Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért ilyenek a nagyszülei??(k...

Miért ilyenek a nagyszülei??(kicsit hosszú)

Figyelt kérdés

Egyik barátomról van szó. A nagyszüleinek van egy gyönyörű, óriási házuk, a kertben medencével, óriási parkszerű kerttel, fákkal stb. A barátoméknak nem nézi jó szemmel, ha használják a medencét, míg az unokatestvérének mindent megadnak és érezteti h őket jobban szeretik, de csak azért mert a barátom apja fekete. Ezt így mondták mikor én is ott voltam h "pedig mi jó embereket próbáltunk nevelni, de csak az egyiknél sikerült, a másik hozzament egy majomhoz". A szüleim és barátom szülei születésünk előtt is jóban voltak, tehát tudják, hogy a fekete férfi egy nagyon kedves, odaado ember. A barátom és tesói szoktak néha odamenni, a szülőknek elegük van, s nem akarnak konfliktust. Viszont a nagyszülők ragaszkodnak hozzá, hogy a gyerekek atmenjenek, de mikor ott vannak mindig kibeszelik a gyerekeknek az apát és ilyen megjegyzéseket mondanak rá, mint például "a majom aki most jött le a fáról" Párszor én is jártam ott, mert igen jó a kapcsolatom a családdal, és az uncsitesók is gáznak tartják amit a nagyszülők csinálnak, de nem tudnak ellene semmit sem tenni. Az nem lehet megoldás h ne menjenek oda. Valami ötlet hogyan lehetne őket erről leszoktatni vagy legalább elviselni?

Köszi h vegigolvastad

2021. aug. 5. 22:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
74%
Kérdező a barátodnak is van joga ahhoz higy ne kelljen rendszeresen rasszista kijelentéseket hallgatnia.
2021. aug. 17. 14:19
 12/13 A kérdező kommentje:
De letagadnák és a nagypapa ügyvéd volt, tud egyet, s mást. :(
2021. aug. 17. 16:59
 13/13 anonim ***** válasza:
75%

Szerencsére a törvény feketén fehéren le van írva. Ezen ő nem változtathat. És sokféle ügyvéd létezik. Ingatlan, büntetőjogi, családjogi, válóperes ügyvéd... És mint mondtad a nagyapa ügyvéd VOLT.

Amúgy majdnem biztos vagyok benne hogy a nagyszülők nem mennének a bíróságra mivel nem is szeretik az unokájukat. De az is csak annyi hogy a szülőnek kell biztosítani a nagyszülők ek x alkalom látogatást. Ha a szülők biztosítják akkor nincs gond. Az is azt jelenti ha még hívják magukhiz higy lássák a gyereket. Az az ő hibájuk lesz hogy nem mennek el (mert gondolom nem akarnak az apával egy házban lenni) . Nincs olyan higy az unokának lenne a kötelessége menni a nagyszülők házába. Ugyanezt fordítva is meg lehet tenni.

Kis gyerek esetében a megszokott környezetben a legjobb megoldani a láthatást tehát otthon. Ha ez nem megoldhato akkor a nagyszülő elviheti a gyereket. De a kérdésben gondolom már tinikről van szó. Tehát itt már nem fognak szaroskodni a bírósággal se. Sőt ha a tini gyerek kijelenti hogy nem akarja látni őket akkor szerintem nem fogják erőltetni.

2021. aug. 17. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!