Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Beengednétek ilyen esetben a...

Beengednétek ilyen esetben a nagyszülőket a lakásotokba?

Figyelt kérdés

A nagyszülőkröl annyit kell tudni, hogy nagyon konzervatívok, senki és semmi nem elég jó nekik, mindenkit kritizálnak, és nagyon szeretik hangoztatni mi az ő véleményük mindenről.

Tudni kell, hogy nagyon szegényes és borzasztó körülmények között éltünk évekig a párommal egy öreg lakásban (penészes, omladozó, dohos, falak, és ronda kopott burkolatok, minden új bútor amit oda vettünk tönkrement a penésztől), így ott nem szívesen fogadtunk vendégeket. De hosszú és faradtságos munkával elköltöztünk egy kicsit nagyobb lakásba, ahol végre embernek érezhetjük magunkat. Itt minden végre tiszta illatú, a falak szépek, minden burkolatot lecseréltünk, de bútorra sajnos már nem futotta, így egy barátunk ingyen odaadta nekünk a nagymamája használt ezeréves bútorait. Nagyszüleim nagyon messziről eljöttek megnézni az új lakást, olyan büszkén és boldogan engedtem be őket, tudom, nem nagy büszkeség, de én a levegőben röpdöstem hogy végre magunk mögött hagytuk azt a borzalmat. Szóval mindent lenéztek, nem sokkal nagyobb mint az előző, csúnya a falszín amit választottam, túl sötét a padló, hogy néznek ki a bútorok, milyen hülyén rendeztük be, a nagyapám üvöltött, hogy miért oda tettem az ágyat ahova(eléggé gorombán tud viselkedni), és végig húzták az orrukat mindenre. Nekem olyan rosszul esett, teljesen összetört a szívem, a hangnemüktől és a véleményüktől. Próbálom a minimumra venni a kapcsolatot, de mindig tisztelettudó vagyok velük, és a párom is. Amúgy egész jófej húzásaik is vannak, de a kritizálás a hobbijuk. Most megint jönnek Pestre, itt él a családunk nagy része, és körbelátogatnak mindenkit, de én úgy vagyok vele, hogy nem szívesen akarom őket meghívni magunkhoz. Pedig azóta új bútorokat is tudtunk venni.

2021. júl. 21. 16:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
23%
Van tartásom, csak szeretem a nagyszüleimet. Nem fogok azon keseregni a haláluk után, hogy pár rossz szó miatt hisztiztem hanem a szép dolgokra fogok emlékezni
2021. júl. 21. 19:03
 12/17 anonim ***** válasza:
85%
9 hát figyelj, nem mindenkinek van kedve látogatáskor a folyamatos ócsárolást hallgatni. Nekem sem lenne, rokon ide vagy oda. Örülj, hogy a te nagyszüleid leálltak, nem mindenki teszi meg. Ráadásul nem arról van szó, hogy a kérdező látni sem akarja a nagyszüleit, csak az merült fel, hogy ne a lakásba hívja őket.
2021. júl. 21. 19:03
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Én helyben megmondtam volna nekik hogy rendben, ennyi volt a látogatásotok, az én lakásomba nem üvöltözik velem a vendégem, főleg nem ilyen hülyeségen.

Ha kérdezik hogy miért nem jöhetnek a lakásomra, akkor elővenném a múltkori esetet.

Igen, lesz belőle pár kellemetlen beszélgetés, de sokat segít ha sarkadra állsz és egyértelmű határokat húzol. Attól hogy ők a nagyszüleid neked nem kell eltűrnöd semmit velük kapcsolatban.

2021. júl. 21. 21:24
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Én az üvöltözős jelenetnél mondtam volna, hogy "ott az ajtó, kívülről be lehet csukni, és erre 30 mp-etek van!"
2021. júl. 21. 22:19
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2021. júl. 21. 23:14
 16/17 anonim ***** válasza:
87%
Nem szavaztam. Az ilyen embereket ki kell tagadni az életedből.
2021. júl. 24. 20:31
 17/17 A kérdező kommentje:
Na eddig nem engedtem be őket, nem mondtam így direktbe, hogy nem jöhettek, de mindig találtam kifogást, és máshol találkoztam velük. Most párommal meghívtuk őket vacsorázni egy étterembe, párom mondta hogy ő állja az egészet, felajánlottunk egy éttermet, de mondtuk hogy ha az nem jó, akkor máshová is mehetünk, csak mondják. Most beszéltem velük telefonon, már megint elkezdődött ez a lekezelő stílus, el is ment a kedvem az egésztől! De mostmár nem mondhatom le, de szerintem ez az utolsó, hogy direktbe programot szervezünk velük. Amúgy akárhová mentem velük, vásárolni, patikába, gyorsétterembe, az összes eladóval, kiszolgálóval ilyen bicskanyitogató stílusban beszélnek, és megy az erőfitogtatás, borzasztó kínos, én mindenkinek a maximális tisztelet adom meg... Minek hívtuk meg őket étteembe is, már bánom! Amúgy ha ott jelenetet rendeznek, nem biztos hogy szó nélkül megállom :(
2021. júl. 28. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!