Miért ilyen nagymamám?
Egy ideje nem találtam állást, mert csak tavaly találtam meg hogy mit szeretnék csinálni.
Mamám sokszor az unokatestvérekhez hasonlit akik már Ausztriába költöztek diplomájuk van, dolgoznak. Sokszor mondja hogy ha lenne munkám akkor nem kellene a barátnői előtt "szégyenkezzen" hogy az ő unokájának nincs munkája.
Ha elmegyek meglátogatni hogy ne legyen egyedül vagy, akkor mindig szóba hozza akkor is ha jót beszélgetünk másról. De ilyen lesajnáló stílusban "Hogy lesz neked munkád?" Meg "a papírral kitörölheted. Nem sok értelme volt"
Pár napja mondja nekem hogy segitsek neki az Eeszt alkalmazással mert mobilos meg szgépes, én nem értettem teljesen amit mond, csak azt hogy "védettség, mobilra letöltés" és akkor szól hogy "Már annyi ilyen tanfolyamot elvégeztél, nehogy már ne értsd!"
Itt lett elegem. Innentől nem látogatom meg és nem segítek neki semmit. Segítséget kér és még beszól. Olyan mérges lettem, hogy elmentem.
Az EESZT-s dologban abszolút a nagyinak van igaza, igazán elvárható lett volna tőled, hogy ebben tudj segíteni neki.
A másik meg... nem szép a nagyitól, hogy ezt nézi, de végül is: az unokatestvéreid diplomásak, neked meg pár OKJ-d van, és még anonim sem "dicskedsz" el azzal, hogy mire mentél velük. Valószínűleg igaza van abban a nagyinak, hogy az unokatestvéreid jobban boldogulnak, ás kérdés, hogy a szeretetet nem lenne szabad ebben mérni, meg ha valaki elmarad, akkor nem rúgunk bele érte.
A nagyi nyilván többet várt tőled, és csalódott.
Ja, az a legfontosabb, hogy a többi vénasszony mit gondol rólad.
Egy igazi vérnagymama, bárkitől megvédi a családját, unokáit, nemhogy szégyenkezik a többi pletykafészek miatt.
Szánalom vén hülye. Én hagynám a fenébe.
Jelzem, nagymama korban vagyok.
A nagyanyád nem elégedett a teljesítményeddel, azt szégyellni, de legalábbis az ablakba kitevésre érdemtelennek tartja, és a fent leírt viselkedéssel áll érte bosszút/büntet miatta.
Az helyes, hogy nem álltál le veszekedni, és inkább leléptél. Akkor jársz el teljesen felnőtten, ha nem azonnal nem segítesz, hanem 2-3 körben figyelmezteted a viselkedésére, hogy az neked mennyire bántó, és ha nem változik, akkor a látogatást és a segítést megszünteted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!