Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek felvenni egy...

Szerintetek felvenni egy nagyszülő keresztnevét harmadik névnek kedves gesztus, vagy fölösleges hülyeség?

Figyelt kérdés
2020. febr. 8. 13:09
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
79%
Kedves gesztus, de arra számíts, hogy elég hosszú procedúra lesz, az összes iratodat ki kell cserélned és mindenhova le kell majd jelentened (pl. bankban) és pénzbe is fog kerülni.
2020. febr. 8. 22:48
 22/27 A kérdező kommentje:

Akkor azt is elmagyarázod, milyen kapcsolatot látsz ebben a konkrét esetben a névváltoztatás és a kényszer között? Hátha képes leszek feldolgozni a paraszt agyammal. :D

2020. febr. 8. 23:49
 23/27 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm a válaszokat, tudom, miből áll a lebonyolítás, még át fogom gondolni párszor.
2020. febr. 8. 23:54
 24/27 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem kedves gesztus.

Felesegem unokatestverenek a papajuk neve az o masodik neve.

En amerikaban elek es itt fontos a masodik nev. Nekunk meg nincs gyerekunk de gondoltam arra hogy a mama neve lenne a masodik nev ha lanyunk lenne. Mama mar nem el de en voltam a kedvenc unokaja.

2020. febr. 10. 00:26
 25/27 Vanir válasza:
58%
Szerintem ha ennyire tiszteled, várd meg míg gyermeked lesz, és neki add az Ő nevét. Persze nem tudom milyen mély sztorid van, ha pl Ő nevelt fel mert mondjuk a szüleid valamilyen okból kifolyólag nem tudtak, akkor megértem. De ha "csak" olyasmi hogy közel álltok egymáshoz, mert hétvégenként nála játszottál gyerekként, akkor magadnak szerintem tök felesleges.
2020. febr. 13. 14:38
 26/27 anonim ***** válasza:
58%
Csak a baj van vele. Figyelni hogy mi annyira hivatalos hogy oda muszáj kiírni, hova nem kell és hova nem tudni de biztonság kedvéért javallot. Meg 2 generációval ezelőtt más volt a trendi... szal "maximum" hosszú éveken keresztül szívják majd a vérét osztálytársai mint enyémet a Béla (2. keresztnév) miatt
2021. nov. 14. 21:12
 27/27 anonim ***** válasza:
58%
Ja félreértettem. Szóval utólag magadnak vennéd fel az ő nevét? Minek?? Gyereknél meg amit előbb írtam azzal hogy ott már 3 generáció lenne a különbség
2021. nov. 14. 21:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!