Mit gondoltok arról, hogy egy nagymama a saját unokáját se látogatja meg és be se engedi a házába a koronavírus miatt?
Azzal az ürüggyel, hogy ő hallotta a tvben, hogy a fiatalabb korosztály terjeszti a vírust és attól, hogy jól vannak még lehetnek tünetmentes hordozók. 15-16 éves gyerekekről van szó.
Ti mit gondoltok? Ez így rendben van és valóban ilyen gáz a helyzet, hogy ennyire el kell zárkóznunk egymás elől?
Hogy a kérdésedre válaszoljak: igen, ez így rendben van és valóban ilyen gáz a helyzet.
Azért egy világjárvány idején hadd várjon már el annyit az a szegény nagymama, hogy tiszteletben tartjátok az ilyen jellegű kéréseit!!
Meg kéne érteni, hogy egy idős ember jobban ki van téve a fertőzéseknek, mint egy fiatal, egészséges szervezet. Elsősorban a kora miatt, valamint az idősebbeknél nem ritkák a mindenfajta járulékos betegségek (magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek, emésztési panaszok, stb.), így természetes, hogy ő jobban aggódik. Ezt tiszteletben kell tartani, főleg egy világjárvány esetén. Ez sajnos nem "médiahiszti", hanem a kemény valóság, amivel sokan nem akarnak szembesülni.
Az unoka meg fel tudja hívni a nagyit, nem? Elég nagy már hozzá.
Köszönöm szépen a válaszokat
Nem én vagyok az említett 15-16 éves személy egyébként.
Azért érdekelt mert én mellém ma a kocsiba beült a nagyi és akkor mesélte ezt el nekem, hogy nyígnak neki az unokái, hogy miért nem látogatja őket. Én meghát kicsit furcsának tartottam, hogy a hozzá közelebb álló gyerkőcöket nem látogatja, mellém meg gondolkodás nélkül beül a kocsiba. Pedig én 20 éves vagyok illetve hamarabb megfordulok távolabbi pontokon, szóval nagyobb eséllyel hordozom a vírust mint azok a gyerekek akik sulin kívül sehova nem járnak.
Tehát oké, hogy "fél" a nagyi, de az ahogy cselekszik nem azt mutatja mégsem.
Én szerintem ezt a kérdést nem onnan kell közelíteni, hogy mennyire lehet tudományos alapja a nagymama ijedelmének, hanem onnan, hogy joga van ehhez. Ha ő inkább távolságot szeretne, nem örülnétek neki ti is jobban, ha ő elégedett lenne és nyugodt?
Az én nagymamám amúgy pont az ellenkezője. Megtesz mindent, amit muszáj (kézmosás, maszk, stb.), de ő azt mondta, így nyolcvanon túl nagyobb öröm neki látni minket, mint egy-egy újabb napot életben maradni egyedül. Ő sem hülyéz le senkit azért, mert inkább elzárkózik, de ő meg így nyugodtabb.
15-16 éves 'gyerekeknek' nem a nagyi a fő társaság.
Inkább ne talákozzanak egy ideig, minthogy örökre elveszítsétek.
17. Majd akkor is mond, hogy agymosottak, ha te vagy valamelyik közeli hozzátartozód döglődik a vírusban! (amennyiben a vírust komolyan vevőkre érted). Bocsánat a többiektől az ocsmány beszédért, de ezt a sok nagyon okos, vírustagadó, összeesküvés elméletes barmot már nehéz tolerálni. Csak az a baj, hogy ezzel nem csak maguknak ártanak.
Üdv: Olyan valaki, akinek az anyja covid osztályon dolgozik. (szóval ezért is irritál a sok vírustagadó, mert az anyám nap mint nap kockáztatja a saját és ezáltal a családja épségét, hogy aztán az ember hallgassa, olvassa a sok idióta fotel tudóst...)
Teljesen igaza van. A férjem meg én idehaza dolgozunk, alig találkozunk idegenekkel. A 3 gyerekünk viszont iskolás, most volt a nagy karanténban, mert tünetmentesen fertőzött volt az egyik osztálytársa. Ha apukán nem jönnek ki a tünetek, nem is tudunk róla. Szóval igen, a gyerekek jelenleg nálunk a legesélyesebb terjesztők.
Ennek tudatában ugyan holnap meglátogatjuk a 90 éves dédit, de szigorúan az udvaron maradva, és semmi puszilkodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!