Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogy lehetne leallitani? (hos...

Hogy lehetne leallitani? (hosszu)

Figyelt kérdés

Generacios hazba elunk, az egyik fele parom mamajae, a masik parome lett, mielott az apukaja meghalt. A konhya az egyetlen kozos helyseg, mi fizetjuk a rezsi 80%at. Evekkel ezelott segito szandekkal koltoztem ide, meg ugye parom miatt, par vitan kivul amugy tok jol kijovunk, meg birjuk egymast.

Namarmost. A mama fejebe vette, hogy mi fuvezunk (lassan harom honapos a lanyunk) es vasarnap mikor nem voltunk meg itthon, de anyosomek atjottek, nekik mutogatta az alufolagolyokat (amivel a macskaink jatszanak), meg a cigitoltos talcat, amin van kis vagott feher papir (en sodrom a dohanyt), hogy mi fuvezunk, szagoljak mar meg mert o nem tudja milyen annak a szaga.

Nem vagyok alszent, mielott terhes lettem volt havonta egy hetvege, mikor elszivtunk egy-ket spanglit, de fiatalok vagyunk, meg annak mar egy eve. Visszaterve. Miutan elmentek anyosek megkerdeztem tole, hogy ezt o megis hogy gondolja, egyreszt, hogy bemegy a szobankba, masreszt milyen jogon kezd el turkalni, honnan szedte, hogy mi fuvezunk a gyerek mellett? Elkezdett hoborogni, hogy ez az o haza es rendort fog hivni, mert mi itt "marihuanazunk" a gyerek mellett. Mondtam neki, hogy hivjon rendort nyugodtan, sot kihivom en nagyon szivesen, csak hagyja mar ezt el, mert rohadt frusztralo, hogy zarni kell az ajtot a hazban ezek szerint, ahol elunk, mert en se megyek be es turom ki a fehernemus fiokjat.

Azota nem szol hozzank (gebedjen meg), csapkod es morog az orra alatt.

Ha kiviszem a szemetet (szelektiven gyujtunk), akkor o a haztartasi hulladekot kiveszi a kukabol es kivalogatja, majd visszahozza az ures zsakot, hogy kiuritette.

Ha kidobok valami maradek etelt egybol jon es mondja, hogy mi milyen egy pocsekolo banda vagyunk, a kornyeket jol a tudna laktatni egy heti maradekunkkal. Mondtuk is mar neki, hogy igazabol semmi koze, hogy mit es mennyit dobunk ki, neki az penzbe nem kerul es nem elole dobjuk ki, mert o mindenmentesen etkezik kb, mi meg azert adunk az erzesnek. Es akkor jon, hogy o megelte a haborut. Ezert tisztelem is, de nem tudom megerteni, hogy akkor miert von meg mindent magatol. Tenyleg semmire nem kolt, plane magara (nem igenytelen), csak sporol.

Parom szerette volna felujitani a folyosot (szakmaja, neki nem kerukt volna semmibe) , mert elkezdett leperegni a festek, eloszor belement, majd mikor kezdtuk volna a munkat teljesen kikelt magabol, hogy mi mit gondolunk nem csinalhatunk semmit az o hazaval.

Parom nem akar koltozni, itt nott fel, az emlekek az apjaval mind idekoti, ugy van vele, nem hagyja, hogy eluldozzon minket, mikor a stilklije beut. Egyszer elkoltoztunk, mar aznap este sirva hivott, hogy menjunk vissza, miert hagytuk egyedul a nagy hazba, milyen halatlanok vagyunk.

