Ebben az esetben mi a tehendő?
Tudtommal ilyen verziók léteznek:
Kiss-Szabolcsi Ádámné
Kiss-Szabolcsi Ádámné Tóth Nóra
Kiss-Szabolcsiné Tóth Nóra
Kiss-Szabolcsi Nóra
Tóth Nóra
Az, hogy a Kiss-Tóth Nóra forma felvehető-e, nekem kétséges, de olyat hallottam, hogy gyereknek így adták, tehát elvileg elképzelhető, hogy a feleségnek is lehet.
Ha a férj vezetékneve Kiss-Szabolcsi, akkor te is az leszel. Nem veheted fel csak a fél családnevét.
A nagyon hivatalos dolgok közé tartozik minden okmány, igazolvány, szerződés, stb.
Alapból meg is tarthatod a neved ha férjhez mész, illetve nevet is lehet változtatni bármikor. Szóval házasságtól függetlenül is felvehetnéd azt hogy Kiss Nóra. Akkor ebben az esetben miért ne lehetne?
Bocsi ha hülyeséget írtam, csak józan paraszti ésszel így gondolom de utána kell nézni.
#4 Névtől függ, mert ha tényleg Kiss a név, és nem csak példaként írta, akkor nem szabad felvenni, mert a túl gyakori neveket nem engedik. Gyakori nevet vagy házassággal lehet felvenni, vagy születési névváltoztatással akkor, ha volt ilyen felmenő a családban. Erre van ugyan esély ilyen gyakori névnél, de nem biztos (pl. nekem sincs Kiss felmenőm, Nagy van).
Ráadásul ha a születési név változik, az macerásabb, mert több vele a bürokrácia, többe kerül, és nem fog szerepelni az eddigi neve a személyin a "születési név" rovatban, mert az csak házassági névfelvételnél van így - születési név változtatásánál új anyakönyvet kap, mintha ő már Kiss Nóraként született volna 1991-ben, és onnantól minden eddigi bizonyítványa, diplomája csak a névváltoztatást igazoló okirattal lesz érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!