Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit kell tenni ha a nagyszülők...

Mit kell tenni ha a nagyszülők egészségtelen édességet adnak a szülők kifrjezett kérése ellenére?

Figyelt kérdés

#Onoka
2021. júl. 6. 15:45
A kérdező szavazást indított:
Rájuk hagyni, ez olyan nagyi-onoka biznisz
Mindig veszekedni, amíg a nagyiék meg nem értik végre
Onokával nem találkoznak amíg el nem fogadják a szabályokat
148 szavazat
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
82%
Van eü oka, hogy nem kaphat, vagy nem akármit kaphat? Ha nincs, eleve nem kötném ki. Annyit nincs vele a gyerek, hogy baja legyen.
2021. júl. 6. 15:51
 2/42 anonim ***** válasza:
94%
Ha nem tolják túl a bringát, akkor hagynám. A nagymamámnál pl- -akinek az volt a fix ideája, hogy azért nem szeretném a savanyú cukorkát, mert nem akarom, hogy a gyerek őt is szeresse -, szóval vele megállapodtam abban, hogy pattogtasson neki kukoricát. És ő ment a kis pacskeros lábaival, és örömmel pattogtatta a kukoricát.
2021. júl. 6. 16:02
 3/42 anonim ***** válasza:
80%

Havi 1x, vagy minden nap? Én sem örülnék, ha semmibe vennék a kérésem, de nem mindegy, hogy miről beszélünk. Az sem mindegy, hogy kólát vesz neki, vagy palacsintát sütött, hogy a gyerek kezelhetetlen-e utána másnap, vagy nem. (Egyes gyerekeket utána 3 napig nem akarnak mást enni és megy a hiszti).

No meg mit tekintesz egészségtelennek. Én spec a felvágottpult minimum felét felnőttnek sem adnám, nem csak gyereknek, de ez az egyéni kattanásom. Van aki a sótól fél, van aki cukortól...

2021. júl. 6. 16:14
 4/42 anonim ***** válasza:
83%

Nagyban függ a körülményektöl, ha hét végén egy-kétszer ad valamit, az nem gond, ha mindennap és sokat, az igen.

Másrészt meg nem mindegy, mit tartasz problémásnak, egy-egy szem cukor, egy-egy kocka csoki, vagy kis darab sütemény nem okoz kárt a gyereknek.

2021. júl. 6. 16:17
 5/42 anonim ***** válasza:
78%
Veletek lakik, es egesz evben minden nap ad?
2021. júl. 6. 16:26
 6/42 anonim ***** válasza:
78%

Én nem akarok ilyen ügyben konfliktust a szüleimmel és anyósomékkal. Rájöttem, hogy a gyerek pontosan tudja, hogy mik a szabályok otthon és mik a szabályok a nagyszülőknél.

Ott van egy hétvégén egyszer egy hónapban, és megeszik pár csokit, és iszik egy üveg cukros üdítőt attól én még megmondom neki simán, hogy itthon nincsen édesség, és nincsen üdítő, ez a szabály. A gyerek ezt megérti, nem hisztizik. Dolog el van rendezve.

2021. júl. 6. 16:27
 7/42 anonim ***** válasza:
66%

Sokan írják, hogy nem mindegy mit és hányszor.

Szerintem meg édes mindegy, mert ha a szülők megegyeztek valamiben, akkor azt a nagyszülőnek tiszteletben kell tartania. 🤷‍♀️

A szeretet nem a kajákon múlik, lehet máshogy is szeretni egy gyereket, nem csak pl. édességekkel. De ez az én véleményem csak, nyílván lehet, hogy más ezt másként gondolja.

2021. júl. 6. 16:27
 8/42 anonim ***** válasza:
79%
A családunk hízékony, így nem akartam édességet adni direktben a gyerekünknek amíg lehetséges. Anyósom persze, hogy hozta és kínálta vele kérdezés nélkül, nagyon rosszulesett.
2021. júl. 6. 16:31
 9/42 A kérdező kommentje:

Mindenkit felpontoztam, mert köszönöm hogy válaszolt.

Még nem éles a kérdés, de jól tudom hogy ez lesz mert a szüleim ilyenek (nem tartják tiszteletben a kéréseim, és nem kifejezetten egészségtudatosak).

Néha szó szerint elkeserítő, milyen "fafejűek", de mire a kérdést kiírtam, mostmár hajlok arra hogy hagyni fogom őket kibontakozni, nem szólok majd bele semmibe ami szeretetről szól. Csak érdekelt hogy máshol hogy oldják meg.

2021. júl. 6. 16:34
 10/42 anonim ***** válasza:
31%
Megmondani a nagyszülöknek szépen, addig nem mehet az unoka hozzájuk és ők se mehetnek az unokához amíg ennyi kérés ellenére még mindig k.rva sok édességet adnak a gyereknek, ami rövid távon sem, de hosszú távon még úgyse tesz jót majd az egészségének. Am hány éves a gyerek?
2021. júl. 6. 16:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!