2021. febr. 16. 07:37
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Pedig itt csak két lehetőség van: vagy elmentek onnan, vagy ketten összezártok a pároddal, és baromi keményen meghúzzátok a határokat. Jó lenne, ha a ti lakrészetek külön zárható lenne, hogy ne tudjon rendezkedni. Az ilyen vén sárkány nem ért a szép szóból.
2021. febr. 16. 08:04
 2/9 anonim ***** válasza:
98%
Még laikusként is szinte egyértelmű, hogy kezd demens tüneteket mutatni a mama. Ne rá haragudj, hanem orvossal beszélj, hogy ki a teendő, innen csak rosszabb lehet az állapota, az ötletei és főleg a tettei. Csak ne jussatok odáig, hogy a babát félteni kelljen a saját otthonában.
2021. febr. 16. 08:08
 3/9 anonim ***** válasza:
94%
Másodikkal értek egyet, szerintem is kezdődő demencia jön ki a mamán, sajnos ez csak rosszabb lesz. Annyit tehettek, hogy zárjátok az ajtót és megszokjátok valamint odafigyeltek rá, hogy mennyire épül le, és ha már önveszèlyessé válik nővért fogadtok vagy otthonba teszitek(bár ennek intézése inkább a gyerekei dolga lenne, nem az unokájáé), vagy elköltöztök most.
2021. febr. 16. 08:18
 4/9 anonim ***** válasza:
79%

hát szerintem azért az se normális, hogy a csávó maradni akar, mert ott nőtt fel.

el kéne tudni szakadnia, erről szól, felnőtté válás.

új család, új emlékek, gyerekkor vége, illetve a saját gyerekk számára a kezdete

2021. febr. 16. 09:08
 5/9 anonim ***** válasza:
95%

Neki külön kukája van? Ha igen, a tiéteket láncold, zárd le, hogy ne tudjon turkálni.

Ugyanígy a saját lakrészeteket is zárni, amit csak tudtok, ha nem vagytok otthon.

A párodnak el kellene szakadnia.

A kedves mama a demencia jeleit mutatja, és ha nem kezdtek vele valamit, és ott marad a nyakatokon, még évekig terrorizálhat titeket a marhaságaival, és ez csak rosszabb lesz. Nem említetted hány éves, de benne van a pakliban, hogy még egy 10 évig is élhet így. Ez a környezet pedig a kapcsolatotokat fogja megsínyleni, és a gyereknek se ideális ebben felnőni.

2021. febr. 16. 09:51
 6/9 A kérdező kommentje:

84eves es rajtunk kivul nincs mas elo rokona csak egy unokatestvere, akivel napi szinten telefonalnak.

A dokijaval probaltam beszelni, de neki is "eloadja" magat , hogy mi milyen gusztustalanul beszelunk vele (neha kicsuszik egy bzdmeg de az se neki szol). Szoval a doktornonek is megvan rolunk a velemenye, meg a szomszedoknak is. Ha valaki vendegsegbe jon ugy viselkedik, mint egy tunder, de ha elmennek elojon a sarkany es keresi kb mibe tud belekotni.

Multkor nagybevasarlas utan elpakoltam, majd este nekem allt, hogy miert nem vagyok kepes elpakolni a szrjainkat miert neki kell.

2021. febr. 16. 10:22
 7/9 anonim ***** válasza:
85%
Ez tényleg kellemetlen amit írsz. Sajnálom,hogy itt kell élnetek. Nem tudjátok a ti lakrészeteket úgy alakítani hogy kis konyhát rakni bele plusz valahogy elkeríteni a mama felőli részt? Akkor két külön lakas lenne tulajdonképpen és nem kellene a konyhában kerülgetni egymást.
2021. febr. 16. 10:46
 8/9 anonim ***** válasza:
40%
Ide gyereket vállaltatok? Gratula. Az lesz a vége, hogy te fogod a gyereket és lelépsz, a párod meg ott marad örökre. Vagy vártok 10-15 (ki tudja hány) évet, amíg meghal. Aztán arra is számíts, ha leesik a lábáról, neked kell ápolnod, pelenkáznod stb.
2021. febr. 16. 10:53
 9/9 anonim ***** válasza:
81%

Saját tapasztalatból mondom, hogy szerintem ez egy kezdődő demencia lehet és az évekkel egyre rosszabb lesz.

A pároddal kellene ezt átbeszélni és kitalálni, hogy hol a határ.

Valahogy úgy kellene megoldani, hogy a közös helyiségenek kívül a mama máshova ne tudjon bemenni, ne tudjon kutakodni. Ha van 2 külön kukátok, akkor a sajátotokat le kell lakatolni.

Az orvossal meg majd a párodnak kell beszélni, hiába hisz a mamának, fel kell ismernie neki is a demencia tüneteit és el kell küldenie kivizsgálásra.

2021. febr. 16. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!