Beengednétek ilyen esetben a nagyszülőket a lakásotokba?
A nagyszülőkröl annyit kell tudni, hogy nagyon konzervatívok, senki és semmi nem elég jó nekik, mindenkit kritizálnak, és nagyon szeretik hangoztatni mi az ő véleményük mindenről.
Tudni kell, hogy nagyon szegényes és borzasztó körülmények között éltünk évekig a párommal egy öreg lakásban (penészes, omladozó, dohos, falak, és ronda kopott burkolatok, minden új bútor amit oda vettünk tönkrement a penésztől), így ott nem szívesen fogadtunk vendégeket. De hosszú és faradtságos munkával elköltöztünk egy kicsit nagyobb lakásba, ahol végre embernek érezhetjük magunkat. Itt minden végre tiszta illatú, a falak szépek, minden burkolatot lecseréltünk, de bútorra sajnos már nem futotta, így egy barátunk ingyen odaadta nekünk a nagymamája használt ezeréves bútorait. Nagyszüleim nagyon messziről eljöttek megnézni az új lakást, olyan büszkén és boldogan engedtem be őket, tudom, nem nagy büszkeség, de én a levegőben röpdöstem hogy végre magunk mögött hagytuk azt a borzalmat. Szóval mindent lenéztek, nem sokkal nagyobb mint az előző, csúnya a falszín amit választottam, túl sötét a padló, hogy néznek ki a bútorok, milyen hülyén rendeztük be, a nagyapám üvöltött, hogy miért oda tettem az ágyat ahova(eléggé gorombán tud viselkedni), és végig húzták az orrukat mindenre. Nekem olyan rosszul esett, teljesen összetört a szívem, a hangnemüktől és a véleményüktől. Próbálom a minimumra venni a kapcsolatot, de mindig tisztelettudó vagyok velük, és a párom is. Amúgy egész jófej húzásaik is vannak, de a kritizálás a hobbijuk. Most megint jönnek Pestre, itt él a családunk nagy része, és körbelátogatnak mindenkit, de én úgy vagyok vele, hogy nem szívesen akarom őket meghívni magunkhoz. Pedig azóta új bútorokat is tudtunk venni.
Én helyben megmondtam volna nekik hogy rendben, ennyi volt a látogatásotok, az én lakásomba nem üvöltözik velem a vendégem, főleg nem ilyen hülyeségen.
Ha kérdezik hogy miért nem jöhetnek a lakásomra, akkor elővenném a múltkori esetet.
Igen, lesz belőle pár kellemetlen beszélgetés, de sokat segít ha sarkadra állsz és egyértelmű határokat húzol. Attól hogy ők a nagyszüleid neked nem kell eltűrnöd semmit velük kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!