Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Ti hogy viszonyultok a nagyapá...

Ti hogy viszonyultok a nagyapátokhoz?

Figyelt kérdés
Már ha van olyan szerencsés, akinek még él. Én sajnos nagyapa nélkül nőttem fel, jóval a születésem előtt már meghaltak, így nem tudtam átélni, milyen is egy ilyen nagyszülő. De illúzióimban mindig egy szilaj tengerészt képzeltem el, nagy szakállal és bajusszal, akár egy rendíthetetlen bástya, aki mindig a béke és a nyugalom szigete... Persze az illúziók csak illúziók. Az ember mindig a lehető legjobbat képzeli el abból a "kegyből", amit sosem kaphat meg. Tehát, milyen érzés egy nagyapa jelenléte?

2019. aug. 7. 20:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ja,10-es vagyok még. Ő volt az anyai nagypapám.

Apum szülei még jóval a születésem előtt elhunytak, nem ismertem meg őket.

2019. aug. 8. 16:16
 12/14 Metionin ***** válasza:
Nekem az apai meghalt a születésem előtt, az anyait életemben 2x láttam. Elváltak nagyanyámmal és otthagyta az akkor 4 éves anyámat. Amikor 12 éves lettem, valahogy tudomást szerzett róla hogy unokája van és megkeresett minket. Én kedveltem, mert lehetett vele beszélgetni, nem kezelt kisgyerekként mint a körülöttem lévő többi felnőtt. Megkérdezte a véleményemet, hogy mit gondolok erről, arról. Sajnos az új felesége 2 találkozó után megtiltotta hogy tartsa velünk a kapcsolatot, lehet hogy attól félt hogy túlságosan megszeret nagyapám és talán rám hagy valamit, a saját 2 gyereküknek meg kevesebb jut.
2019. aug. 8. 19:09
 13/14 anonim ***** válasza:
Az apai nagyapámat nem kedvelem,de az anyait igen.
2019. aug. 24. 22:29
 14/14 Daisy000 válasza:

Az én nagyapám rémes, nagyon nehéz természetű, vaskalapos és érzelmi zsaroló. A nagymamám teljesen leépült mellette, Alzheimer kóros is lett.

Emiatt be kellett fogadjuk magunkhoz a tavalyi évben, azt mondta nem lesz curkus - mindent megígért csak ide tudjon jönni, hogy majd mi rendezzük a nagyít.

Ez ugye később derült ki.

Teljesen átvették a mi otthonos, meghitt légkörünket a patriarchális korszakból hozott minták.

Fenekestül felfordult az életünk a nagyszülők nyomása miatt.

Semmiért nem szólunk, pedig lenne ezer okunk, mert olyan mocskos és trehány az öreg. Nagyon magas elvárásai vannak, többek között cselédek lettünk az anyukámmal a saját házunkban.

Szörnyű.

Szörnyű természet

A konfliktusok pedig heti rendszerességel jelen vannak.

Nagyon megbántuk ezt a döntést.

2019. okt. 7. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!