Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Jóvá lehet ezt még tenni?

Jóvá lehet ezt még tenni?

Figyelt kérdés
Nagyon nagyon sokáig nem kerestem a nagyszüleimet igaz ők se engem. Most felkerestem őket és szànom bánom bűnomet. Jovà tudom vajon ezt tenni valaha? Úgy tünik nem haragszanak. :(
2021. jún. 20. 18:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%

Miért nem kerested őket?

Nem biztos, hogy bűntudatot kell érezned, lehet "megérdemlik' és nem kötelesség szeretnünk valakit, aki bántott minket.

2021. jún. 20. 19:02
 2/12 A kérdező kommentje:
Nagyapám verte anyámat gyerekkoraba, meg mindig is egy agresszív ember volt. Emiatt amikot ferjhez ment egy darabig meg tartották a kapcsolatot aztan szepen lassan megszakadt. Így mi, az unokák se nagyon kerestuk őket. Pénzet ennek ellenere kuldek mindig szuletesnapra vagy karacsonyra.
2021. jún. 20. 19:19
 3/12 anonim ***** válasza:
87%
Nekem tuti nem kellene agresszív nagyszülő...
2021. jún. 20. 19:25
 4/12 anonim ***** válasza:
83%
Hát itt valóban van, akinek bocsánatot kéne kérnie, de nem te vagy az, hanem a nagyapád/nagyszüleid. Sőt, édesanyád irányába kéne bocsánatot kérniük, hiszen ő volt bántalmazva. Engem személy szerint nem lehetne néhány karácsonyi ezressel "meggyőzni", biztosan nem beszélnék azzal egy szót sem, aki bántalmazta a szüleimet (nálunk ilyen eset szerencsére nincs, "csak" elhanyagolás, de így sem kerestem soha azt a rokont). Persze az a saját döntésed, hogy te milyen kapcsolatot szeretnél velük fenntartani, de így sem gondolom, hogy jóvá kéne tenned bármit is. Ők voltak a felnőttek, ők sem igazán kerestek téged. Egy fiatalabb gyereknek nem felelőssége törnie magát, hogy fenntartson egy kapcsolatot a nagyszüleivel vagy bárki mással.
2021. jún. 20. 19:29
 5/12 anonim ***** válasza:
91%
Egyébként én sem értem, mi a francot kellene neked szánni meg bánni. Joguk se lenne haragudniuk rád, ellenben vigyázz, anyud nehogy árulásnak vegye ezt a lépést részedről.
2021. jún. 20. 19:32
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén miért vannak azok lepontozva, akik szerint nem kell agresszív ember a környezetbe?
2021. jún. 20. 19:45
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan rájuk nem nyitnám az ajtót.
2021. jún. 20. 20:09
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Erről egyáltalán nem te tehetsz.

Nem kell neked semmit sem szánnod,bánnod,mert semmi rosszat nem tettél.

A nagyszüleid voltak köcsögök az anyukáddal.

2021. jún. 20. 20:41
 9/12 A kérdező kommentje:
Nem, mama igazabol jo ember volt mindig is. Ezert bánom annyira:(
2021. jún. 20. 20:56
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor max. csak tarts nagymamáddal kapcsolatot. Viszont gondolom nem okkal szakadt el tőlük anyukád. Lehet, hogy mamád szemet húnyt a bántalmazások felett, és emiatt anyud neheztel rá is.
2021. jún. 20. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!