Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Másnak is így szórja a pénzt...

Másnak is így szórja a pénzt a nagyszülője?

Figyelt kérdés
Nagymamám egyedül él egy 36 nm-es lakásban, adóssága nincs, 130 körül van a nyugdíja és utalás után 10 nappal már kölcsön kéreget. Már odáig jutott a dolog, hogy a házban lakó közös képviselőtől is szokott kérni de a környéken minimum 5-6 embernek tartozik rendszeresen és ezzel nem csak saját magát de minket is leéget. Anyu és én is adunk neki, legtöbbször vissza sem kérjük. Nem tudjuk, hogy mit kezdjünk a helyzettel, azért mi sem vagyunk gazdagok. Másnak is van így a nagyszülője vagy ez egyedi eset?
2020. aug. 24. 15:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
56%

"adóssága nincs"

"a környéken minimum 5-6 embernek tartozik rendszeresen"

Ezt hívják adósságnak.

Egyáltalán mi a fenére költ el ennyi pénzt egy nyugdíjas? Vagy kamu az egész, amire az önellentmondás is utal vagy valami nincs leírva a sztoriból.

2020. aug. 25. 00:48
 12/21 A kérdező kommentje:
Jaj hagyjad már ezt a kamu kérdés hülyeségedet már. Úgy értettem, hogy közüzemi vagy hitel tartozása nincs amit fizetni kéne.
2020. aug. 25. 08:02
 13/21 anonim ***** válasza:
84%
Ha ti segítitek ki minden hónapban, akkor miért nem kérdeztek rá, hogy mire megy el a pénze? Mert arról eddig nem írtál semmit.
2020. aug. 25. 08:05
 14/21 A kérdező kommentje:
Többször is rákérdeztem már de mindig csak idegesen lecsesz hogy én nekem mi közöm hozzá és hogy jövök ahhoz hogy elszámoltassam. Nem vásárol teleshopból semmit, ami kéne otthonra mert esetleg elromlott azt sem veszi meg.
2020. aug. 25. 08:37
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, én értem, de valami akkor sem okés a kérdéssel... Azt írod vagyonokat költ el, de mindenre az a válaszod, hogy nem vesz semmit otthonra, nem javíttat meg elromlott dolgokat, nem költ magára, stb. Akkor mire költi a sok pénzt? Ez így ellentmondásos nagyon.
2020. aug. 25. 15:08
 16/21 kovpet ***** válasza:
79%

"hogy jövök ahhoz hogy elszámoltassam"

Úgy, hogy a te pénzed is elveri. Ha csak a sajátjával tenné, akkor nyilván nem lenne közöd hozzá.

A 130 valóban nem sok, de ha tényleg kis lakás és tényleg nincs adósság, akkor bőven elég.

2020. aug. 25. 15:59
 17/21 anonim ***** válasza:
78%

Úgy, hogy a te pénzed is elveri.

egyetértek.

130 tényleg nem túl sok, de hogy 10 nap alatt elfogyjon..?

dohányzik a mama? vagy sorsjegyezik? nálunk a postán van néhány mami, akik állandóan a sorsjegyet kapirgálják. jellemzően nyugdíjfizetés napján..

2020. aug. 25. 16:03
 18/21 A kérdező kommentje:
Dohányzik de akkor is durva hogy ennyi pénz elmegy. És hangsúlyozom nem tudjuk mire költi és mi lenne a megoldás. Ha nem adunk neki akkor meg rágjuk a körmünket hogy mi van ha éhezik.
2020. aug. 25. 19:38
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Csak dohányra nem mehet el ennyi pénz... Figyu, szerintem az van, hogy elteszi a kapott pénzt, csak ezt nem köti az orrotokra. Mikor utolsó nagyszülőm is meghalt, utána 4 milliót találtunk az egyik szekrénybe dugva az örökség rendezésekor, gondolhatod hogyan néztünk. Tudtuk, hogy félrerakta a nyugdíját mindig, de hogy ennyit, azt nem.
2020. aug. 25. 19:43
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

és ha ebédre fizetnétek be és nem magát a pénzt adnátok neki? meg egyszer-egyszer feltöltitek a hűtőt? akkor nem aggódnátok azon, hogy éhezik.

amúgy 1500-1600 ft egy doboz cigi. ha erős dohányos, az szép summa egy hónapban

még az is eszembe jutott, hogy hátha van egy csomó adóssága - franc tudja, miből - előző hónapról, amit nyugdíkor visszafizet. aztán kezdi elölről a kunyerálást

2020. aug. 25. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!