Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vezessem rá őket, hogy a...

Hogy vezessem rá őket, hogy a szobám nem vendégszoba?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok...igen elköltözhetnék..de sajnos most kezdtem el dolgozni és nem tudok jelenleg hová menni. Az egész nyár állandóan, évek óta arról szól, hogy a rokonok nálunk vannak két három hétig az ország másik végéből és automatikusan az én szobámat használják vendégszobaként.

Ez engem nagyon zavar...van egy torpenyulam és egy macskám. A vendégek nem szeretik az állatokat sem, megy a balhé hogy vigyem ki őket ....stb .

Az okés hogy a házban nincs hely. Három szobás a ház, tesóm szobája kicsi, anyáméknál nem férnek el és nekem vagy egy franciaágyam.

Persze, eltűrném , ha nem lenne más megoldás. Unokatesómék, a rokonok másik testvére 50m-re lakik tőlünk és van két üres szobája. De ettől függetlenül itt kell nyomorogni nálam állandóan, vitázva. Én egy kis matracon alszom a földön...egy két napig elviselném, de nem hetekig.

Ráadásul lepakolják a cuccokat a földre( ez nem tudok náluk milyen szokás) akkor meg megy a hiszti hogy macskaszőrös meg megrágja a nyúl, mikor szólva lett nekik direkt, hogy ne tegyék a földre a cuccokat.

Lehetne máshova menni, de nem...óriási balhék vannak belőle minden évben. Nekem 2-3hétig nincs szabad terem és nem vagyok a rokonok szíve csücske sajnos és ők sem az enyémé.

Szerintetek hogy vezessem rá a szülőket és a rokonokat hogy úgy mindenkinek jobb lenne ha a másik testvérnél pakolnának le, hogy ne legyen belőle veszekedés meg félreértés?

2019. jún. 20. 20:51
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
79%

Hogy mi van?! Hogy te alszol a földön a saját szobádban, a rokongci meg a te ágyadba fekszik bele?!

Mondd meg nekik egyenesen, hogy ne jöjjenek ide, nem látod őket szívesen. Ha mégis oda eszi őket a fene, tedd kellemetlenné az ott-tartózkodásukat. Nyugodtan balhézz, dobd ki a cuccaikat az ablakon, küldd el őket a francba. 21 éves felnőtt vagy, a lakcímkártyádon az a lakás szerepel, nem?

Ez egy népszerű félreértés, hogy az ingatlannál csak a tulajdonjog számít, és akkor a tulajdonos azt tesz ki, akit akar. Te oda be vagy jelentve, nem tudnak kitenni onnan, még kényszerkijelentéssel sem, mert ahhoz bizonyítaniuk kéne, hogy már nem laksz ott. Vannak jogaid az ingatlannal kapcsolatban, ahová be vagy jelentve, és felnőtt ember vagy. A te szobádba ne rakjanak be rokongciket, ha már odahívják őket, rakják be őket saját magukhoz a kretén sggfej szüleid.

2019. jún. 20. 23:23
 12/27 anonim ***** válasza:
92%

"Kedves Rozsi nena es tobbiek! Ez tovabbra is az EN szobam, ahogy eddig is volt. En dolgozom es attol, hogy elszallasollak benneteket a szobamban, nem azt jelenti, hogy itt rendezkedhettek! Ha szamotokra kenyelmetlen a szobam, akkor javaslom, hogy inkabb Ferkoeknal aludjatok, ott ugyis tobb a hely!"

Ne rendezkedjenek, az a TE szobad! A szuleidet sem ertem, hogy ezt mikent gondoljak. Hetekig egymas hegyen hatan ugy, hogy aztan senki sem erzi jol magat! Beszelj veluk es hatarozottan allj ki amellett, hogy ez senkinek sem jo igy. Te sem vagy mar ovis, rokonsag ide vagy oda- kellemetlen, hogy a sajat szobadban nem tudsz letezni!

2019. jún. 20. 23:33
 13/27 anonim ***** válasza:
81%

Egyetértek a többiekkel, pl. az utolsóval is. Bár azt nem tenném hozzá, hogy dolgozom, illetve nem tudom, hogy hogy jön ide a mondanivaló erősítéséhez, de ellened is felhasználhatják, mondván akkor ideje költöznöd...

Esetleg olyan módon mondanám, hogy Dolgozom, de spórolok saját lakásra (is), de egyelőre még igényt tartok az itteni szobámra.

A többit nagyjából én is így mondanám. Igyekezz kedvesen, de határozottan szólni hozzájuk. Igyekezz velük megbeszélni, hogy ne a szüleiddel kelljen veszekedni, főleg, ha ilyen a hozzáállásuk. Utána vagy nem szólsz nekik, csak ha már rákérdeznek, vagy megmondod, hogy megbeszélted velük...

Ha nem sikerül, akkor szépen kérd meg a szüleid, hogy álljanak a pártodra, mégiscsak a lányuk vagy, és tedd hozzá, hogy 21 évesen már szeretnél egy saját szobát, és amíg nem spóroltál össze annyit, hogy bérelj sajátot, addig a mostanit hadd használd saját belátásod szerint.

2019. jún. 20. 23:58
 14/27 anonim ***** válasza:
88%

Engem egy vendég miatt kitettek az utcára egy hétvégére. Anyám csak annyit mondott: Kell a szobád! Apám meg ennyit: Old meg ezt a 3 napot valahogy.

