Közeli hozzátartozó temetésénél baj az, ha nem akarom megnézni temetés elött a halottat?
Tudom, ez a szokás, de nekem nincs lelki erőm ehhez. Sosem láttam még halottat. Úgy akarok emlékezni rá, mint amikor még életerős volt
Nem tudom mennyire elvárás ez és lehet, hogy utána lelkiismeretfurdalásom lenne, hogy nem láttam még egyszer utoljára.
Mióta szokás megnézni temetés előtt a halottat?
Nagymamámat úgy egy éve temettük, de miután kivitték a házból, azóta nem láttam. A koporsó sose volt kinyitva.
Régóta szokás.
Nekünk anyának majdnem húsz éve pl. nyitott koporsós temetése volt - én nem láttam, mert gyerek voltam még.
Szerintem ez teljesen olyan dolog, ahol tökmindegy, mi a szokás. Úgy kell tenni, ahogy neked jó.
Senkit nem néztem meg, mai álláspontommal azt mondom, nem is fogok (de ki tudja, adott helyzetben hogy érzek majd). Egyszerűen nem a halott arcát akarom látni utolsó emlékként róla. Azt pedig kifejezetten nem szeretném, ha engem meg lehetne nézni. De pl.mikor anyukám anyukája meghalt,a gyerekei (anya meg a testvére) fényképeket is készítettek róla. Mikor gyászoltak, néhányszor megnézegették, nekik biztos az segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!