Hogy lehetne leallitani? (hosszu)
Generacios hazba elunk, az egyik fele parom mamajae, a masik parome lett, mielott az apukaja meghalt. A konhya az egyetlen kozos helyseg, mi fizetjuk a rezsi 80%at. Evekkel ezelott segito szandekkal koltoztem ide, meg ugye parom miatt, par vitan kivul amugy tok jol kijovunk, meg birjuk egymast.
Namarmost. A mama fejebe vette, hogy mi fuvezunk (lassan harom honapos a lanyunk) es vasarnap mikor nem voltunk meg itthon, de anyosomek atjottek, nekik mutogatta az alufolagolyokat (amivel a macskaink jatszanak), meg a cigitoltos talcat, amin van kis vagott feher papir (en sodrom a dohanyt), hogy mi fuvezunk, szagoljak mar meg mert o nem tudja milyen annak a szaga.
Nem vagyok alszent, mielott terhes lettem volt havonta egy hetvege, mikor elszivtunk egy-ket spanglit, de fiatalok vagyunk, meg annak mar egy eve. Visszaterve. Miutan elmentek anyosek megkerdeztem tole, hogy ezt o megis hogy gondolja, egyreszt, hogy bemegy a szobankba, masreszt milyen jogon kezd el turkalni, honnan szedte, hogy mi fuvezunk a gyerek mellett? Elkezdett hoborogni, hogy ez az o haza es rendort fog hivni, mert mi itt "marihuanazunk" a gyerek mellett. Mondtam neki, hogy hivjon rendort nyugodtan, sot kihivom en nagyon szivesen, csak hagyja mar ezt el, mert rohadt frusztralo, hogy zarni kell az ajtot a hazban ezek szerint, ahol elunk, mert en se megyek be es turom ki a fehernemus fiokjat.
Azota nem szol hozzank (gebedjen meg), csapkod es morog az orra alatt.
Ha kiviszem a szemetet (szelektiven gyujtunk), akkor o a haztartasi hulladekot kiveszi a kukabol es kivalogatja, majd visszahozza az ures zsakot, hogy kiuritette.
Ha kidobok valami maradek etelt egybol jon es mondja, hogy mi milyen egy pocsekolo banda vagyunk, a kornyeket jol a tudna laktatni egy heti maradekunkkal. Mondtuk is mar neki, hogy igazabol semmi koze, hogy mit es mennyit dobunk ki, neki az penzbe nem kerul es nem elole dobjuk ki, mert o mindenmentesen etkezik kb, mi meg azert adunk az erzesnek. Es akkor jon, hogy o megelte a haborut. Ezert tisztelem is, de nem tudom megerteni, hogy akkor miert von meg mindent magatol. Tenyleg semmire nem kolt, plane magara (nem igenytelen), csak sporol.
Parom szerette volna felujitani a folyosot (szakmaja, neki nem kerukt volna semmibe) , mert elkezdett leperegni a festek, eloszor belement, majd mikor kezdtuk volna a munkat teljesen kikelt magabol, hogy mi mit gondolunk nem csinalhatunk semmit az o hazaval.
Parom nem akar koltozni, itt nott fel, az emlekek az apjaval mind idekoti, ugy van vele, nem hagyja, hogy eluldozzon minket, mikor a stilklije beut. Egyszer elkoltoztunk, mar aznap este sirva hivott, hogy menjunk vissza, miert hagytuk egyedul a nagy hazba, milyen halatlanok vagyunk.
hát szerintem azért az se normális, hogy a csávó maradni akar, mert ott nőtt fel.
el kéne tudni szakadnia, erről szól, felnőtté válás.
új család, új emlékek, gyerekkor vége, illetve a saját gyerekk számára a kezdete
Neki külön kukája van? Ha igen, a tiéteket láncold, zárd le, hogy ne tudjon turkálni.
Ugyanígy a saját lakrészeteket is zárni, amit csak tudtok, ha nem vagytok otthon.
A párodnak el kellene szakadnia.
A kedves mama a demencia jeleit mutatja, és ha nem kezdtek vele valamit, és ott marad a nyakatokon, még évekig terrorizálhat titeket a marhaságaival, és ez csak rosszabb lesz. Nem említetted hány éves, de benne van a pakliban, hogy még egy 10 évig is élhet így. Ez a környezet pedig a kapcsolatotokat fogja megsínyleni, és a gyereknek se ideális ebben felnőni.
84eves es rajtunk kivul nincs mas elo rokona csak egy unokatestvere, akivel napi szinten telefonalnak.
A dokijaval probaltam beszelni, de neki is "eloadja" magat , hogy mi milyen gusztustalanul beszelunk vele (neha kicsuszik egy bzdmeg de az se neki szol). Szoval a doktornonek is megvan rolunk a velemenye, meg a szomszedoknak is. Ha valaki vendegsegbe jon ugy viselkedik, mint egy tunder, de ha elmennek elojon a sarkany es keresi kb mibe tud belekotni.
Multkor nagybevasarlas utan elpakoltam, majd este nekem allt, hogy miert nem vagyok kepes elpakolni a szrjainkat miert neki kell.
Saját tapasztalatból mondom, hogy szerintem ez egy kezdődő demencia lehet és az évekkel egyre rosszabb lesz.
A pároddal kellene ezt átbeszélni és kitalálni, hogy hol a határ.
Valahogy úgy kellene megoldani, hogy a közös helyiségenek kívül a mama máshova ne tudjon bemenni, ne tudjon kutakodni. Ha van 2 külön kukátok, akkor a sajátotokat le kell lakatolni.
Az orvossal meg majd a párodnak kell beszélni, hiába hisz a mamának, fel kell ismernie neki is a demencia tüneteit és el kell küldenie kivizsgálásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!