Miért irigykedek másokra, akiknek még élnek a nagyszüleik (akár a dédszüleik is)?
Nincs semi baj azal hogy irígy vagy, mert nekik még élenk a nagy szüleik, de gondolj ra hogy ha enyire el merlsz a gyászban akor hanyagolod a családod élö tagjait,
am ELSO
Én is 26 éves vagyok, nagypapám 86 éves, nagymamám 81. Másik oldalról mamám 3 éve halt meg 83 évesen, másik papa már húsz éve meghalt.
Nekem is pl nincs olyan 20-28 éves (tehát kb korombeli) ismerősöm, akinek élne még a nagyapja. És párszor én is látok egy kis irigységet másokon, hogyha mesélem hogy papámmal és mamámmal Skype-oltunk, vagy papa épp megkapta 85 évesen az első okostelefonját, ilyesmik. De én pl mindig elhívtam még pár évvel ezelőttig a legjobb barátaimat szalonnát sütni mamáékhoz és így összehoztam őket, hogy a nagyszüleim és a legjobb barátaim ismerkedjenek meg egymással. Az tetszett a srácoknak láttam.
Nagyon kétélű fegyver ez. Te egy idealizált családképet hiányolsz, ami sokszor köszönő viszonyban sincs a valósággal. Tudom, hogy a mi cscaládunk erősen a másik véglet, de hátha ettől kevésbé hiányolod majd:
Nekem pl. 3 nagyszülőm él, férjemnek 2. Van két szuper gyerekünk, nekik 4 nagyszülő és 5 dédi jut. Jól hangzik, mi? A baj csak az, hogy
1) egyikük demens, de nem ismeri el, hiába volt orvosnál vele. Folyamatosan gyanusítgat, ha a közelébe megyek, akkor biztos lopni akarok tőle, hallgathatom, tönkretett számtalan eseményt, szülinapot, diplomaosztómat, a legnagyobb gyerekem keresztelőjét a jeleneteivel, mert képtelen elviselni, ha nem körötte forog a világ. Műsírást és hisztérikus kirohanásokat képzelj egy 70+-ostól, csak mert nem ő volt a középpontban.
2) passzív agresszív, telefont nem veszi fel, de aztán felhív, hogy leüvöltsön, hogy miért nem hívom soha. Évi 2-3 beszélgetésünk tárgya az, hogy én mekkora egy gyökér vagyok. A nagyobb nevét a mai napig keveri az enyémmel, szerintem a kisebbét soha meg se kérdezte, nem tudja.
3) masszív alkoholista. Amikor józan, nagyon jófej, még talán a művelt szót is rá lehet fogni, de amikor iszik, egy kimondhatatlanul agresszív, gonosz ember lesz. És igen, minden nap iszik. Nem is emlékszem rá, mikor láttam utoljára józanul. De persze vigyük a gyereket, mert mi se lennénk, ha ő...
4) megsértődik, ha valamelyik gyerek a közelében hozzám odajön. És igen, megsértődött akkor is, amikor a 10 hónapos gyerek hozzám mászott oda helyette. Megsértődik, és hazamegy. Mondjuk így legalább nem kell sok időt vele tölteni :D
5) ő csak a világ összes összeesküvés-elméletét benyalja, és nem kicsit tart ostobának, ha te nem hiszel neki.
6) akkor érzi jól magát, ha mindenkit lealázott a környezetében, ettől érzi magát nyeregben. Imádja a lelki terrort. Egy élmény vele beszélgetni, mindenből kihozza, hogy szar alak vagy.
Szóval azért hidd el, a nagy családnak is van átkos oldala. 10-ből 9 találkozás a dédikkel/az egyetlen elviselhetetlen nagyszülővel sírással végződik, vagy ajtócsapkodással, esetleg azzal, hogy a 3 éves gyerekem megkérdezi hazafelé, hogy a nagypapi miért utál minket? Nem jó ám minden családi esemény előtt rettegni, hogy melyik wild card fogja tönkre vágni a gyerek óvodás ballagását, szülinapját, egyebét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!