Nem tudok már egy fedél alatt élni vele. Mit csináljak?
A nagymamám Alzheimer-kórban szenved.
Na nem az a cuki nagymama aki sütivel és mosollyal az arcán várja az unokáit,hanem az a fajta aki képmutató. Most is az,csak már a rosszabbik énje van előtérben. Folyamatosan cseszteti az embert,lehet,hogy nem tudatos amit csinál,de nem tudom már kezelni ezeket az indulatokat. Volt amikor nekem akart jönni,de sikerült lefognom. Aztán olyan is amikor hajnalban bekakilt és szétkente,amit utánna a kutyájára fogott,de a kutya már nem él.
Apám folyton azt hajtogatja,hogy menjek társaságba,és ne foglalkozzak ezzel. De anyukámat készíti ki folyamatosan,aki próbál rajta segíteni,viszont csak bántást kap.
Anyát persze nem szeretném egyedül hagyni,de amikor mondom neki,hogy a mamát hagyja,ne beszéljen vele (tudni kell,hogy a mama agresszívan válaszol mindenre)
akkor már hülye vagyok és maradjak csendben.
Annyira nem bírom már ezt az egészet..olyan,mint amikor nap mint nap sárgaházba lenne bezárva az ember.
Reggel már gyomorideggel kelek,hogy vajon ma mit fog csinálni.
Tudok valamit csinálni,hogy ne legyen ennyire rossz a helyzet,vagy bármit?
17/L
A mostani helyzet miatt sehova nem vennék be. Na meg anyukám testvérei is lemondtak róla. Mondván,hogy anyukám az idősebb,csinálja ő.
Nagyon köszönöm az értelmes válaszokat,és a támadásokat is.
1, 8
Az én nagyapám is Alzheimeres volt. A nagyanyámat késsel kergette a házban, mert nem ismerte fel. A pelenkája tartalmát felkente a falra. Mindenkit lehordott mindennek, mert egy ido után senkit sem ismert már fel. Nem minden beteg egyforma. Nem mind aranyos kis levegőbe bámuló, ártalmatlan kisöreg.
Kérdező!
Ha 18 leszel, elköltözhetsz, mást nem tudsz tennu
Én ezt nagyon jól tudom,de mást nem tehetek,ha a szüleim idefogadták.
Sokat esik-puffan,a veséjével is gond van,mert nem iszik,de ha segíteni akar neki valaki pl inni,megharapja,meg hasonló dolgok,nyugtatót kap,de akkor meg alszik..folyton. Ez sem élet,de akkor is. Van aki megért,ahogy látom
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!