Miért vannak rám kiakadva, ha nem szeretnék rendszeresen a nagyszüleimhez elmenni?
Kb. minden hétvégén megyünk a nagyszüleimhez falura, egy 3 órára enni meg beszélgetni. Ez már kisgyerekkorom óta így van, sőt akkor még 1 hétnél sűrűbben is jártunk le busszal. Rendben szeretem a nagyszüleimet, de ez már nagyon sokszor volt, hogy elmentünk hozzájuk. Az utóbbi időben nem szeretnék már minden hétvégén elmenni. Itthon is maradnék, de erre meg az az anyám és főleg a nővérem reakciója, hogy:"de hát miért nem megyek el? Jöjjek el, ez milyen dolog, hogy nem akarsz, nem érdekelnek ők téged?" Én meg mondom, hogy de csak most nem szeretnék. Aztán mindig unszolnak, hogy jöjjek már. Aztán ha nem megyek el és itthon maradok akkor meg vannak sértődve, hogy biztos azért mert nem is érdekelnek a nagyszülők. A testvérem az most nagyon kifakadt, azt mondta rám, hogy:"Most nagyot csalódtam benned! Szégyelld magad, hogy ennyire le se sz*rod a családodat!" Szabályosan mérges rám, és szid érte, hogy nem jövök el. Most én nem értem, hogy miért kell ilyen hangnemben beszélni akkor, ha pusztán más kedvem van. Különben eddig rengeteget voltam náluk, minden családi ünnepen jelen voltam náluk(Karácsony, húsvét, szülinapozások, névnapozások stb.) Mindig oda megyünk ünnepelni. Mondhatnám, hogy jöjjenek hozzánk a nagyszülők csak az van, hogy már idősek és ezért nem fogom ezt mondani. Mindig ez van, hogy húzzák a szájukat anyámék ha nem jövök. Illetve azt is mondják, ha nem jössz el most, akkor a következő busszal menjek ki utánuk. Ha meg nem megyek el akkor meg vannak sértve ők is a nagyszülők is szomorúak, és nem akarnak adni ebédet, ha hazajöttek az anyámék. Értsék meg, hogy már meguntam ennyi év után, és nincs kedvem, mert ugyanaz történik amíg ott vagyunk. Már nem vagyok gyereke sem. Meg milyen érdekes, hogy van egy unokatesóm aki nem jár minden hétvégén el hozzájuk, csak családi ünnepekkor látom, és őt nem késztetik a szüleik arra, hogy: "de hát neked is el kell jönnöd." Persze neki nem csinálják ezt a drámát, neki nem kötelező eljönni, ha nem szeretne. Én pedig mindig le vagyok érte szidva. Most ez miért kell csinálni velem? Nekem meg ez nem esik jól. Én pedig azért lehetek megsértve mert ilyen kijelentéseket hánynak a szememre rólam, hogy: lusta, önző, nem érdekli senki. A nővérem és az anyám nagyon utálják, ha nem akarok jönni. Zavar az egész mindig amikor jön a hétvége akkor rosszul érzem magam, hogy megint végig kell játszani ezt a vitatkozást.
Más családoknál, hogy van ez a szokás?
Másoknál is ilyen rendszeresen járnak el vagy ez egyedi nekem?
És legfőbbképpen, más családoknál ha valaki nem jön el egy alkalommal akkor leszidják, és megsértődnek rajta?
Meg nekem van igazam a dologban vagy nekik?
13-as 71 és 75 évesek. Beszélgetnek velem, de aktívak és különben nagymama mindig tevékenykedik nem egy ügyefogyott, nagypapám is feltalálja magát jár ide-oda. Szerintem nem ez gyere unokám ülj az ágyam mellé mesélni valamit típus.
14-es és 15-ös anyai nagyszülők, és a másik szülő azért nem tud szólni, mert sajnos több mint 20 éve elváltak a szüleim, és már soha nem látják így egymást a nászszülők, a komoly válás miatt. Nővéremnek meg van épp valakije csak az a baj külföldről, különben meg ő haza jött Magyarországra több hétre.
18-as és 19-es különösen figyelemre méltó a válaszuk. A többi válaszolónak meg köszönöm a válaszát!
Egyébként ma is voltam már egy ilyen látogatáson hazajöttem, aztán anyám meg kiakadt, hogy nem vállaltam el egy több mint 100 négyzet m-es kert fűnyírását, ott az ebédlőasztalnál nyilvánosan szemre hányta, hogy nekem a nagymamám mindent megtesz értem kinyalja a seggem én meg ennyit nem vállalok el. Különben a fűnyírást a nagyszülők kérdezték meg, hogy szeretném-e mondták, hogy nem erőltetik rám. Aztán mondtam, hogy nem szeretném elfogadták, mondták, hogy akkor ők 2-en fogják aztán erre mikor eljöttünk onnan anyám meg szemre hányja itthon is, hogy ennyit nem teszek meg. A nővérem is mondta, hogy ennyit igazán meg kéne csinálni egy férfi embernek, ő biztos elmenne a helyemben.
Tehát engem nem is az akaszt ki, ha megkérnek a nagyszülők a segítségre, hanem ha nem vállalom el ott anyám meg a testvérem húzzák érte a szájukat, nem is a nagyszülők ma például. Én ezt nem szeretném megcsinálni értsék meg, és ne legyenek emiatt csalódottak anyámék szerintem. És akkor nem lenne ebből konfliktus meg vita.
ezek szerint a születésedkor széthullott a családod, és ilyen módon próbálja édesanyád fenntartani a családosdi látszatját.
nyilván neki valamiért fontosak a szülei - talán a kudarcként megélt válás okaként (is) -, erről vele kéne beszélned. hogy ezt te megérted, de neked ez sok.
és ne engedd magadat érzelmileg zsarolni. mert úgy tűnik, két anyád van. az igazi és a nővéred..
23-as Valahogy úgy van.
24-es Nem várom el tőlük, csak ők 2-en már nagyon régóta gondozzák a kertet, és még mindig aktívan művelik főleg nyáron, a nagymama olyan fiatalos, hogy ő meg is csinálná egyedül, mert a nagypapa már kevésbé van olyan erőben. De azért ő is öntöz meg egyebek.
Igazad van, de valami nagyon megütötte a szemem...
Ezt írod: "nem akarnak adni ebédet, ha hazajöttek az anyámék". 20 évesen ez komoly? Nem adnak ebédet anyádék??? Miért nem csinálsz magadnak, meg esetleg nekik is?
Így egy kicsit olyan, hogy azért nem akarnak otthon lenni, mert nincs, aki vigyázzon rád.
26-os Félreértés ne essék, ezt úgy értettem, hogy anyám azzal fenyeget szóban, hogy ha nem jövök el a nagyszülőkhöz enni akkor nem fogja engedni, hogy abból az ebédből egyek amit ott ettek. Mert mindig hozunk haza belőle.
27-es Jó ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!