Mit gondolsz erről a hozzáállásról?
„Egyébként sok fiatalnak pont emiatt a mentalitás miatt nehezebb, mint lehetne. Én sem kaptam semmit/mindent a két kezemmel/majd örökölsz – ezzel el van intézve minden.
A “majd örökölsz” pedig addigra egy totál lepukkant, értékkel alig bíró ingatlan, amire a nagyon hasznos gyűjteményekkel hasonló értelemmel költöttek azért folyamatosan. A “fiatal” 40 éves korára. Holott 20+ évesen csak az önerőhöz kellett volna támogatás, aminek az értékét simán elszórták hülyeségekre.”
/Azt már én teszem hozzá, hogy tudok nem egy emberről, aki nehogy 40, de még 50 éves korára sem örökölte meg a már most is nullát érő ingatlant. Egyébként a mai öregek is bőven kaptak segítséget az államtól a Kádár-korban.../
A 2-es nagyon szépen megfogalmazta.
Mi, akik sosem örököltünk, s nem is fogunk, 50 évesen gyorsan haljunk meg, hogy az életképtelen utódoknak legyen mit örökölniük. Vagy a 10-es szerint 90 évesen is adjam a 65 éves gyerekemnek a nyugdíjam felét. Hisz szegény gyerekenek ez jár....
Egyre jobban megértem azokat, akik nem akarnak gyereket!!
Főleg nem egy ilyen gerinctelen férget!
"aki nehogy 40, de még 50 éves korára sem örökölte meg a..."
Micsoda alja szülők, hogy nem patkoltak el 70 éves koruk előtt, ahogy a hiéna gyerek várja.
Ha ilyen kölyköm lenne, a szomszedomra hagynam mindenem.
Nem olvastam végig a kommenteket.
Kérdező, a szülőtől öröklés egyébként nem a gyerek, hanem az unoka lakásgondját old(hat)ja meg.
De azt sem nagyon amúgy, mert ha csak két gyereke van, és mindkettőnél 2-2 unoka, akkor már bazi kevés jut a huszonéves fiatalnak.
Szóval örökségre ne blazírozz.
Ilyenkor az a generáció, aki a '80-as években volt fiatal, elő szeretettel felejti el, hogy akkor voltak munkásszállók és nem volt akkora gebasz, ha érettségi vagy szakma után dolgozni ment.
Mondjuk ilyen kulimunkáknál már visszatértek és van Magyarországon is, de ez is cég függő.
Annyi igazság van a dologban, hogy ha nehezen is, de örökség nélkül is lehet boldogulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!