Közeli-távoli nagyszülő esetén hogyan tesztek igazságot?
A sors úgy hozta, hogy messze költöztem a szüleimtől, viszont anyósommal egy városban lakunk. A kezdetek óta megy a veszekedés, kivel mennyi időt töltünk.
Amióta megszületett a kisfiúnk, csak romlott a helyzet, a szüleim sérelmezik, hogy rájuk kevesebb idő jut.
Anyósom hetente legalább egyszer, de inkább többször találkozik az unokával, 3 hetente nála alszik. A szüleimnél pedig 3 hetente töltöttünk egy hétvégét.
Most hétvégén a szüleimnél voltunk, ahol a kisfiam elmesélte, hogy a mama volt nálunk a héten kétszer is, és hozott neki banánt.
Ebből egy nagy sértődés lett. A szüleim a fejemhez vágták, hogy miattam nem lehetnek annyit az unokával, mint anyósom, miattam nem fogja majd annyira szeretni őket. (Való igaz, anyósomhoz jobban kötödik.)
Már a férjem és köztem is többször szóba került, akkor most mit csináljunk. Kértem, hogy anyósom is jöjjön ritkábban. Erre az volt a válasz, hogy azért, mert a szüleim messzebb laknak, ne úgy büntessem anyósom, hogy ő is ritkábban láthassa az unokát.
A szüleimhez nem tudunk sűrűbben menni, mert férjem sokszor dolgozik hétvégente is.
Hogyan lehet ezt a helyzetet békésen megoldani? Nem szeretnék azon görcsölni, hogy azért, mert anyósommal 2 percet többet tölt a kisfiam, a szüleim állandóan balhéznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!