Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ráfog menni a kapcsolatunk...

Ráfog menni a kapcsolatunk előbb-utóbb arra, ha nem tudunk kompromisszumot kötni? Mi lehet a megoldás ebben a panel vs családi ház helyzetben?

Figyelt kérdés

Panel vagy családi ház...megtehetnénk, hogy családi házba költözünk, de a férjem fél a változástól pedig sokat hangoztatja, hogy de jó lenne... A panel árak az egekben, a kiszemelt városban már néha ő is nézegetett házakat, sőt eredetileg az ötletet is ő vetette fel anno. Ennek már lassan 5 éve és én egyre inkább mennék családi házba, ő viszont már nem. Nem tud konkrét indokot mondani csak azt, hogy attól fél ha nem jön be nekünk nem fogunk tudni a környékre visszajönni. (Megjegyzem adottságokat tekintve tényleg jó helyen lakunk) Nem tudok vele kompromisszumot kötni, felvetettem a sorház, a kis (200nm-es) kertrész opciót is, a többlakásos társasházat de nem akarom erőltetni sem! Viszont néha ha hónapokig nem hozom fel a témát megint rákezd, hogy milyen jó lenne....Mostanában ha témához érünk én már csak legyintek felé meg rászólok, hogy hagyjuk is ezt....

Ellenben én már ott tartok, hogy utálok hazajönni, állandóan csak kerülgetjük egymást, 1-2 embernél többen nem férünk el a konyhában stb...nyomaszt, idegesít a helyzet, bezártság érzetem van, állandóan feszült vagyok. Utóbbi időben egyszer kétszer olyan gondolatok is megfordultak a fejemben hogy elmegyek albérletbe kertes házba, ezért kicsit megijedtem mert amúgy eszem ágában nem lenne ilyeneken gondolkodni. Félek hogy erre az egészre rámegy a kapcsolatunk, pedig szeretjük egymást-mindent meg tudunk beszélni de úgy érzem ebben egyikünk sem akarja beadni a derekát. Volt valaki ilyen helyzetben? Mi lett a vége? Sikerült beletörődni, netán ráment a kapcsolat?

2019. júl. 17. 10:11
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
29%
Én sem tudnék boldog lenni házban, annyit nem pakolnék meg kihasználatlan az egész. De szerintem ez nem csak lakhatás, hanem ehhez személyiség is társul. Pl. én nem vagyok a kertben ülős, napozós ember. Annak meg mi értelme, hogy ő kint, én bent, és persze nekem kell rendet tartani, mert az a "nő dolga".
2019. júl. 17. 11:47
 12/48 A kérdező kommentje:

Összességében válaszolnék a hozzászólásokra!

1-es: A mindegy milyen módon, de kell a tér válaszokkal nem értek egyet. Szeretem őt és nem hagynám el, de így sem jó mert nem érzem magam otthon az otthonomban...

2-es: Az előnyök/hátrányok összeírását megpróbálom ma megbeszélni vele, megírom mire jutottunk! :)

3-as válaszoló: Azért vettünk panelt, mert anno erre volt keret, illetve fiatalok is voltunk (most se vagyunk idősek, de első otthonnak ideális volt a lakás és a belváros közelsége míg nem voltak gyerekeink)

4-es: Céges autó van tehát a bejárás sem kerülne plusz költségbe.

5-ös:: Már megpróbáltam felvetni ez is, de totál butaságnak tartja főleg a mostani árviszonyok mellett idézem "beköltözni egy idegen házába ami nem a mi ízlésünk jó sok pénzért..és ha a lakásunk üresen áll 3 hónapig?" (Ezt jogosnak találtam!)

6-os: Nekem is a térrel van bajom...fusztrál hogy nem férünk el, bár inkább megoldást szeretnék mintsem válást. Ha mást nem megtalálni az okát annak hogy miért nem, és azt megérteni/elfogadni. De egyenlőre aprócska kifogásokat kaptam.

7.-es: Persze ez így volt és van is nalunk (éppen ezért lakunk még itt) de azért 10 év után 2 gyermekkel és egy kutyussal a háztartásban 49 nm-en nem biztos hogy ugyanígy gondolod majd te sem.

10-es: A döntésképtepensége csak ebben mutatkozik meg. Ezt úgy érzem inkább az infrastruktúra okozza. Nagyon jó környéken lakunk Budán-panorámával. A belváros 15 percre, zöldövezet, minden a fenekünkben (kórház, orvos, kondi, bolt, sportcentrum, iskola stb...tényleg nem tudnál olyat mondani ami itt 10 perc gyalogtávolságra ne lenne megtalalható) a lakásokat rengetegen eladták és itt pikk-pakk viszik is. Sőt a környékbeli lakások és kifejezetten ennek a panelnak a nm árakat tekintve panelok közül is ez a tömb a legdrágább,mert ez az egy az ami parkra és hegyre néz, az összes többi egymásra. Azt mondja ez a kilátás bizonyos szabadságérzetet ad számára.

