Nagymamám 94 éves, tökéletesen, baleset nélkül vezetett, de múltkor meghúzta a kocsi oldalát. Abba kellene hagynia a vezetést?
Szerintem sem kor, hanem egészségi állapot kérdése, hogy valaki hogy vezet. A háziorvos majd eldönti.
Az én apám sztrók után is vezetett és volt olyan ismerős, aki 80 évesen januárban megkapta az engedélyt, márciusban pedig meghalt infarktusban.A lánya cirkuszolt a háziorvosnál, aki azt mondta, hogy ez az ő dolga. Rendes volt a bácsival. Az én apám belebetegedett, amikor a sztrók után újra kellett alkalmasságira mennie, de szerencsére minden rendben volt.
65 év az csak a nyugdíjkorhatár, az amerikai elnökjelölt 78 éves és totál demens. Mégis nyerésre áll sajnos.
Egyébként vidéken ritka a tömegközlekedés városon belül, kivéve a megyeszékhelyeket, tehát egy idős ember nehezen jut el orvoshoz, gyógyszertárba, ha nincs autója, vagy nem vezethet.
"jellemzően 70-75 éves korig (vagy tovább is) dolgoznak. Itt jellemzően orvosokra, egyetemi professzorokra, tudósokra/akadémikusokra stb. gondolok".
Ja, ülnek a fotelban és elmélkednek. Azért az nem ugyanaz, mint kimenni a forgalomba. Az orvosok is többnyire ülnek és gondolkodnak, amelyik műt stb. az NEM EGYEDÜL műt, asszisztencia, másik orvos stb.
Utolsó, tévedsz. 65-70 évesen még simán műtenek és ügyelnek. Ha állítólag 40 az új 30, akkor ez 60-70 évesekre is igaz lehet.
Sok nyugati országban csak egyszer kell egészségügyi alkalmasságit csináltatni. Nem kell utána hosszabbítani.
A legtöbb balesetet pont a fiatalok okozzák.
A sok-sok balesettel járó illegális utcai autóversenyeket sem a nyugdíjasok rendezik minden hétvégén!
47-nek, utolsó előtti vagyok
Teljesen egyetértek ezzel!
49
Nem az. Statisztikailag nem indokolt az öregek elkaszálása, csak azért, mert öregek. Meg kellene bízni a háziorvos véleményében.Sajnos a 20 éves drogos cigánygyereknek nem mondhatja, hogy nem adja meg az engedélyt, pedig az indokoltabb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!