Szerintetek ez gáz részemről?
Meghalt a papám és senkinek nem mondtam el. Nem akarok róla beszélni. Főleg nem, hogy mások segíteni akarjanak.
Családom ledöbbent, mikor ezt megtudta.
En is így voltam mikor édesapám meghalt. Számomra a legundoritóbb a szánalom. Engem ne szánjanak majd megbirkózom vele.
Nem gáz, te így éled meg a gyászt, csak figyelj arra, hogy a lelki egészséged megmaradjon, mert sajnos van olyan ember, aki ha nem beszél a problémáiról becsavarodik.
Kinek nem mondtad el?
A csàlàdnak? Mert pl tàvol vagytok? Az gáZ
Kollégáknak? Nem gáz
Ha a családnak nem mondtad el, az nem is az, hogy gáz, hanem érthetetlen. Mármint, nekik is családtag volt a nagypapád, nem csak neked.
De ha arról van szó, hogy nem mondtad el a barátaidnak, ismerőseidnek, az nem baj, hisz nem muszáj mások orrára kötni, illetve mindenki úgy birkózik meg evvel ahogy akar. Ha valakinek könnyebb úgy, hogy más nem tud erről, az okés.
Én is így voltam ezzel, akárkit is veszítettem el, aki közel állt hozzám.
Senkinek semmi köze hozzá, a részvétnyilvánítástól meg egyenesen rosszul vagyok. Tudom, hgy ezt így illik meg minden, de nem kell, köszi.
Én Úgy éreztem/érzem, hogy ha nem beszélek róla, akkor kevésbé tűnik valóságosnak, az a másik része, hogy nem is tudok erről beszélni.
Egyáltalán nem gáz, ha nem akarsz beszélni a veszteségedről, de ez egyébként nem jó a feldolgozás szempontjából sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!