2019. júl. 17. 11:50
 13/48 A kérdező kommentje:

11-es.

Na ez az amiért a leginkább nem értem a bizonytalanságát. Imád napozni, szaunázni, fűben aludni. De ahhoz, hogy ezt a család megtegye havi 2-3 alkalommal pénzt adunk ki. Amennyi egy családi belépő annyiból kifizetnénk valakit aki akar füvet nyír vagy. Nincsenek nagy igényeinek kertet tekintve minimál stílusú megegyező elképzeléseink volnának egyébként 😊 egy kis medence nyáron, kutyaház, napágy, terasz, kis faház a munkaeszközeinek tárolására és max pár cserepes növény ami feldobja az összképet...

2019. júl. 17. 11:55
 14/48 anonim ***** válasza:
18%
Azért erre nem hiszem hogy rámegy a kapcsolatotok. A családi ház tényleg 100* jobb. Mi laktunk panelban és sokkal jobb családi házban. Így még ha ketten vagytok oké , de ha pl később mondjuk 2 gyereket szeretnétek, több helyetek lenne, szabadabbak lennének.
2019. júl. 17. 11:56
 15/48 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

A 2 gyerek időközben teljesítve és növögetnek

2019. júl. 17. 12:00
 16/48 anonim ***** válasza:
86%

Kedves Kérdező!

Szerintem ne másik városban nézzetek házat, mert az túl nagy váltás lenne mindnyájatoknak. Ha van pénzetek, akkor Budapesten is lehet kertes házat venni és akkor az infrastruktúra is megvan.

Bár már itt többször elmondtam - lehet sokaknak ismerős lesz - hogy mi pl. Martonvásáron vettünk egy panel árának a feléért (igaz, 5 éve) egy 130 m2-es házcsodát, minden komforttal, néhol luxussal (pl. hatalmas, fedhető kerti medence, beépített kerti konyha) felszerelt ingatlant.

Annak ellenére, hogy mindkettőnknek van kocsija, a budapesti munkahelyünkre nem azzal vergődünk be a reggeli csúcsban, hanem lemegyünk az állomásra vele, ahonnan 20 perc alatt a Déliben vagyunk, ami Buda szíve. Onnan a közlekedés pont annyi, amennyit városlakóként is megtennénk. A differencia csak az a 20 perc!

Ezért cserébe ott a Velencei-tó tőlünk 10 perc autóútra, vagy a Balaton 30-40 percre.

2019. júl. 17. 12:13
 17/48 anonim ***** válasza:
74%

Kedves kérdező!

Már megilyedtem, hogy hallgatsz egy két rossz tanácsadója. Elhagynám, állj a sarkadra stb..

De a válaszaid alapján le a kalapot előtted.

Mit javasolnék?

Nézzétek meg sok házat, Pesten, s a környéken. Lehet, hogy tényleg sok lesz, mind darabra, mind időben mérve. De, biztos lesz olyan, amelyiknél a párod szeme is felcsillan.

Sok sikert a kereséshez!

2019. júl. 17. 12:32
 18/48 anonim ***** válasza:
82%
Én kertes hàzban nőttem fel, de 20 éves korom óta lakásban lakok és imádom. Nagyobb a biztonsagerzetem, van teraszom, nem kell a kerttel bajlodni, tetovel nincs gond. Ez mar nalsm nem is fog valtozni mert 35 eves vagyok. N
2019. júl. 17. 13:36
 19/48 anonim ***** válasza:
22%
És ha vesztek egy kis házat, a panelt kiadjátok? Amúgy a férjed elég fura, menne, de mégse, de indokot se tud adni, csak fél...?!
2019. júl. 17. 13:51
 20/48 anonim ***** válasza:
21%

Nem a változástól fél, hanem attól hogy egy kertesben azért oda kell tennie magát, csinálni a kertet, füvet nyírni,házat csinosítani, egy csomó férfi munka adódik, de folyamatosan.Ettől fél, vagy inkább ezt mérlegelte csak szégyelli kimondani, hogy lusta, férfiatlan,azt bírja ha hazamegy és semmi dolga, elfekszik, tv, stb.Ugye ezt kertesben nem tehetné meg.

Viszont panel és kertes között óriási a különbség,sokkal élhetőbb és emberibb kertesben az élet.A panel jó szükségmegoldásnak átmenetileg, vagy idős embernek.

Lányoméknál is ez volt,panelt vettek, de a lányom utált ott lakni, vejem meg nem, mert munka után egyfolytában számítógépezett, azt meg mindegy hol csinálja.A lányom addig "rágta" a fülét, míg beadta a derekát.Nem biztos hogy veszekedni kell, kedvességgel, női praktikákkal sok minden elérhető a férfiaknál!

Írjátok le, ki miért nem akarja? Ki miért akarja?Konkrét dolgokat.Akinél több a pont, az legyen.De ezt előtte lefixálni, hogy így lesz.

2019. júl. 17. 14:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!