Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akinek nem jó a kapcsolata a...

Akinek nem jó a kapcsolata a szüleivel, hogy mondtátok el, hogy kisbabátok lesz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A helyzet kissé bonyolult. Nem vagyok fiatal, 30 éves vagyok. Régóta külön élek a szüleimtől, egyetemre másik városba jártam.

Egyetem után hazaköltöztem és dolgoztam.

Kislány korom óta a családi vállalkozás a munkahelyem. Ebből rengeteg a balhé sajnos :( Szóval ez még maximum 1,5 évig áll fenn.

Na most végre sikerült a baba, várandós vagyok, de a család azt sem tudta, hogy akartunk gyereket. Ők úgy tudják sosem lesz, nem szeretném. Ez egészen addig állt is, ameddig meg nem ismertem a párom.

Szülői részről alkoholprobléma is áll fenn. És komoly régebbi sérelmek.

Na most ezek után ez sokkoló hír lesz. Mégis hogyan közöljem, hogy örüljenek és ne nevezzenek idiótának?

2019. jún. 26. 18:38
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom ☹️
2019. jún. 27. 10:00
 12/19 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy én nem mondanám el. És amúgy fiatal vagy😊

Amikor én másfél évvel ezelőtt ezt elmondtam, azóta nem hagynak békén minket. Anyu nagyon zaklató természet. Konkrétan feljelentett engem a gyámhivatalban, hogy nem engedjük be. Mondtuk neki mikor jöjjön, mert nem voltunk otthon. Szóval mindennek az ellenkezőjét csinálta. Elegem lett.

A gyámhivatalban kiröhögték.

Ha újra csinálnám nem mondanám meg , hogy babám lesz, mert itt dobálóznak a nagyszülői jogokkal. Én sosem érdekeltem őket igazán, mai napig traumáim vannak. 1 szónak is 100 a vége: sem kapcsolatot nem tartanám,sem pedig a babát nem mondanám el.

2019. jún. 27. 11:51
 13/19 anonim ***** válasza:
Érdekes, mert annyira mégsem rossz a kapcsolat, hogy ne anyádéknál dolgozz és onnan kapd a fizetésed :D
2019. jún. 27. 12:25
 14/19 A kérdező kommentje:

Mindig is onnan kaptam. Nélkülem semmire nem menne a cég. Én viszem a modern eszmét és tudást bele, ők pedig a régi tapasztalatot.

A gondok kizárólag pénzügyi természetűek, a munkával senkinek sincs problémája.

2019. jún. 27. 12:57
 15/19 A kérdező kommentje:
És bár nem tartozik ide, de elmondom, ne egy agyonfizetett munkára gondoljatok. Máshol anyagilag jobban járnék. Én nem szépnek születtem, hanem okosnak, szóval a tudással és a képzettséggel nincs probléma. Eddig is a lojalitás volt a visszatartó erő.
2019. jún. 27. 13:07
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha alkoholall vannak problémák szerintem jobban jár az a gyerek, ha nem is ismeri a nagyszüleit, csak a rossz példát mutatnák neki, egy rossz minta lenne ez előtte...
2019. jún. 28. 00:27
 17/19 anonim ***** válasza:

Ahogy jellemezted, nem lehet túl intelligens.

Amúgy senkinek nincs köze ahhoz, hogy vállalsz-e gyermeket, csak a párodnak.

2019. jún. 28. 09:57
 18/19 A kérdező kommentje:

Meglepő tudom, de tényleg veszélyesen intelligens emberről van szó. Az, hogy saját magát és a környezetében elő embereket mennyire nem nézi semmibe, ettől független. Az IQ adott csak az érzelmi intelligencia van a béka s$gge alatt.

Teljesen igazad van egyébként, nem kellene aggódnom rajta. Semmi köze hozzá.

2019. jún. 28. 14:54
 19/19 anonim ***** válasza:
Családi vállalkozás a munkahelyed, akkor a szüleid a munkaadóid is? Ha igen, miután megvan az orvosi papír a terhességről írásban értesítsd őket úgy, mint munkaadóidat (mindenképp legyen nyoma annak is, hogy átvették) és onnantól védve vagy, nem rúghatnak ki egészen a szülésig. CSED alatt viszont már felmondhatnak, de attól még ugyanúgy jár a GYED. Így tuti védve vagy anyagilag, viszont olyan megoldást nem tudok mondani, amivel biztos eléred, hogy örüljenek.
2019. jún. 29. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!