Fogtam magam leléptem, felugrottam másnap egy bájcsevejre, a kedves vendég meg leakart fektetni... Mondván, "nem akar kitúrni a szobámból, ketten is elférünk az ágyban."

(A következő hónapban elköltöztem.)

Nem kell ebből nagy ügyet csinálni, szerintem cuccolj át a másik rokonaidhoz, tüntetés képpen. Aztán majd ugorj fel aznap, amikor mennek el a rokonok; ha kupleráj lesz a szobádban takaríttass ki anyáddal vagy apáddal.

Sajnos tényleg nem a te lakásod, és ez tény.

Hülye szülőkkel meg nem lehet mit kezdeni, rövidre kell zárni őket.

2019. jún. 21. 01:13
 15/27 anonim ***** válasza:
65%

Jó nagy paraszt szüleid vannak, már bocsánat. A venbdég azért viselekdik tahón, mert azt látja, hogy megengedheti magának, csak követi a szüleid viselkedésmintáját. Én ezt sose értettem, hogy minek kell úgy vendéget fogadni ottalvósan, hogy nyilvánvalóan nincsenek meg hozzá a körülmények,és ezt úgy oldják meg, hogy a gyereket paterolják ki a sajáthelyéről.

Az a baj, hogy ha a saját szüleid így állnak hozzá, ha nagyon pattogsz, lehet, hogy neked fogják azt mondani, hogy akkor el lehet költözni. Ettől függetlenül kiállthatsz amagdért és megmondhatod, hogy menjenek amoda, mert Te nem adod át a szobádat, mert nyilvánvaló, hogy nem tudtok meglenni egymással. A másik rokon nekik miért nem opció? Ott nem látják őket szívesen? Mondjuk, meg is érteném, én senkit se kerülgetnék szívesen 2-3 napog sem, nemhogy 2-3 hétig...

2019. jún. 21. 06:43
 16/27 anonim ***** válasza:
84%

Az a válasz hogy milyen bunkó lenne ha ide jönnek és átküldöm őket oda

Alapbol bunko rokonaid vannak ha minden evben kiturnak szemrebbenes nelkul a szpbadbol.

Anyadek meg lapitanak hogy ne legyen balhe. Ha pont nem kellene!

Amugy mit csinalnak annyi ideig nalatok?

En mindent megtennek hogy ne erezzek magukat kenyelmesen, butorok csapkodasa, zenehalgatas, allatokat engedni a cuccaik koze, ha panaszkodnak, akkor megadni a legkozelebbi panzio elerhetoseget.

2019. jún. 21. 07:24
 17/27 anonim ***** válasza:
93%

Lehet vicces lesz,de én mondanám nekik,hogy fertőző bőrbetegségem/rühöm/gombám stb van és tiszta olyan az ágy :D Akkor is belefekszik/bemegy a szobádba?

Amúgy igen,sajnos ha anyudék ilyen fszparasztok,a rokonaid meg nyomorékgcik,akkor neked kell átcuccolni az unokatesódékhoz az állstkákkal :(

De én a helyedben villámgyorsan gyűjtenék. Szüleidnek azt se mond el mennyit keresel!

2019. jún. 21. 07:35
 18/27 anonim ***** válasza:
84%

Mi úgy szoktuk megoldani,hogy amikor jönnek nővéremék(már baba is van) akkor anyuék jönnek az én szobámba én meg a dolgozószobába.Még meg is kérdezik,hogy mivel lehetne kényelmesebb a “szobám”.Pedig senkinek nincsen egy hű de nagy szobája,de próbálnak mindenkinek megfelelő helyet biztosítani.Ha valaki alszik nálam több napig (másik testvérem pl.) akkor felváltva alszunk a matracon.

Ez a betegségem van jó ötlet. :D És egyenesen elszomorító,hogy milyen szülők vannak.A saját gyermeküknek kell nyomorogi valami rokonok miatt és még a rokon is balhézik.Legyél határozott,ha kell balhézz is vagy unokatesó vagy menjenek a rokonok mások szobájába.Esetleg te mehetnék az unokatesóhoz.

2019. jún. 21. 08:29
 19/27 anonim ***** válasza:
84%
Ha ennyire sz@r a helyzet, én képes lennék kifizetni is a panziót, csak takarodjanak oda. Miért nem veszik észre magukat? Egy vendégségnek is van határa...
2019. jún. 21. 09:02
 20/27 anonim ***** válasza:
67%

Sajnos ez nem az a szituáció, amiben ész érvekkel bármit elérsz.

A legegyszerűbb megoldás a mielőbbi költözés. Sajnos nem túl fair de ez az egyetlen tartós megoldás. Nagyon hasonló helyzetben voltam... Én szándékosan megkeserítettem az életüket, de semmit nem számított, mivel egy bizonyos értelmi szint alatt ezzel nem lehet mit kezdeni. (én direkt szétrágattam a kutyával a cipőiket, a ruháikkal töröltem fel a padlót, kiraktam a kertbe az elektronikus cuccokat a saját gyerekük játékai közé, amikor tudtam, hogy esni fog az eső, meg úgy általánosan "véletlenül" sokszor öntöttem kávét bármire, amit érdemes volt eláztatni) de semmit nem számított...

Elköltöztem és meg se mondtam a címem. Azóta nem is láttam őket.

2019. jún. 21. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!