Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek illik részvétet nyílvání...

Kinek illik részvétet nyílvánítani?

Figyelt kérdés

Nevezzük az embereket betűkkel.

A-B-C testvérek.

B-nek az egyik gyereke elhunyt.

Én az A gyereke vagyok.

Részvétet kívántam a B-nek, illetve a többi gyerekeinek.

Facebook-on A-B-C megváltoztatták a profilképüket. - Rendben van.

DE: B-nek is részvétet kell kívánni az A-nak és C- nek? És az A-nak is részvétet kell kívánni a C-nek?

Szóval ebből azt akarom kihozni, hogy ez a családban történt, így mindenki gyászol, de nekünk csak a B-nek meg családjának kell, nem?

2019. júl. 19. 07:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
4. vagyok. A profilképes dolgot én sem értettem soha, pláne akkor, amikor vki kiteszi és már másnap szelfiket töltöget fel magáról. Ennek mi értelme? Meg pláne, akik nem tudják mi történt és írogatnak a képe alá, hogy jaj mi történt? Ez mire jó? Nálunk is van, aki kitette a családból.
2019. júl. 19. 10:26
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

#11: Tényleg mindig ezek vannak! Jól leírtad!

Szerintem ha valakit nagy veszteség ér ilyen téren, nem sok ereje van a facebookon irogatáshoz.

2019. júl. 19. 10:31
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, off: részvétet nem kívánunk, hanem nyilvánítunk.
2019. júl. 19. 10:33
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Részvétet kívánni? Nem hallottam még ezt a kifejezést. Az elhunyt közvetlen családjának szokás részvétet nyilvánítani. A facebookos részt meg nem értem hogy jön a kérdéshez.
2019. júl. 19. 11:36
 15/18 anonim ***** válasza:
74%
Ja, értem, úgy gondolod haláleset után nem illene facebookozni. Van olyan hogy pótcselekvés. Amikor valamin rohadtul kattog az ember agya, akkor akár értelmetlen dolgokat is csinál hogy lekösse magát. Amikor a nagymamám meghalt, sokat játszottam utána telefonon. Nem azért mert nem érdekelt a nagyim halála, hanem mert ha öt percre nem csináltam valamit, akkor bőgtem. Nem akartam állandóan bőgni. A fájdalmamon nem segített, de megadta azt az illúziót, hogy legalább a saját érzéseimet kontrollálom valamennyire. Ez bizarrul hangzik, de akkor fontosnak éreztem.
2019. júl. 19. 11:41
 16/18 Doros ***** válasza:
100%

Részvétet nyilvánítani szoktunk, vagy kifejezzük részvétünket. Régebben mondták úgy is, "kondoleál".

Amit kívánni szoktunk, az pl. a jó étvágy az evéshez. Hogyan is lehetne részvétet "kívánni"? Én veszek lelkileg részt a gyászában, én érzem a részvétet, akinek pedig ezt a tudomására hozom, az maga a gyászoló. Nem lehet "kellemes részvétet kívánni", teljesen értelmetlen és buta nyelvi szokás.

2019. júl. 19. 12:48
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól értem, Te az unokatestvére vagy az elhunytnak. Én B-nek nyilvánítanék részvétet, kivéve, ha A és C is velük lakott. Akkor közösen viselik ennek a szomorú eseménynek a fájdalmait. A-nak és C-nek viszont mindenképpen részvétet kell nyilvánítani B-nek halt meg a gyereke. A-nak szerintem csak abban az esetben kell részvétet nyilvánítania C-nek, ha C B-vel és a gyerekeivel lakott, vagy az elhalálozott rokon C keresztgyereke volt.
2019. júl. 19. 13:00
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Igen, az elhunyt az unokatestvérem.

A profilkép úgy jött, hogy egymás profilképjéhez szóltak hozzá, a kérdésem is ebből jött.

Én nem változtattam meg, de szívemben gyászolok.

2019. júl. 19. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!