Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 26 évesen mennyire elítélendő,...

26 évesen mennyire elítélendő, ha a szüleimmel lakok? (Hosszú)

Figyelt kérdés

Párkapcsolat szempontjából nem volt ebből probléma, mivel a volt barátom is otthon lakott 28 évesen. Most nincs senkim, de félek kicsit, hogy majd ez miatt nem leszek szimpatikus másnak.

Jól kijövök a szüleimmel, adok le minden hónapban egy kisebb összeget, pedig ők nem kérik, de elfogadják, tudom, hogy az az összeg nem sokmindenre elég, ezért néha bevásárolok, ha látom, hogy elfogyott vagy fogyóban van valami. A telefonomat és az autóm(fizetésemből vettem) utáni költségeket magam fizetem. Házimunkából is kiveszem a részemet, kivéve a főzést. Ház körüli teendőkben is számíthatnak rám.

Szóba hoztam a szüleim előtt is, hogy mennyire kellemetlen ennyi idősen velük lakni, miközben más már a saját családjával él, nekem meg egy normális kapcsolat nem jön össze. Ráadásul lassan a nővérem is elköltözik (29) én meg itt maradok. Sajnos annyi pénzem nincs, hogy lakást vegyek (megyeszékhely), az albérletet se tudnám fizetni, max ha nem ennék semmit. Azt mondták, hogy őket nem zavarja, hogy még velük lakok és inkább tegyek félre minél több pénzt, így is teszek, nem költök felesleges dolgokra.

Amúgy ez a kérdés onnan jött, hogy munkahelyemen (4 éve ott dolgozok) megkérdezte az egyik munkatársam, hogy otthon lakok-e még, mondtam, hogy igen, és teljesen le volt döbbenve, meg hozzátette, hogy milyen jó nekem, ki vagyok szolgálva és semmit se kell fizetnem. A beszélgetés további részében pedig eljutottunk odáig, hogy nemhogy férjem, de még gyerekem sincs, és, hogy már ideje lenne, mert ketyeg a biológiai órám, és így mi lesz velem idős koromra, ki fogja majd a gondomat viselni stbstb... Több ember pedig arra kérdezett rá, amikor autót vettem, hogy apukám fizette-e.

Bocsi, kicsit hosszú lett, de teljes pánikban vagyok, és már kezdek bedepizni ez miatt, kilátástalannak érzem a helyzetet, hogy nekem is lesz valaha családom.

Ebben az esetben is ciki otthon lakni? Én vagyok ennyi béna, és lemaradva a többiektől?

2019. máj. 19. 09:52
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
0%
Ha nincs pénzed elköltözni és otthon laksz az nem gáz. A helyesírásod viszont utragáz.
2019. máj. 19. 16:32
 22/34 anonim ***** válasza:
72%
Én is sokat gondolkozom ezen mostanában. Mikor olvastam a kérdést, magamra ismertem sok mindenben. 26/N vagyok én is. Van egy autóm, amit én tartok fenn, bár apukámnak még 2-3 hónap múlva tudom csak visszaadni az utolsó részleteket. Szinte mindent magamnak veszek. De sem lakást nem tudok venni, sem albérletet fizetni. Budapesten lakunk. Ha lesz stabil kapcsolatom, akkor látom csak esélyét az elköltözésnek.
2019. máj. 19. 16:46
 23/34 anonim ***** válasza:
62%

Miétt van mindenki lepontozva? 100 ezres fizetésből persze simán el lehet költözni ugye lepontozók? Igen keressen más munkát. Hol? Menjen külföldre. Miből?

Vagyis inkább adósodjon el az ember, ne legyen tartaléka, de mennyire menő hogy külön lakik és a gyakori népe elégedett.

2019. máj. 19. 17:13
 24/34 anonim ***** válasza:
71%

A munkatársad véleményével ne foglalkozz, neki kéne a saját életével törődnie. Sajnos én is megkaptam ugyanezt, ugyanúgy kollégától, csak a biológiai órát hagyta ki. Gondold végig, hogy megéri-e az az ember, hogy emészd magad miatta, de gyanítom, hogy nem.

Az pedig, hogy még otthon laksz, egyáltalán nem elítélendő. Amíg jól kijöttök a szüleiddel és mindenkinek megvan a maga tere, addig miért ne maradhatnál otthon gyűjtögetni?

2019. máj. 19. 19:46
 25/34 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem így nem zavarja a legtöbb embert, hogy még otthon laksz.

Az sokkal zavaróbb, ha e mellett elvárják, hogy főzzenek, takarítsanak, mossanak rá és még egy bevásárlással sem segít.

Mondjuk az se mindegy, mekkora lakásról van szó. Mert ha egy tetőtérben laksz és úgy kell lejárnod a konyhába, meg a fürdőbe, úgy azt mondom, akármilyen jó arcok a szüleid, oda ne szülj, senki érdekében sem.

Ha van külön lakrész, úgy ideiglenesen jó és simán kialakulhat egy jó és közeli viszony az unoka meg a nagyszülő között, ha az utóbbiak mentalitása olyan.

2019. máj. 19. 23:58
 26/34 anonim ***** válasza:
35%
Engem igen erdekelne, miert van lepontozva mindenki, mikor tenyleg teljesen normalisak a valaszok. Aki ezt teszi, az nyugodtan pontozzon le, de nem ertem, mi baja van
2019. máj. 20. 13:49
 27/34 anonim ***** válasza:
39%
26, azért, mert nem kezdtük el a szokásos mantrát: gáz vagy, költözz el, TILOS a szüleiddel egy fedél alatt laknod. Ha ezeket írtuk volna, a kisgyerekek felpontozták volna 110%-ra is akár.
2019. máj. 20. 14:03
 28/34 anonim ***** válasza:
#25, az volna a normális, ha kívülálló egyáltalán nem foglalkozna azzal, hogy ki hogyan éli az életét.
2019. máj. 20. 14:11
 29/34 anonim ***** válasza:
72%

#27: Nagyon jól írod! Itt mindig azok vannak felpontozva, akik rosszindulatúak.

Amúgy meg tudod hogy a gyakorisok már 10 éves korukban elköltöznek otthonról, eltartják magukat és a kezdő fizetésük minimum nettó 500 körül van! Itt senkinek nincsenek anyagi problémái, nincs nehéz élete.

2019. máj. 20. 15:07
 30/34 anonim ***** válasza:
Így van! Mindenki olyan okos a számítógép előtt, valószínűleg mamahotelesek is, de észt osztani mindenki tud! A mai világban nem egyszerű lakáshoz, autóhoz jutni, sok ember adósságba veri magát! A politikai részét meg ennek inkább hagyjuk! Ha itt nem vagy rosszindulatú, akkor le vagy pontozva!
2019. máj. 20. 16:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!