Mit tudok csinálni ebben a sarokba szorított helyzetben?
Figyelt kérdés
Évente felteszek ide egy kérdést a nagymamámról, általában összevissza hadoválva próbálom leírni a helyzetet. A lényeg, hogy képtelen vagyok megszakítani vele a kapcsolatot, már a családban ennél több emberrel nem tudom megcsinálni ezt, és több szempontból lehetetlen is lenne. Eddig minden oké volt, mert külföldön élt, telefonon tartottam vele a kapcsolatot. Az összes stikkjét egy ott élő valakire koncentrálta, meghallhattam a panaszáradatot az illetőröl, és jót derültem hogy én ebből kimaradok. Ha beszélek vele, nincs nehéz dolgom, mert megszólalni nem nagyon hagy, levegővétel nélkül fújja a dolgokat. Nemrég elhunyt a férje, de a határzár és még néhány dolog miatt mindig elhalasztódott a hazaköltözése, most azonban megérkezett hozzám a hír, hogy a héten hazajön, és ide is fog lassacskán költözni. Már a hírtől gyomoridegem lett, és egyik cigit szívom a másik után, a kezeim szinte remegnek. Szó szerint a szomszédban van a lakása, az ajtaja 3 lépésre van a miénktől. A párommal lakunk együtt, félek hogy ez az egész kihat majd a kapcsolatomra is. Nagymuter egy veszélyes szörnyeteg. Az árnyékból támad, amikor nem figyelsz. Szépen észrevétlenül a bizalmadba férkőzik, azt hiszed minden rendben, aztán hirtelen hátba támad, és csak állsz, mint akit leforráztak. Ez a taktikája és a lételeme. Egy drámakirálynő, folyamatos önsajnáltatás, azt hiszed segítségre szorul, megsajnálod, de a lételeme hogy gerjessze a feszültséget, mindig rugózik valamin, mindig kipécéz valakit, mindenkin felül akar kerekedni, de amúgy iszonyat tehetséggel műveli ezeket a dolgokat. Azt hinnéd egy finom úri nő, akit meg kell menteni, aztán néhány alsóbb rendű egyénnek (mint amilyen én vagyok, akitől nem tart) simán a torkának ugrik. Szóval nem tudom vele megszakítani a kapcsolatot, mert egy az hogy az Anyám, az ő lánya gyógyíthatatlan beteg, és nagymuter, bár vannak szemét húzásai, ebben nagyon segítőkész, és őszintén a segítségére szorulunk. De Anyám is teljesen ki van borulva, hogy hazajön. Ő még kevesebbet beszél vele, ilyen 6-8 nemfogadott hívás után szokta csak visszahívni. Anyám mindig figyelmeztetett, hogy ne mondjak a Nagymuternak semmit, inkább a semminek is csak a felét mondjam el, mert mindent kiforgat, és felhasznál ellened. Na most megint össze vissza hadováltam, megint nem fogjátok megérteni, de a lényeg, mi a fészkes fenét tudok ebben a helyzetben csinálni? Tönkre lesz a nyugalmam, a lelki békém, és a magánéletem. Nem bír békében meglenni azzal, akinek a közelében van. Fogytán a türelmem is, félek elküldöm egyszer a fenébe. A férje még rosszabb volt, szegény nyugodjék békében. Bár azt mondják halottról jót, vagy semmit, mindketten gondoskodtak róla hogy szerezzek pár gyerekkori traumát. Mindig görcsbe állt a gyomrom ha átjöttek vendégségbe, ha meg velük nyaraltam, egy hétig tartott mire újra embernek kezdtem magam érezni. A páromnak is pár óra múlva az egész élet kiment az arcából, és lekonyult a szeme, úgy kiszívták belőle az életenergiát. Tényleg, ezeket leírva, hogy lehettem ennyire hülye hogy mindig hagytam magam, és nem szakítottam meg a kapcsolatot? Amúgy ahogy megözvegyült még rosszabb lett mint volt.2021. júl. 19. 20:16
1/17 A kérdező kommentje:
Bocsánat hogy ilyen hosszú lett, pedig azt hittem most rövidebb lesz! Köszi ha elolvastad!
2021. júl. 19. 20:18
2/17 anonim válasza:
Szia! Nem tudom, túl hosszú a kérdés... leírnád kérlek 3 mondatban?
3/17 anonim válasza:
hát ez elég szarul hangzik. hány éves vagy?
4/17 A kérdező kommentje:
#2 Mit csináljak ha a szörnyeteg nagymuterom a szomszédomba költözik, és esetleg rámegy a lelki békém, józan eszem, és a párkapcsolatom? Nem tudom hogyan kezeljem a helyzetet.
#3 30 körül járok...
2021. júl. 19. 20:49
5/17 anonim válasza:
4 meg kell oldani, hogy a lehető legtávolabb legyen. Ne forduljon ilyen elő.
6/17 anonim válasza:
nem kell engedned, hogy beleszóljon az életedbe. az elejétől fogva ezt kőkeményen be kell tartani. ha nem tudtok elköltözni
7/17 A kérdező kommentje:
5 de hogy? Ha megpróbál belemászni az életembe, egyszerűen koptassam le? Találjak ki kifogásokat, vagy mi? Vagy az elején tisztázzam, hogy hagyjon nekünk két lépés távolságot? De az milyen már?
2021. júl. 19. 20:56
8/17 anonim válasza:
Onnantól kezdve hogy rá vagytok szorulva (bármit is jelentsen ez) semmit sem tudtok csinálni
9/17 anonim válasza:
ha nem tetszik, amit mond, normális hangnemben közölheted, hogy nem érdekel, vagy te másképp gondolod. ha nem érsz rá azt is. én is azt hittem, hogy ez nagyon nehéz, de negyven évesen rájöttem, hogy ezt kell csinálni. hidd el, hogy sikerélmény lesz 🙂
10/17 anonim válasza:
ja, és ettől ne legyen lelkiismeretfurdalásod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!