Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Abszolút városi gyerekként...

Abszolút városi gyerekként szerettél a falusi nagyszülőknél sokat lenni?

Figyelt kérdés
Érdekesnek találtad? Ábrándoztál arról, hogy neked is jó lenne ott élni? Volt sok jó élményed?
2020. jún. 20. 20:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
90%

Nem vagyok "abszolút városi gyerek" mert 3 éves koromig falun éltem.

Mindig megyek le a nagyszülőkhöz amint van 2 nap "szabadidőm", imádok vidéken lenni. Nagyon kicsi település, 300 lakos, nincsennek látványosságok.

Nekem mégis sokkal élvezetesebb ott lenni, mint Pesten.

Sok jó emléket szereztem ott, nyaranta 2 hónapot ott töltök

16/l

2020. jún. 20. 23:38
 12/18 anonim ***** válasza:
6%

Ha most azon gondolkodsz, hogy lerangatod a gyerekeidet falura elni.. ne tedd!

Marha erdekes a tyukol meg a kecskesimogatas 1-2 ho apig (nyariszunet alatt) de amint onallosulnak a gyerekeid Pest sokkal tobbet ad nekik mint falu. El nem tudtam volna kepzelni, hogy gimis koromban falusi legyek.. le lehet menni kirandulni hetvegenkent de hetkoznap halal unalom. Pest tele van programokkal

2020. jún. 21. 07:41
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Sok időt töltöttem nagyszülőkkel és imádtam :) de semmi pénzért nem élnék falun.

Viszont Budapesten sem, számomra az az élhetetlen kategória. Arra nagyon jó, hogy az időt ott eltöltsem, dolgozzak, de hogy oda menjek haza, az nem okés.

Az agglomeráció jelenti számomra a valós élhető mindennapokat.

2020. jún. 21. 08:36
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően a nagymamám is Budapesten él, de van egy háza egy faluban, és szinte az egész nyarat ott szokta tölteni, meg azért év közben is elmegy oda párszor.

Nyáron én is viszonylag sokat szoktam ott lenni, és szeretek is ott lenni. Csendes a környék és minden olyan nyugodt és szép. Volt, hogy egy hosszabb ott töltött idő után mentünk haza Pestre és a belvárosban olyan nyomasztó érzés volt, hogy ennyire zsúfolt az egész és ilyen "nagy" házak vannak ott, ráadásul ennyire közel egymáshoz és rengeteg autó. Mert akkor ez így hirtelen elég nagy váltás volt.

Régebben egyébként szerettem is volna valahol falun élni, de azóta már rájöttem a hátrányaira is, pl. hogy a faluban egy, kis bolt van, és ha valami olyat szeretnék venni, ami ott nincs, be kell menni a legközelebbi városba. Viszont, ha a legközelebbi város sem túl nagy, nem vagyok sokkal előrébb, hiszen ott sincs sokkal nagyobb választék. Emellett a közlekedés se a legjobb mert elég ritkán járnak a buszok, szóval autó nélkül elég nehéz. És szórakozási lehetőségek se nagyon vannak sajnos.

És ezek a dolgok nekem elég nagy visszalépésnek számítanak Pesthez képest, ahol kb. 20-30 perc alatt tömegközlekedéssel eljutok egy plázába, ahol kb. minden van.

Emiatt már nem igazán élnék egy kis faluban, maximum, ha valami nagyobb város agglomerációjában van. Pár hetet szívesen eltöltök az isten háta mögött és jól is érzem magam, de rendesen ott élni nem szeretnék, mert már talán túlságosan is hozzászoktam ahhoz, hogy milyen kényelmes egy nagyvárosban.

2020. jún. 21. 09:33
 15/18 anonim ***** válasza:
69%
Nem, utáltam. Dögunalom volt. Mondjuk az is igaz, hogy az én nagyszüleim nem Debrecenben faluban éltek.
2020. jún. 21. 11:19
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Én utáltam anyai nagyinál. De annó apám pedig imádott saját nagyszülőinél lenni.

Ott volt gimisként dolga először lánnyal is.

2020. aug. 10. 07:35
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkit leszavaztak, engem is akik azt írták, hogy rossz volt falun. Azért képzeljetek már el egy kislányt 8-9évesig, aki olyan idős nagyszülőkkel van összezárva, akikekkel még sétálni sem tud elmenni, nincs kerékpár, nincs semmi játék, nincs strandolás, nincs semmi, nem mennek sehová! A földel való tapicskálás az udvarban, klafa ideig óráig,de ha hosszú ideig egyedül csinálod magadban elég bomlasztó tud lenni.
2020. aug. 10. 08:03
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
*6-9 évesig, javítva!
2020. aug. 10. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!