Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nem tudok már egy fedél alatt...

Nem tudok már egy fedél alatt élni vele. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

A nagymamám Alzheimer-kórban szenved.

Na nem az a cuki nagymama aki sütivel és mosollyal az arcán várja az unokáit,hanem az a fajta aki képmutató. Most is az,csak már a rosszabbik énje van előtérben. Folyamatosan cseszteti az embert,lehet,hogy nem tudatos amit csinál,de nem tudom már kezelni ezeket az indulatokat. Volt amikor nekem akart jönni,de sikerült lefognom. Aztán olyan is amikor hajnalban bekakilt és szétkente,amit utánna a kutyájára fogott,de a kutya már nem él.

Apám folyton azt hajtogatja,hogy menjek társaságba,és ne foglalkozzak ezzel. De anyukámat készíti ki folyamatosan,aki próbál rajta segíteni,viszont csak bántást kap.

Anyát persze nem szeretném egyedül hagyni,de amikor mondom neki,hogy a mamát hagyja,ne beszéljen vele (tudni kell,hogy a mama agresszívan válaszol mindenre)

akkor már hülye vagyok és maradjak csendben.

Annyira nem bírom már ezt az egészet..olyan,mint amikor nap mint nap sárgaházba lenne bezárva az ember.

Reggel már gyomorideggel kelek,hogy vajon ma mit fog csinálni.

Tudok valamit csinálni,hogy ne legyen ennyire rossz a helyzet,vagy bármit?

17/L

2020. aug. 11. 17:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
5%
Megnézem, te milyen lennél Alzheimerrel.
2020. aug. 11. 17:44
 2/18 anonim ***** válasza:
84%
Véleményem szerint valami helyre bekéne rakni ha ilyen szinten szétzúzza a családot...
2020. aug. 11. 17:45
 3/18 anonim ***** válasza:
97%
Semmit nem tudsz csinálni. Nyilván a szüleid gondoskodnak róla, hiszen vagy anyudnak vagy apudnak az anyja. Te csak annyit tehetsz, hogy megfogadod apád tanácsát. Menj társaságba, menj kirándulni, menj valahová ahol hódolhatsz a hobbidnak. Ennyit tudsz tenni csak
2020. aug. 11. 17:46
 4/18 anonim válasza:
4%
Kérdező ahelyett hogy itt kérdezgetnél idegeneket, menj el orvoshoz. A mamádat meg hagyd élni. Szégyeld magad!
2020. aug. 11. 17:47
 5/18 A kérdező kommentje:
Az első válaszolónak:Nem érzem,hogy most miért vagy ilyen? A nagymamámmal én élek,nem pedig te. Jómagam tudom,hogy mit bírok és mit nem.
2020. aug. 11. 17:47
 6/18 anonim válasza:
2%
Mind1 akkor sem beszélhetsz így a mamádról. Valszeg ha elolvasná mit írtál róla, síva fakadna.
2020. aug. 11. 17:50
 7/18 anonim válasza:
0%
Sírva*
 8/18 anonim ***** válasza:
2%

Nekem a nagyapám volt Alzheimeres, úgyhogy hidd el, pontosan tudom. CSak én profitáltam belőle, ápolónő lettem, majd szakoktató és mindent megteszek, hogy legyenek, akik ápolják azokat, akiket az unoka nem bír elviselni, ezért menniük kell a háztól... Első voltam.

Te mit bírsz? és ő? Szerinted milyen lehet neki tiszta pillanataiban, amikor szembesül vele, hogy mit művelt akkor, amikor nem volt magánál?

9/18 A kérdező kommentje:
A nagymamám soha sem volt kedves,senkihez. Főleg,hogy az anyámat utálja,mert segíteni akar neki. Nem értem,hogy mi a baj azzal,hogy nem tudok egy olyan emberrel élni aki kihasznál mindenkit. Kedves utolsó,gratulálok,hogy végig csináltad.
2020. aug. 11. 17:53
 10/18 anonim ***** válasza:
97%

Érthető, hogy nagyon rosszul érzed magad ebben a helyzetben. Egy előrehaladottan demens beteg ápolása iszonyatos terheket tesz egy családra, amit ugyan nem "illik" kimondani, de mindenki viseli a következményét. Fejlettebb országokban ezért vannak jól felszerelt és elérhető ápolási otthonok, itthon ennek sajnos sem infrastruktúrája, sem kultúrája nincs (utóbbi alatt azt értem, hogy érzelmi zsarolási alap, ha valaki "otthonba küldi az időseket"). Sajnálom, hogy nagyrészt egy emberre - édesanyádra - szakadt ez az egész, bár ez sem egyedi (többnyire a nőkre magad mindenféle gondozási feladat: nem tisztességes, de ez a realitás).

Az a helyzet, hogy ezt a problémát te 17 évesen nem tudod megoldani: pontosabban csak a saját részedet belőle. Tényleg járj társaságba, tanulj, és próbáld meg magadat érzelmileg leszigetelni a nagyidtól, aki a leírásod alapján sose volt egy kedves természet, most pedig beteg, és ezért még annyira sem ura a reakcióinak. Anyukád felnőtt ember, akinek vállalni kell a felelősséget a döntéseiért. Érthető, hogy sajnálod őt, de ő, és csak ő dönthet úgy, hogy változtat, és pl. keres ms lehetséget.

2020. aug. 11. 17:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!