Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogy költöztetek el otthonról?

Ti hogy költöztetek el otthonról?

Figyelt kérdés

Hali!

Már 20 éves vagyok, 3-an lakunk egy háztartásban (szüleimmel) de már kezd kilenni a ****** néhány itthoni dologgal.

Ti mikor elköztöztetek hogyan tettétek, milyen keresetetek volt, magatokban mentetek vagy valakivel közösen?

Attól félek a legjobban, hogy a fizetésem nem lenne elég mindenre. Gyújteni nem akarok, minél előbb menni akarok!

2019. júl. 9. 18:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én csak 25 évesen tudtam elköltözni, pedig 18 évesen már dolgoztam. Addigra lett annyi pénzem és olyan fizetésem, hogy fel tudtam újíttatni azt a lakást, ahonnan a nagyszüleim kihaltak, és fenn tudtam/tudom tartani az önálló háztartást.
2019. júl. 13. 14:31
 12/14 anonim ***** válasza:

Nekem nem volt teljesen lehetőségem elköltözni otthonról, apukám meghalt, anyum külföldre ment, és egyedül laktam, aztán elmentem külföldre dolgozni én is, majd kivettem egy viszonylag olcsó albérletet, nem értem néha mások hogy bírnak élni és fizetni mindent egyszerre, 6 napokat dolgoztam 13-14 órákkal,de még így sem volt elég.

Tanácsok:

Ne vágj bele semmi bolondságba, írtad hogy nem akarsz gyűjtögetni, de neked ott a lehetőséged, hogy megteheted, mert otthon vagy.Elég borsós árakkal kell számolnod lakbér+közös költség+víz,gáz,villany,net,kábel, kaja, és ha egyáltalán marad valami szórakozásra vagy egyéb dolgokra.

Ha már eddig is ott laktál az a pár hónap vagy év már nem oszt nem szoroz. És ha sikerült összekaparnod egy albérlet árát akkor is azt tanácsolom, hogy úgy vágj neki egy új életnek, hogy legyen mindig tartalék pénzed, legalább 200-300 ezer mert sosem lehet tudni, mi fog történni veled.

Másik tanács, hogy elköltözöl egy kiadó szobába (Bár azok is horribilis árakon vannak már) ott is kérnek 2 havi kauciókat, ráadásul másokkal kell laknod, akik tök idegenek, lehet hogy idegesítőbbek, mint a saját családod.

Másik opció, hogy egy barátoddal költözöl össze, de általában a rosszabbik eset, hogy ilyenkor kiderül, hogy mennyire vagytok jó barátok, általában mindig összeveszés a vége, vagy hogy nagyon idegesítő, de persze elsülhet jól is.

Csak a szomorú valóságra próbáltalak rávilágítani. Neked van esélyed gyűjteni, ez egy fontos kezdőlépés, ha belépsz a taposó malomba akkor már csak úszni fog vagy sodródni. Legyenek elképzeléseid mielőtt hirtelen döntesz.

2019. júl. 15. 13:30
 13/14 anonim ***** válasza:

"már kezd kilenni a ****** néhány itthoni dologgal. ... Két kib@s-z"tt szobás házból ... hiába p"f-@'zom,hogy ..."

Én úgy költöztem el otthonról, hogy az volt a legelső szempontom, hogy ilyen lelkiállapotban, amilyet a fenti szavaid tükröznek, ne vágjak bele, vagyis hogy ne meneküljek, ne érezzem kényszernek, hogy elköltözzek, hanem a szabad választásom legyen, átgondolt lépés, nem pedig bosszú, vagy valami elhamarkodott heves érzelmi reakció ilyen-olyan sérelmekre.

2019. júl. 15. 14:36
 14/14 anonim ***** válasza:
Egyetem kezdeskor. Eloszor koli majd alberlet hugommal es baratjaval. Harman ki tudtuk fizetni. Hugom es en diakmunkaztunk egyetem mellett, hugomn parjanak foallasa volt.
2019. júl. 23. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!