Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az édesapám rákos, szerencsére...

Az édesapám rákos, szerencsére nem annyira súlyos, csak 2. stádium, de akkor is rák. A kezelés idejére hozzánk költözne, (cca 5 hét) de a férjem nem engedi. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Az édesapám 80 km re lakik tőlünk, Pesten lenne a kezelés, így is vonatoznia kellene, de csak egy órát, ha el tudnánk helyezni, és nem kellene a kórházba befeküdnie.

Valójában nem is csak hozzánk költözne, hanem hozzánk és a nővéremékhez felváltva. 2 szobás lakásban élünk a férjem szerint ez nem alkalmas arra hogy még ő is itt legyen. Itt műtötték a helyi kórházban, mikor kijött, már 2 hetet volt itt, ápoltam, még felülni sem tudott normálisan, 30 centis vágás van a hasán. Van egy 2 éves babánk, de kihoztuk a mi szobánkba. Most apu a nővéreméknél van, hét végén jönne vissza, de a férjem nem engedi. Megmondta hogy vagy ő vagy az apám, mert ő nem kerülgeti a lakásban. Kit válasszak????? Szeretem a férjem, de nem tudom megtenni amit kér tőlem. Az ő javaslata hogy hagyjam a nővéreméknél végig, ami nem fair szerintem, nekik is babájuk van, 1 éves, vagy vegyek ki neki albérletet.

Hogy álljak az apám szeme elé, hogy nincs helyed nálunk? Az anyám már nem él, rákban halt meg 5 éve, azt is végig kellett csinálni, apunak nincs senkije rajtunk kívül.

A lakásunkhoz apu adott 3,6 milliot, ami lehet hogy részletkérdés, de így még kevésbe fair vele szemben.

Már mindent próbáltam, szép szóval, kéréssel, próbáltam mindenhogy, nem hajlandó.

Ha ezt megtetetné velem, már nem tudnék úgy nézni rá, mint előtte, valami eltörne, és magamat is leköpném. Nem tudom megtenni és kész. Apu beteg, most azzal kellene foglalkoznia hogy meggyógyuljon és nem ilyesmivel. Ha valami bántja, úgy reagál hogy nem eszik. Már így is csont és bőr, nagyon sovány. A férjem azzal fenyeget, hogy majd ő felhívja és megmondja neki hogy lássa be hogy nincs itt elég hely számára ( 56 m2- 3 felnőtt és egy baba). Megmondtam neki, ha megteszi, azonnal beadom a válópert, és ezt komolyan is gondolom. Egy világ dőlne össze bennem, hogy az, akit szeretek, aki a férjem, aki a gyerekem apja, árt annak- szándékosan, és akarattal, akinek az életemet köszönhetem, aki felnevelt és akit nagyon nagyon szeretek. Mit tennétek????

2010. júl. 11. 08:07
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

A megdöbbentő az egészben az, hogy a férjem anyja, nagyapja, nagynénje, és a nagynénjének az anyósa az ő álláspontját támogatja!!!??? Most tényleg én őrültem meg, vagy ők???? Az apja külön él, őt nem kérdeztük.

A férjem és az apám eddig nem voltak rossz viszonyban, a kapcsolatunk kezdeten apu kifejezetten támogatott bennünket.

Bennem felmerül a kérdés, hogy aki szerint normális, hogy albérletbe,kórházba és más helyekre küldjem, az megtenné ugyanezt az ő apjával, anyjával, gyerekével stb. Igaz hogy csak engem vett el és nem a családomat, de az apám hozzám tartozik míg él. Nem fogom megtagadni és nincs pofám megmondani neki, hogy mivel beteg, most már

'zavar'. Megdöbbentő, felháborító és nem találok szavakat!

2010. júl. 11. 13:28
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Eléggé gonosz férjed van. Ők őrültek meg. Én befogadnám az apámat, ha rákos lenne. Kiállnék az apámért, hiszen beteg, tényleg nehogy már még neki kelljen szállást keresnie. Az meg érthető, hogy nem vállalhatja őt végig a nővéred, hiszen ő is kisgyerekes anyuka. Én feltennék a párodnak néhány kérdést a helyedben. Leírom, mikre gondoltam:

- Ha a te szüleid lennének rákosak, és én nem akarnám befogadni őket, akkor mit tennél?

- Mit szólnál ahhoz, hogyha a mi gyerekünk mondaná neked azt, amikor súlyos beteg vagy, hogy bocs, de nem tud befogadni, mert a párja nem akarja, és ő fontosabb neki, úgyhogy viszlát.

- Mit ártott neked egyáltalán az apám, hogy nem fogadnád be?

- Akkor bezzeg jó az apám, amikor pénzt adott, de most, hogy ápolni kéne, nem kell?

- Amikor megvettük a házat, szükségünk volt a pénzre, és Apa adott is. Most neki van szüksége segítségre. Nem illene viszonozni?

- Ha van annyi pénzünk, hogy tudunk neki enni, inni adni, szállást biztosítani, mi a probléma?

- A rák nem ragályos, akkor ugyan mitől félsz?

- Tudod, hogy nem maradhat végig a nővéremnél, elvégre kicsi a babájuk, máshoz meg nemnagyon mehet. A miénk is kicsi, de nem végig lenne nálunk. Lenne szíved hagyni, hogy ő keressen magának házat?

- Én is meghallgatom a problémáidat és próbálok segíteni, te mit csinálsz az enyéimmel?

- Hogy kényszeríthetsz választásra, amikor mindkettőtöket egyformán szeretlek?

Ezekkel hátha sikerül a lelke mélyére hatni. Már ha egyáltalán van neki lelke, már bocs. Ha ezek a kérdések sem gondolkoztatták el és nem képes logikus választ adni, én elválnék. Mondd meg nekik, hogy költözzön a családjához, ők úgyis osztják a véleményét, vagy keressen magának (ideiglenes) lakást, ha szerinte az olyan könnyű és legközelebb csak a válóperen szeretnéd viszontlátni.

Ennyit tudtam segíteni!

2010. júl. 11. 15:55
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, még annyi, hogy nagyon sajnállak. :(
2010. júl. 11. 15:55
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Elég f*sz vagy ha ilyen emberhez mentél hozzá. Hagyd ott a p*csába.
2010. júl. 12. 00:30
 15/17 anonim ***** válasza:
Hagyd el önző bar'm ha az ő szüleinek lesz baja simán el fogja várni hogy zokszó nélkül pelánkázd öket. Akkor nem fog tiltakozni a csdaládja, ne hagyd hogy kihasználjanak.
2012. jan. 13. 19:27
 16/17 anonim ***** válasza:
Mi lett?
2014. okt. 30. 21:08
 17/17 anonim ***** válasza:
Mennyi idős az Apukád?
2014. okt. 30. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!