Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Gyerek befolyàsolàsa vàlàs utàn?

Gyerek befolyàsolàsa vàlàs utàn?

Figyelt kérdés
A làthatàson arra biztatjàk a lànyomat(7),hogy lakjon inkàbb ott az apjànàl.Régen ott laktunk,az anyósékkal együtt.Félek,összezavarjàk.Mit tanàcsoltok?

2020. ápr. 9. 06:54
 1/10 anonim ***** válasza:
75%

Te kaptad a felügyeleti jogot, nem? Szerintem egy 7 évesnek már el lehet magyarázni, hogy a láthatási időszakokban alhat az apjánál, de az állandó otthona veled van és ott is marad.

Ha szeret veled, nem hinném, hogy el akarna költözni. Elég időt kell neki adni, hogy együtt legyen az apával és a nagyszülőkkel is. Neki ezek fontosak.

2020. ápr. 9. 07:03
 2/10 anonim válasza:
74%

Ez nehéz kérdés.Az én gyerekem apja is próbálta összezavarni a 4éves fiúnkat amikor külön váltunk.

Volt olyan,hogy a gyerek másfél óráig zokogott mert a drága apukája beközölte neki,hogy anyukád miatt kell elmennem mert ő gonosz és nem engedi,hogy veled játszak,veled éljek stb..

Persze 4évesen nem értette miről is van szó.

Nekünk megoldódott végül, mert az apja másfél éve nem jön láthatásra és így a gyerek azt sem tudja ki Ő.

Utoljára a keresztnevén szólította az apját akkor megint a gyerek előtt elhordott mindennek,hogy biztos én beszéltem tele a gyerek fejét.Pedig közöm nem volt hozzá.Sose szidtam előtte az apját,sose mondtam rosszat.

Sajnos 7évesen is tudják befolyásolni hiába szeret téged.Elég az is,hogy ott pl mindent megengednek neki,nincsenek szabályok nálad pedig vannak.

Egy gyereknek jobban tetszik,hogy azt csinálhat amit akar és nincs szabályozva.

Persze ez gyerekfüggő is.Van olyan ismerőseim között,hogy a lány inkább apjához ment mert azt csinál amit akar,kapja a pénzt..a fiú pedig nem hajlandó menni sem pedig ígért apuka neki mindent.a legújabb játékokat,pénzt,telefont és mégsem megy még láthatásra sem.

2020. ápr. 9. 07:27
 3/10 A kérdező kommentje:
Én vagyok a minden..az apjàt is szereti,de akkor is én voltam vele mindig..ami ott van,az inkàbb majmolàs.A nagyszülők bolondítjàk..màr 70fele mennek.
2020. ápr. 9. 07:34
 4/10 anonim ***** válasza:
58%

A legnagyob aljasság, ha valaki egy gyekeket tönkretesz és csak birtoktárgynak vagy befektetésnek tekint.

Azt tanácsolom, hogy a lányodat kétség esetén vidd el egy jó gyerekpszichológushoz, és ő tudja azt majd neked megmondnai, hogy a gyerek valójában kihez kötődik.

Ahogy elnézem az írásodat, ha a gyerek okos és apás, és hozzá kötődik, akkor tényleg nála lenne a helye, és jobb helye, mint nálad, mert te annyi helyet és levegőt sem hagysz másoknak, amiből egy cserép virág megélne.

Figyelj! A szövegdet javítom:

"A làthatàson arra biztatjàk a lànyomat (7), hogy lakjon inkàbb ott az apjànàl. Régen ott laktunk, az anyósékkal együtt. Félek, összezavarjàk. Mit tanàcsoltok?"

Ez lenne a helyes. És ez nem csak pitiánerkedés vagy kötözködés, a helyesírás vagy a gépelés nem tudásának jele, hanem sokkal mélyebb dolog: ha nem hagysz szünetet, nem hagysz levegőt sem. Sem magadnak, sem másnak. Azaz iszonyúan birtokló vagy, nagyon erősen tapadsz másokra - a gyerekedre is.

Ha azonban jó anya vagy, nem akarod tönkretenni a gyerekedet és azt nézed, hogy mi az, ami jó neki, és nem azt, hogy mi az, ami jó volna neked. Igaz?

2020. ápr. 9. 07:42
 5/10 anonim ***** válasza:
10%
Ok. Az előző bejegyzésed alapján módosítok: nem vagy jó anya. A gyereknek MINDENKÉPEN az apjánál volna a helye, ha jót akarsz neki.
2020. ápr. 9. 07:43
 6/10 A kérdező kommentje:
A lànyom ANYÀS..MINDIG IS AZ VOLT.A làthatàst olykor végigsírja,csak engem keres.Elköltöztünk az apjàtól,mert a szüleit vàlasztotta helyettünk.1napot nem volt a gyerekkel..Téged meg nem minősítelek.
2020. ápr. 9. 07:54
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Ha a lányod anyás, és a láthatást végigsírja, miből veszed, hogy hirtelen majd ott akar lakni..?
2020. ápr. 9. 08:16
 8/10 A kérdező kommentje:
Hogy ràszedik a pénzzel..mert az sok van nekik
2020. ápr. 9. 08:19
 9/10 anonim ***** válasza:
66%

Nos, ugy befolyasoljak ahogy akarják, úgyse mennek vele semmire. Először is gyermekelhelyezési pert 2 évente lehet indítani. A gyerek véleményét, különleges -esetektől eltekintve- nem kérdezik 14 éves kora előtt. Ha a gyerek megfeleloen fejlődik és megkap mindent, amire szüksége van, még véletlenül se fogják megváltoztatni az elhelyezést.

Leülhetsz beszelgetni a gyerekkel és elmondhatod neki, mindenfele körítéssel a lenyeget: hogy veled lakik és ez így is marad.

2020. ápr. 9. 09:49
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, én a helyedben megváltoztatnám mindenhol a jelszavamat, érdekes váladzokat kaptál
2020. ápr. 9. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!