Nálatok is jellemző, hogy az öregek lenézik azokat, akik egyetemre járnak, vagy szellemi munkát végeznek?
Nagynéném nem klasszikus öreg (55 éves) de ő nem tudja hova tenni. Egyik gimis nyáron dolgoztam gyárban, utána nem értette miért megyek egyetemre és ezáltal "viszem a pénzt" mikor olyan jól kerestem a gyárban (12 óra éjszakai műszakért diák adózással (!!) nettó 90 szerintem nem egy nagy összeg) és még haza is tudnék belőle adni.
Mamám, az ő anyukája 78. évét tapossa, ugyan nem igazán érti már mikor azt mondom, félév vagy alapszak-mesterszak, de van számára egy misztikuma az egyetemnek (ugye az ő fiatal korában a kiváltságok kiváltsága volt egyetemre járni), és nagyon nagyon büszke rám, mindenkinek széjjel kürtöli hogy második diplomámat csinálom. Sőt, még unokatesómra rápirított, mikor gondolkodott rajta, hogy menjen-e egyetemre, hogy csak tessék szépen tanulni ha csak tudunk, hogy ne a földet kelljen túrnunk és abban tönkre mennünk, mint nekik papával..
Nalunk pont hogy a diplomával rendelkezőket tartja valamire az egész család, az összes felmenőmmel együtt. Második diplomámat csinálom, és 24 éves vagyok, szellemi munkát végzek, relatív jól is keresek, mint kezdő. Soha sem bántam meg, hogy lediplomáztam,hiszen most végre azt csinálhatom, amit akarok, nem egy ugráltatott csi cska vagyok a mcdonaldsban, akivel úgy beszélhetnek mint a kutyával (igen,dolgoztam Mekiben diákként, valós a tapasztalat).
Szerintem semmiről nem marad le senki attól, hogy egyetemre jár és kicsit többre vágyik, mint egy szalag mellett robotolni. Diplomával, kis munkaviszonnyal, relatív jól fizető állással már egész szép összeget kapsz, amikor elmész szülni (jövőre tervben van a baba nekem is). :)
Nem tudom, te hol élsz, mert nekem vidéki nagyszüleim vannak, de nagyon büszkék rám, hogy két diplomám van és most kezdtem a PhD-t (persze nekem ez nem büszkeség, inkább evidencia). Sőt, a városban gratulálnak az idősek nekik mindig, hogy törekvő az unokájuk. Nagymamám biztat, hogy nehogy szüljek mostanában, inkább a jövőmre koncentráljak.
25/L
3-as vagyok. Óvodapedagógus szakon végeztem, és nem azért, hogy legyen diplomám, hanem mert szerettem volna (szeretnék) gyerekekkel foglalkozni.
Csak állambácsi szerint értéktelen a munkájuk, és eléggé alul vannak fizetve. (Amikor elkezdtem a fősulit, még a gyári meló is hasonlóan fizetett. Csak azóta a gyári melóban duplájára emelkedett a fizetésem.)
Lasszóval kergetik az óvónőket (és úgy általánosságban a pedagógusokat), szóval pont, hogy meg kellene őket/minket fizetni rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!