Visszaüthetnek ennyi évvel később a gének?
Csak egy jó példa erre hogy a férfiak az anyaági ükapjuktól öröklik a kopaszodási hajlamot.)
Én is csak akkor jöttem rá amikor ezt kutattam magamon mitől lehet ez mert a közvetlen családban nincs kopaszodó pasi. És a hasonlóság megdöbbentő, belsőleg is ükapámmal.
Az atavizmusról hallottál? Nos, ez egy tipikus példa rá.
Azt azért tudni kell, hogy aki külső jegyeiben valakire nagyon hasonlít, az még természetben, egyéb más vonásban nem biztos, hogy hasonló - csak akkor "lesz" hasonló, ha valamely családtag nagyon erősen tapasztja a saját komplexusát már korán a kisgyerekre. Értsd: pl. a dédapa nagyon jó képességű, de erősen agresszív ember, a dédunoka nagyon hasonló hozzá külsőleg, ámde belül más ember VOLNA, HA pl. a gyerek apja nem utálta volna a dédapát. Így akkor is őt "látja" a gyereken, ha az egészen más természetű emberként született a földre. Ez a nevelés miatt torzítja a lelket, nem a gének okán lezsnek belül is hasonlóak.
A gének csak hajlamosítanak, nem determinálnak. A lélek számít.
Ps: A fogalmazésod valóban jó, de te sem tudsz helyesen írni, mint itt oly sokan, és nem tudod a központozást jól használni. Az, hogy "telóról" írsz, ha onnan írsz, nem számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!