Nálatok is tesznek a nagyszülők különbséget az unokák között?
4 unoka van, ebből anyámnak van 3 (velem együtt), nénikémnek van 1 lány.
Amikor megszületett a bátyám, akkor állítólag a nagyim csak nézett rá, hogy nem lány és kiment a kórházból, többet nem látogatta.
Amikor megszülettem én (mint lány), akkor csak annyit vetett neki oda, hogy "ideje volt" és elment sértődöttem, hogy nem én (mint lány) születtem elsőnek.
Az unokahúgom lány lett elsőre, ő mai napig az abszolút kedvenc. Ha ő szól, akkor pattan. Új ruha, telefon, falazás a szülők előtt egy új pasi miatt; míg mi nem szólalhattunk meg a közelében, mert csattant a pofon.
Az öcsém viszonylag nagy korkülönbséggel született, egy kiskanál vízbe képes lenne belefojtani.
Fura módon a családban a nőneműeket tartják az ostobának-csicskának, míg a nagy alfahímek az ászok. Szóval amikor a telket műveltük, akkor a nagyapám ott ült a kocsi árnyékában, az unokahúgomat és a bátyámat nem keltették fel a munka miatt, én és a nagyim hajlongtunk több óráig (a vége felé már tűző napon), hogy 12 órára visszaérjünk, nehogy éhen maradjon a család többi része. Majd délután 3 órakor vissza. Egész nyáron, amikor mindenki hozzájuk passzolta le a gyerekeket...
Anyám sajnos hasonló mentalitásban nevelt minket, a hímeknek tilos volt mosogatni, főzni, a tv/számítógép előtt ülhettek csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!