Több generációs házban lakunk, nagymamám kicsinál idegileg mióta várandós vagyok, mit tegyek?
Bocs, de nem hinném, hogy egy 70-80 éves nagymama egyik napról a másikra megváltozna.
Az viszont -szinte- minden nőnél előfordul, hogy állapotosan alaposan megváltozik!!!
Hisztizik, miközben azt hiszi, hogy a környezete változott meg.
Ha sem te sem ő nem költözik akkor pedig nyeljed a mérget, ez van ti választottátok ezt a helyzetet.
Alap szabály hogy sem anyóssal-apóssal vagy szülővel (te esetedben nagyszülővel) nem lakunk egy fedél alatt!
De nem tudom hallottad e például azt hogy olyan közel sem lakunk ahova anyós papucsban át tud menni...
Ezek a mondások nem hiába születtek meg...
Gondolkozz el kicsit és igen is ha szükséges valakinek mennie kell,gondolom nem egy idegbeteg anyát akarsz a gyerekednek,vagy idegbeteg nőt a férjednek.
Van megoldás ebben a helyzetben is csak abban nem lesz köszönet a nagyi részéről. Én penderíteném kifele ,már bocsi ,mert mint írták ez csak rosszabb lesz!
De, sajnos előfordul, hogy egy 70-80 éves egyik napról a másikra kifordul magából és agresszív lesz. A demencia egy iszonyú állapot és hatalmas teher egy családnak.
Kedves kérdező! Sajnos a te helyzetedben nem sokat tehetsz anélkül, hogy ne veszélyeztesd a gyereked - jobb lenne minél nagyobb távolságot tartani a nagymamától. Valamelyik másik családtagnak kéne, ha kell, erővel elvonszolni orvoshoz. Akár a testi fájdalmak okozzák, akár a mama agya épül le, orvos nélkül csak rosszabb lesz, és nagyon gyorsan súlyosbodhat. Itt lépni kell, csak nem neked.
" a családom többi része is látja, hogy velem másképp viselkedik mint eddig."
Vagy csak rád hagyják, mert nem akarnak újabb vitát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!