Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit gondoltok arról, hogy egy...

Mit gondoltok arról, hogy egy nagymama a saját unokáját se látogatja meg és be se engedi a házába a koronavírus miatt?

Figyelt kérdés

Azzal az ürüggyel, hogy ő hallotta a tvben, hogy a fiatalabb korosztály terjeszti a vírust és attól, hogy jól vannak még lehetnek tünetmentes hordozók. 15-16 éves gyerekekről van szó.

Ti mit gondoltok? Ez így rendben van és valóban ilyen gáz a helyzet, hogy ennyire el kell zárkóznunk egymás elől?

2020. okt. 26. 15:34
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
78%
Ez nem hiszti. Te simán buta vagy. Azért annyira még nem kell a mama háza...
2020. okt. 26. 16:18
 12/35 anonim ***** válasza:
80%

Hogy a kérdésedre válaszoljak: igen, ez így rendben van és valóban ilyen gáz a helyzet.

Azért egy világjárvány idején hadd várjon már el annyit az a szegény nagymama, hogy tiszteletben tartjátok az ilyen jellegű kéréseit!!

2020. okt. 26. 16:23
 13/35 anonim ***** válasza:
85%

Meg kéne érteni, hogy egy idős ember jobban ki van téve a fertőzéseknek, mint egy fiatal, egészséges szervezet. Elsősorban a kora miatt, valamint az idősebbeknél nem ritkák a mindenfajta járulékos betegségek (magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek, emésztési panaszok, stb.), így természetes, hogy ő jobban aggódik. Ezt tiszteletben kell tartani, főleg egy világjárvány esetén. Ez sajnos nem "médiahiszti", hanem a kemény valóság, amivel sokan nem akarnak szembesülni.

Az unoka meg fel tudja hívni a nagyit, nem? Elég nagy már hozzá.

2020. okt. 26. 16:27
 14/35 anonim ***** válasza:
76%
Allergiás vagyok a sok vírustagadóra. Lehet ám jönni a covid osztályra dolgozni, mondanám, hogy védőfelszerelés nélkül, csak akkor sajnos másokat is megfertőznének. Mindenesetre minden vírustagadót és aki azért sem képes a biztonsági előírásokat betartani, pl maszk hordása, illetve osztogatja és hangoztatja a "kamu a vírus" áltudományos cikkeket, hogy ha elkapja a vírust és moslékul lesz, ne vegye igénybe az eü ellátást! Hiszen kamu, nem? Ne követelje magának vagy a családtagjainak a lélegeztetőgépet, pl arra hivatkozva, "hiszen én fiatal vagyok". Gyógyulj meg magadtól ahogyan tudsz, de ne terheld az eü-t olyanok kárára, akik igyekeztek betartani a szabályokat, de az ilyen idióták miatt mégis betegek lettek!
2020. okt. 26. 16:32
 15/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat

Nem én vagyok az említett 15-16 éves személy egyébként.

Azért érdekelt mert én mellém ma a kocsiba beült a nagyi és akkor mesélte ezt el nekem, hogy nyígnak neki az unokái, hogy miért nem látogatja őket. Én meghát kicsit furcsának tartottam, hogy a hozzá közelebb álló gyerkőcöket nem látogatja, mellém meg gondolkodás nélkül beül a kocsiba. Pedig én 20 éves vagyok illetve hamarabb megfordulok távolabbi pontokon, szóval nagyobb eséllyel hordozom a vírust mint azok a gyerekek akik sulin kívül sehova nem járnak.

Tehát oké, hogy "fél" a nagyi, de az ahogy cselekszik nem azt mutatja mégsem.

2020. okt. 26. 16:38
 16/35 anonim ***** válasza:
88%

Én szerintem ezt a kérdést nem onnan kell közelíteni, hogy mennyire lehet tudományos alapja a nagymama ijedelmének, hanem onnan, hogy joga van ehhez. Ha ő inkább távolságot szeretne, nem örülnétek neki ti is jobban, ha ő elégedett lenne és nyugodt?

Az én nagymamám amúgy pont az ellenkezője. Megtesz mindent, amit muszáj (kézmosás, maszk, stb.), de ő azt mondta, így nyolcvanon túl nagyobb öröm neki látni minket, mint egy-egy újabb napot életben maradni egyedül. Ő sem hülyéz le senkit azért, mert inkább elzárkózik, de ő meg így nyugodtabb.

2020. okt. 26. 16:39
 17/35 anonim ***** válasza:
88%

15-16 éves 'gyerekeknek' nem a nagyi a fő társaság.

Inkább ne talákozzanak egy ideig, minthogy örökre elveszítsétek.

2020. okt. 26. 16:44
 18/35 anonim ***** válasza:
64%

17. Majd akkor is mond, hogy agymosottak, ha te vagy valamelyik közeli hozzátartozód döglődik a vírusban! (amennyiben a vírust komolyan vevőkre érted). Bocsánat a többiektől az ocsmány beszédért, de ezt a sok nagyon okos, vírustagadó, összeesküvés elméletes barmot már nehéz tolerálni. Csak az a baj, hogy ezzel nem csak maguknak ártanak.

Üdv: Olyan valaki, akinek az anyja covid osztályon dolgozik. (szóval ezért is irritál a sok vírustagadó, mert az anyám nap mint nap kockáztatja a saját és ezáltal a családja épségét, hogy aztán az ember hallgassa, olvassa a sok idióta fotel tudóst...)

2020. okt. 26. 16:55
 19/35 anonim ***** válasza:
85%

Teljesen igaza van. A férjem meg én idehaza dolgozunk, alig találkozunk idegenekkel. A 3 gyerekünk viszont iskolás, most volt a nagy karanténban, mert tünetmentesen fertőzött volt az egyik osztálytársa. Ha apukán nem jönnek ki a tünetek, nem is tudunk róla. Szóval igen, a gyerekek jelenleg nálunk a legesélyesebb terjesztők.

Ennek tudatában ugyan holnap meglátogatjuk a 90 éves dédit, de szigorúan az udvaron maradva, és semmi puszilkodás.

2020. okt. 26. 16:56
 20/35 anonim ***** válasza:
88%
Tartsátok tiszteletben a nagymama kérését.A gyerekeid biztosan megértõek a nagymamával szemben.
2020. okt. 26. 17:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!