Papámnak hogy mondjam meg hogy nem akarok menni dolgozni?
13. Az ilyen melókat nem épp havi 20 munkanappal számítják :D
Én is voltam diákként 18-24 évesen jó pár fajta nyári/diák munkában, amikben az is volt a vonzó, hogy mondjuk heti 6 napon, vagy pedig napi 10-12 órában lehetett dolgozni (utóbbi órabérben), mert úgy többet lehetett keresni és örültem, hogy többet dolgozhatok, mert több pénz jött. A kérdező sem hiszem, hogy csak havi pl 20 napot jár betonozni, hanem valszeg többet. Az én fejemben totál az van, hogy akár heti 6 napon is mehet.
Én 17 évesen napi nettó kb 5600 Ft-ért dolgoztam a CBA-ban, az akkori minimálbérért. Br. 733Ft/óra
Ez volt 2017-ben a diák minimálbér. Mentem volna máshova, de sehova sem vettek fel. Örültem, hogy ez van.
Kb a s.ggemet vertem volna a földhöz ekkora fizetésért akkor.
21F
„De aki szerint álommunka betonozni nyáron a 35fokban az is el van tévedve.”
igazad van, de nem kell annyira komolyan venni a válaszokat. a GYK lezüllött, gyakorlatilag az összes kérdésnél megjelennek ezek a frusztrált átlag proletárok, és jól megmondják a kérdezőnek :D
biztos vagyok benne, h a válaszadók többsége összefoschná magát a betonhordástól, de mivel nem fog kiderülni, lehet itt keménykedni, h még nőként is vállalnák, hát hogyne, biztos bírná., hagyjuk már :D
és természetes megjelentek a hős dolgos emberek a 100 évesen is hegyeket megmozgató nagyapával, h ők is jól megmondják.
azt hiszem, ez a kérdés is jól mutatja, hogy mennyire maradi gondolkodású az magyarok többsége. a proli nagypapa és „jómunkásembör” válaszolók jobban járnának/jártak volna, ha esetleg megtanulnának egy idegen nyelvet vagy mondjuk programozni, illetve erre biztathatnák az unokájukat, gyereküket.
Én gazdaságinformatikus vagyok, ennek ellenére mégis értek a ház körüli dolgokhoz. A diploma nem gátolja a fizikai munkát.
Elég ciki hogy a mai fiatalok (mondom ezt úgy hogy én is közelebb vagyok a 20-hoz mint a 30-hoz) már ezermestert hívnak egy zárbetét cseréjéhez is.
Én eleve úgy nőttem fel hogy vagy a szüleimnek vagy a nagyszüleimnek segítettem a kertben vagy a ház körül. Bár utáltam hogy nem a San Andreast nyomhattam egész nyáron hanem a tetőn mászva tisztítottam az ereszt, mára ezerszer csókolom a szüleim kezét hogy nem hagyták hogy életképtelen legyek.
Most vettem egy erősen felújítandó házat és faterral ketten rakjuk rendbe az egészet vakolástól hegesztésig, muter meg takarít, mivel eddig én is segítettem nekik.
A kedves kérdezőnek megnézném hogy hogyan fog majd állni a szája ha majd neki kéne segítség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!