mar jol fizeto allasod lesz es a sajat labadra allsz.

2021. aug. 7. 17:53
 5/17 anonim ***** válasza:
60%

Osztod itt az észt, hogy menjen albérletbe... Miből menjen szerinted...? Miből termelje meg egyedül egy albérlet árát havonta...? Dolgozni plusz egyetem? Az is rohadt könnyű mondani te fotelharcos...

Szánalmas vagy, hogy így kigúnyolod az időseket! Az ilyen magadfajta jobb is, ha ott marad a hátsóján Budapesten, és ki se mozdul onnan...

A "buta" időseket százszor többre tartom, mint az ilyen magadfajta, beképzelt s...ggfejeket!

2021. aug. 7. 17:57
 6/17 anonim ***** válasza:
87%

Neked kell megértened, hogy ők 60-70-80 éve ebben élnek, nem fogod tudni őket megváltoztatni és nem is kell! Ők a nagyszüleid, szeresd őket ahogyan vannak, ezzel a “maradi” felfogással, mert az idősek ilyenek. Leélték az egész életüket így, mégis honnan tudnák, hogy másképp is lehet? Ne vedd magadra ezeket a véleményeket, ők nem megsértődnek, hogy nem otthon segítesz, hanem neked akarnak jót, hogy dolgos, szorgalmas ember legyen belőled. Éld az életed és járd a saját utad, bármit is teszel az unokájuk maradsz és szeretni fognak

Ja és el ne felejtsd: mi is leszünk öregek és háklisak egyszer :D

2021. aug. 7. 18:09
 7/17 anonim ***** válasza:
89%
Sehogy, szülőkkel sem lehet , hogy nem a nyolcvanas évek van:házasság,munka,hitel,házépítés/vásárlás.Amúgy városi emberek között is vannak ilyenek, készülj fel rá: a sport/testi-lelki-szellemi tevékenység az nem munka szerintük...az semmi, "az könnyű":D.
2021. aug. 7. 18:26
 8/17 anonim ***** válasza:
79%
A mi családunk sváb, nagypapám nem tudott beszélni magyarul se mikor 8. osztályosként ide jöttek. Bányában dolgozott Magyarországon. Felesége pedig egy könnyűfémmű gyárban. Vissza szerettek volna menni Németországba, de nem tudtak bizonyos okok miatt. Mamám nem rég vesztettem el, de mindenkit arra sarkallt hogy hagyjuk el Magyarországot és térjünk vissza az őseinkhez, vagy máshova, ahol legalább megfizetik és megbecsülik a munkánkat. A családunk nagy, sok unokatestvérem van. Anyuék 4en testvérek. Ebből csak a mi családunkban vagyunk mi külföldön. Bátyám Ausztráliában felsőfokú angollal. Magam, pedig Németországban felsőfokú angollal és közép némettel. Szüleink gyári munkások voltak, egyedül édesanyám volt aki kitört belőle és elment mérlegképest és informatikai képzéseket lerakni. Bár így is több a nyugdíja édesapámnak aki targoncás/darus volt a gyárban. Ez van, szerintem itthon nem lehet megélni, akárhogy is próbálkozol. Nekem a szakmám programozó, de akkor sem lehet itthon kényelmesen megélni ilyen árak mellett. Háromszorásat kapom Németországban, miközben az élelmiszerek, bringa, elektronikai cuccok ugyanannyiba kerülnek. Az albérlet se sokkal drágább, illetve itt is képes vagy azért összehozni egy lakást azért... Ausztriában hasonló a helyzet.
2021. aug. 7. 18:33
 9/17 anonim ***** válasza:
14%
Márpedig nekik van igazuk!
2021. aug. 7. 18:38
 10/17 anonim ***** válasza:
81%

Faterom ötvenesként a konditermi edzésre mondta mindig, hogy minek az nekem, meg hogy felesleges....

Nem érdekelte, hogy én szeretem csinálni...

Vannak emberek, akik szerint a konditermi edzés, Crossfit, Spinning, sima futás csak: "Modernkori hülyeség!" "Jó dolgukban ezek se tudják, mit csináljanak... Bezzeg a munka büdös!"...😂😅

2021. aug. 7. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!