Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem tudok beszélgetni a...

Nem tudok beszélgetni a családommal? Többi lent.

Figyelt kérdés
Sima egyszerü beszélgetésnél más emberre figyelnek, vagy éppen arra amit csinálnak mert ők érdekesebbek, problémámriol nem miért nem tudok velük beszélgetni mert mindig én leszek az aki nem lája jól a dolgokat.Meg azt állitják mindenki utál és jobban csinálja nálam a dolgokat. Úgy érzem nem szeretnek. Mit tudnék ezzel a szituval kezdeni? 20/N

2019. máj. 20. 00:20
 1/7 A kérdező kommentje:
problémámriol nem tudok velük beszélgetni mert mindig én leszek az aki nem lája jól a dolgokat.*
2019. máj. 20. 00:22
 2/7 anonim válasza:
100%

Szia!

Kollégiumban élek már lassan 2 éve. Eleinte nagyon gyakran jártam haza és telefonáltam végül a párkapcsolatom is idehúzott és havonta, ha haza tudok menni, mivl közben munkám is akadt. A napi rutinjaink miatt eltérő napszakokban vagyok velük elérhető. Mikor hazalátogatok nagyon nehéz megtalálnom velük az összhangot és beszélgetnem. Ugyanakkor tudni kell azt, hogy nem egyenlő azzal, hogy nem szeretnek. Csak szimplán felnőttél és változnak az érdeklődési köreitek úgymond. Sokszor inkább csak inkább hallgatom mit beszélnek és, ha olyan téma jön fel becsatlakozom.

Ha esetleg a problémáidról szeretnél beszélgetni, próbáljatok meg leülni egy jó kávé mellé reggel, vagy ebéd után próbálj meg az asztalnál maradni velük és beszélgessetek. Esetleg egy laza vacsora mellett is meg lehet ejteni a beszélgetéseket. Az étkezések és a szoksáok nagy összetartó ereje egy családnak érdemes azokkal próbálkozni. :)

2019. máj. 20. 02:34
 3/7 anonim ***** válasza:
90%

Az én családom is ilyen volt. Megszólaltam, próbáltam bekapcsolódni a beszélgetésbe, erre elkezdtek a fejem fölött átbeszélni, mintha egy taknyos kisgyerek lennék, meg leugattak, hogy én még "tapasztalatlan" vagyok. Teljesen mindegy, miről volt szó, még a szakmámból (programozás) is nekiálltak kioktatni, mert "látták a tévében", én meg csak diplomáztam belőle, ugyan már, mi az. Bármi kizárólag akkor érdekelte őket az életemből, ha megfelelő ürügy volt egy jó üvöltözésre és lehetőség szerint valaminek a megtiltására. Apám élete végéig így működött, beszéltem hozzá, már azt hittem, oda is figyel, mikor egyszer csak a mondat közepén elfordult, és elkezdett anyámmal beszélgetni tök másról, mintha ott sem lennék. Már elmúltam negyven, még mindig taknyos kölyöknek nevezett és ordibált velem. Egy gyökér volt.

Nem tudsz mit csinálni velük. Ilyenkor igazolódik be a régi mondás, hogy a barátainkat Isten azért küldte, hogy bocsánatot kérjen a rokonaink miatt.

2019. máj. 20. 04:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell velük beszélgetned. Beszélgess másokkal, olyanokkal, akik kíváncsiak rád.
2019. máj. 20. 06:19
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem kíváncsiak Rád, a problémáidra, akkor ne velük beszéld meg. Vannak barátaid biztosan, velük próbáld meg. Nálunk ugyanez volt. Ja, és ugyanúgy, mint nálatok is, mindenért én voltam a hibás. Nem tudtam úgy elmondani egy történetet, (kolleganővel, ismerőssel, ügyféllel), hogy ne úgy hozzák ki, hogy az én hibám, én voltam a hülye a sztoriban.

Ezek mérgező, léleknyomorító dolgok. Én már jóval 40 felett ezt leszarom magasról. (És arra figyelek, hogy a lányom bármit mesél, mindig teljes kapacitással felé fordulok, figyelek rá, és ha véleményt szeretne, elmondom, de nem az az alapállás, hogy csak és kizárólag ő lehet a hülye.) Vannak idióta szülők, nem tudsz mit tenni, Te majd jobban csinálod a gyerekeddel.

2019. máj. 20. 12:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Beszélges a barátaiddal inkább,szüleid még csak keveset ha ilyenek ,ezt fejem felett átnézést,gyereknek nézést én is át éltem már nem 1x .
2019. máj. 20. 13:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
2019. máj. 20. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!