Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Beengednétek ilyen esetben a...

Beengednétek ilyen esetben a nagyszülőket a lakásotokba?

Figyelt kérdés

A nagyszülőkröl annyit kell tudni, hogy nagyon konzervatívok, senki és semmi nem elég jó nekik, mindenkit kritizálnak, és nagyon szeretik hangoztatni mi az ő véleményük mindenről.

Tudni kell, hogy nagyon szegényes és borzasztó körülmények között éltünk évekig a párommal egy öreg lakásban (penészes, omladozó, dohos, falak, és ronda kopott burkolatok, minden új bútor amit oda vettünk tönkrement a penésztől), így ott nem szívesen fogadtunk vendégeket. De hosszú és faradtságos munkával elköltöztünk egy kicsit nagyobb lakásba, ahol végre embernek érezhetjük magunkat. Itt minden végre tiszta illatú, a falak szépek, minden burkolatot lecseréltünk, de bútorra sajnos már nem futotta, így egy barátunk ingyen odaadta nekünk a nagymamája használt ezeréves bútorait. Nagyszüleim nagyon messziről eljöttek megnézni az új lakást, olyan büszkén és boldogan engedtem be őket, tudom, nem nagy büszkeség, de én a levegőben röpdöstem hogy végre magunk mögött hagytuk azt a borzalmat. Szóval mindent lenéztek, nem sokkal nagyobb mint az előző, csúnya a falszín amit választottam, túl sötét a padló, hogy néznek ki a bútorok, milyen hülyén rendeztük be, a nagyapám üvöltött, hogy miért oda tettem az ágyat ahova(eléggé gorombán tud viselkedni), és végig húzták az orrukat mindenre. Nekem olyan rosszul esett, teljesen összetört a szívem, a hangnemüktől és a véleményüktől. Próbálom a minimumra venni a kapcsolatot, de mindig tisztelettudó vagyok velük, és a párom is. Amúgy egész jófej húzásaik is vannak, de a kritizálás a hobbijuk. Most megint jönnek Pestre, itt él a családunk nagy része, és körbelátogatnak mindenkit, de én úgy vagyok vele, hogy nem szívesen akarom őket meghívni magunkhoz. Pedig azóta új bútorokat is tudtunk venni.

2021. júl. 21. 16:31
A kérdező szavazást indított:
Igen, meghívnam őket
Nem, megoróbalnám úgy intézni, hogy máshol találkozzak velük
85 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%
Tiszteld és szeresd magadat annyira, hogy kizárod az életedből azokat, akik nem tudnak értéket hozzátenni. Miért tartod a kapcsolatot ilyen emberekkel? Azokkal töltsd inkább az idődet, akik nem sz.rnak bele a lelkedbe. Ha pedig "muszáj"velük találkozni, meg kell húzni a határokat. Szólj vissza neki úgy, mintha a szomszéd kritizálna.
2021. júl. 21. 16:39
 2/17 anonim ***** válasza:
87%

Az ilyenek véleményére ne adj. Én örülök, hogy sikerült fejlődnötök és gratula a változtatáshoz még így ismeretlenül is. Érdekes, hogy embernek pont a családtagjaitól nem kapják meg ezt a támogatást és nem hogy örülnének még direkt belétek rúgnak.

Én azt hazudnám, hogy: "jajj, sajnos pont nyaralunk, amikor jönnétek" vagy valami kifogás.

2021. júl. 21. 16:49
 3/17 anonim ***** válasza:
93%

Biztos nem ugyan olyan a személyiségünk, de ha valaki ilyen alpári és bunkó módon kritizálná az izlesem, vagy bármimet, úgy ki lenne penderítve hogy porzana utána az út. Tudom,hogy a nagyszüleid (bár nem nagyon tudom aterezni, milyen is a nagyszülő-unoka kapcsolat, mert papámat egyiket se ismertem, mamamat csak 1-et, ő pedig fizetős lány volt szépen mondva).

Azért tiszteld már meg magad annyival, hogy nem hagyod így megalázni magad. Ha nekik nem tetszik valami, lehet elmenni.

Vendégségbe általában az emberek miatt megyünk, és nem azért hogy kritizáljuk a házat, nem?

2021. júl. 21. 16:50
 4/17 anonim ***** válasza:
92%
Ha tudod, hogy ilyenek, próbálj ne foglalkozni utólag a kritizálással. Viszont ne hívd meg őket, kell a fenének még egy hasonló élmény, fölösleges fáradozás. Találkozzatok máshol, ha már mindenképpen kell találkozni.
2021. júl. 21. 16:50
 5/17 anonim ***** válasza:
90%
Én meghívnám őket egy étterembe vagy pizzériába, de az otthonomba nem engedném be őket ezek után.
2021. júl. 21. 17:23
 6/17 anonim ***** válasza:
89%

Ehh, vidd el őket fagyizni, aztán ennyi, kisizém se lenne kíváncsi erre.

Nálunk anyósom hisztériázik állandóan, hogy kupleráj van, pedig ha véletlenül előre tudom, jönnek, előtte 3 napig takarítunk -_- Így nem erőltetjük a vendégeskedést, ha lehet, mi megyünk hozzájuk, jobb a békesség.

2021. júl. 21. 17:32
 7/17 anonim ***** válasza:
91%
Az ilyen parasztokat tudod hol látnám szívesen... a föld alatt, esetleg. Vigye oda magával a frusztrált keserűségét a vén bolondja. Nincs szükséged ilyen nyomorult senkikre, örülj a lakásodnak és legyél rá büszke.
2021. júl. 21. 17:57
 8/17 anonim ***** válasza:
92%

Próbálom a minimumra venni a kapcsolatot, de mindig tisztelettudó vagyok velük, és a párom is

bolond vagy

2021. júl. 21. 18:23
 9/17 anonim ***** válasza:
11%
Amikor új házba költöztünk a nagyszülők ugyanígy tettek goromba megjegyzéseket, ennek ellenére meghívjuk őket, később semmibe sem kötöttek bele. Elég szomorú, hogy néhány embernek többet számít, hogy beszóltak a fal színére vagy a bútorokra mint a rokonok
2021. júl. 21. 18:26
 10/17 anonim ***** válasza:
84%
#9 elég szomorú hogy nincs tartásod
2021. júl. 21. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!