Hogy értessem meg a nagyszüeimmel, hogy már más világ van, és nem lehet ùgy élni, mint 50 évvel ezelõtt?
Tipikus falusi emberek. Nekik a föld a világ közepe, az a rendes gyerek,
aki hazajár kertet ásni és fát hasogatni. Érthető, hogy most már nem, de 10-15 évvel ezelőtt sem szerettek bejárni a városba. Jó tanuló vagyok, tehetséges sportoló, de ők lenézték, mert addig sem otthon segítek. Régen állítólag még hétköznap is ugráltatták a szüleimet, de amikor megszülettem, meghúzták a határt és lealkudtuk havi 2-3 vasárnapra. Amikor 16 lettem és diákmunkázhattam, az volt a bajuk, hogy náluk is lenne is munka nyáron. Most készülünk egyetemre nem tetszik nekik hogy magukra maradnak
Az ő felfogásuk: Nem ér semmit a diploma, nem azt kő csináni, itt dógozz gyerök, kukoricafosztás lösz hónap. Itt a tyúk, lösz tyúkpörkölt, de nem oljjal, hanem zsírra...na léfekszünk a dunyha alá, rögge szalmát viszök a tehénhő...
Nagyjából ez a felfogásuk!
Amit, tanácsolok, mint a puskagolyó úgy húzz fel Budapestre egy egyetemre és ott vagy koleszba vagy albiba menj.
Utána ott vállalj munkát Bp-en.
Őket ritkán, hétvégén, amikor szabadidőd van, látogasd meg.
Ha eddig nem sikerult, akkor sajnos mar nem is fogjak, az en nagyszuleimet(es szerintem ok tartoznak a tobbseghez) nem kellett errol felvilagositani mert lepest tartanak a vilaggal, nyitottak az uj dolgokra, pedig foldjeik vannak, allataik, piacra jarnak, internetuk sincs, szoval olyan regimodi, falusias modon, megis informalodnak, es tartjuk is a kapcsolatot, ha nem is napi szinten.
Csak akkor fogjak esetleg belatni, hogy tevedtek, ha mar jol fizeto allasod lesz es a sajat labadra allsz.
Osztod itt az észt, hogy menjen albérletbe... Miből menjen szerinted...? Miből termelje meg egyedül egy albérlet árát havonta...? Dolgozni plusz egyetem? Az is rohadt könnyű mondani te fotelharcos...
Szánalmas vagy, hogy így kigúnyolod az időseket! Az ilyen magadfajta jobb is, ha ott marad a hátsóján Budapesten, és ki se mozdul onnan...
A "buta" időseket százszor többre tartom, mint az ilyen magadfajta, beképzelt s...ggfejeket!
Neked kell megértened, hogy ők 60-70-80 éve ebben élnek, nem fogod tudni őket megváltoztatni és nem is kell! Ők a nagyszüleid, szeresd őket ahogyan vannak, ezzel a “maradi” felfogással, mert az idősek ilyenek. Leélték az egész életüket így, mégis honnan tudnák, hogy másképp is lehet? Ne vedd magadra ezeket a véleményeket, ők nem megsértődnek, hogy nem otthon segítesz, hanem neked akarnak jót, hogy dolgos, szorgalmas ember legyen belőled. Éld az életed és járd a saját utad, bármit is teszel az unokájuk maradsz és szeretni fognak
Ja és el ne felejtsd: mi is leszünk öregek és háklisak egyszer :D
Faterom ötvenesként a konditermi edzésre mondta mindig, hogy minek az nekem, meg hogy felesleges....
Nem érdekelte, hogy én szeretem csinálni...
Vannak emberek, akik szerint a konditermi edzés, Crossfit, Spinning, sima futás csak: "Modernkori hülyeség!" "Jó dolgukban ezek se tudják, mit csináljanak... Bezzeg a munka büdös!"...😂😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!