Származásban visszamenőleg meddig kell magamat idegen származásúnak tekinteni dedszuloig vagy ukszuloig?
Akkor kell magadat idegennek tekinteni, ha nem érzed hazádnak ezt az országot, nem érzed honfitársaidnak a magyarokat.
4-re:
Ha gőzölős vasalónak vallod magad, akkor nem elfogadni kell ezt, hanem zárt osztályra vitetni téged.
MI az hogy kell???
Annak tartod magadat, aminek akarod.
Az én anyukám a születésemkor még külföldi állampolgár volt, nem sokkal előtte települtek át, én itt születtem, itt nőttem fel, és eszemben sincs idegen származásúnak tekinteni magamat. Én magyar vagyok, és a gyerekeim is azok.
Akkor van csak értelme méricskélned, ha európai helyett illiberális, keresztény fajmagyar identitást akarsz magadnak.
AZ EURÓPAI UNIÓ ALAPJOGI CHARTÁJA
2012/C 326/02
21. cikk
A megkülönböztetés tilalma
(1) Tilos minden megkülönböztetés, így különösen a nem, faj, szín, etnikai vagy társadalmi származás, genetikai tulajdonság, nyelv, vallás vagy meggyőződés, politikai vagy más vélemény, nemzeti kisebbséghez tartozás, vagyoni helyzet, születés, fogyatékosság, kor vagy szexuális irányultság alapján történő megkülönböztetés.
(2) A Szerződések alkalmazási körében és az azokban foglalt különös rendelkezések sérelme nélkül, tilos az állampolgárság alapján történő minden megkülönböztetés.
22. cikk
A kulturális, vallási és nyelvi sokféleség
Az Unió tiszteletben tartja a kulturális, vallási és nyelvi sokféleséget.
Hien 100%-ban vietnámi, de itt született. Ő magyarnak tartja magát, és szomorú, ha egyesek elvitatják ezt tőle.
Én meg úgy gondolom, hogy tőle jobban elfogadom, mint némely magyar-magyartól, aki Árpádig vissza tudja vezetni a származását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!