Normális, hogy a nagyszüleim haza akartak vinni, mert nem vettem fel a telefont?
Engem a nagyszüleim nevelnek, bár anyukámmal is tartom a kapcsolatot, ő csak látogatni szokott jönni, mert tőle elvettek. A papámról tudni kell, hogy nagyon szigorú, nem tűri a visszabeszélést, és az van amit ő mond. A hétvégén elengedtek egyik barátnőmhöz, az volt a kikötés, ha megérkeztem hívjam föl őket. Ez a barátnőm elég messze lakik, és egyedül mentem busszal, ezért aggódtak. A helyzet az, hogy elfelejtettem fölhívni őket. Amint megéreztem, csak ledobtam a táskám és mentünk is ki a kertbe, teljesen megfeledkeztem, hogy telefonálnom kell. Mint később kiderült, ők próbáltak hívni, de nem vettem fel, mert nem hallottam, mert bent volt a táskámban a telefon. Tudták hol lakik a barátnőm, és egyszer csak megjelentek a kapuba autóval. Papám irtó dühös volt, ő azonnal vitt is volna haza, mamám csak aggódott, végül sikerült meggyőznie papámat, hogy maradhassak.
Mit gondoltok, nem volt túlzás, hogy odaállítottak autóval? Csak jól éreztük magunkat, nem az járt a fejemben, hogy hazatelefonálgassak... Barátnőm volt, hogy napokra elment otthonról, úgy hogy anyukájának nem is szólt, én meg fél óráig nem telefonálok és jönnek utánam. Elegem van, hogy ilyen szigorúan fognak, miért nem lehetnek kicsit lazábbak??
L/16
Felnőttként kellemetlenebb következményei is lehetnek annak, ha elfelejtesz valami nagyon fontos dolgot. Mert felelősség.
Tehetsz arról, hogy elfelejtetted, gondolom rengetegszer megígértették veled hogy "azonnal telefonálsz ha odaértél".
Oké elfelejtetted. De ők ezt nem tudták. Nem tudták, hogy boldogan elvagy a kertben. Nem vetted fel, így fogalmuk sem volt, hogy egyáltalán megérkeztél-e. Szerintem érhető, hogy odamentek. Azt is gondolhatták, hogy útközben bajod esett és meg sem érkeztél.
Ilyenkor érdemes nekik másik telefonszámot is megadni. Pl. a barátnőd szüleiét, és akkor őket fel tudják hívni, ha téged nem tudnak elérni.
Sajnálom, ami veled történt, mert én elhiszem, hogy nem szándékosan tetted. A kamaszok ilyen szeleburdik.
Viszont igazuk volt. Én is ezt tettem volna, pedig 30 vagyok. Azt hittem volna, hogy valami baj érte a lányom.
Bocsáss meg nekik és ők is meg fognak neked.
Máskor pedig figyelj oda jobban.
A barátnőd pedig nem biztos, hogy a legjobb társaság. Nem értem 16 évesen hogy tud napokra eltűnni. Érte még felelősséggel tartoznak. Nem tudom miféle szülő az ilyen, de ebből jó nem fog kisülni.
Nem szigorúak, hanem normálisak. Akkor lennének szigorúak, ha nem engedtek volna el.
Az pedig nagyon nem normális, hogy a barátnőd csak úgy eltűnik napokra, nem is szól, és a szüleit nem is érdekli.
Felnőtt vagyok, de ha elutazom, akkor szólok a családomnak, pedig nem is velük élek.
"Szerintem meg, ha elfelejtettem arról nem tehetek"
Nekik ne ezzel védekezz, mert úgy tűnhet, nem vergődsz azzal, mit ígértél nekik!
Netán nagyszüleid tehetnek arról, hogy nem tartottad be ígéreted?
Szerintem meg, ha elfelejtettem arról nem tehetek. Nem szándékosan nem hívtam őket.
Van egy szigorú nagyapád. Tudom, milyen, nekem az apám volt ilyen. Két szidás után nem felejtettem el semmit. Szóval...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!