Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a megoldás ebben a helyzetben?

Mi a megoldás ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
Párommal elhatároztuk, hogy veszünk egy kétszobás panellakást hitelre.Az önerő 2 millió forint volt.Neki nem volt semmi pénze, nekem volt egy millió forintom, ezt bele is adtam, neki viszont mondta az apja, hogy beleadja a másik milliót, így meglett az önerő. Viszont az apja azzal a feltétellel adta a pénzt, amit nem kell visszafizetnie, hogy csak az ő nevén lehet a lakás.Abban pedig megállapodtunk, hogy törlesztik felém az egymillió forintot havi 80-100 ezer forinttal.Amit állnak is azóta. Viszont a páromnak nincs pénze újítani a lakást, így én ráköltöttem több százezer forintot a festésre, új ablakokra, bútorokra. Úgy érzem ez így nem korrekt, mert ha egyszer úgy hozná a sors, hogy elválunk egymástól ő jól jár, hiszen felújítottam neki a lakását, amit az én pénzem nélkül meg sem tudott volna venni, én meg mehetek ahová akarok és a pénzem elveszett. Ti hogy látjátok ezt?Rossz döntés volt belemenni ebbe?Másképp nem tudtunk volna a szüleimtől különköltözni.
2019. máj. 16. 23:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez elég zavaros dolog. Ha jól értem, a Kérdező által befizetett 1 millió Ft-ot most a lány szülei mintegy "visszatérítik" részletekben a Kérdezőnek, azaz végeredményben a befizetett 2 milló Ft önerő matematikai számítás alapján végeredményben a lány részéről származik (majd). Ebből a nézőpontból tökéletesen érthető a lány apjának kikötése, hiszen a jelen helyzet ténylegesen az, hogy a pár a lány tulajdonában levő ingatlanban él. Nem kerül pontosításra, hogy a vételár fennmaradó részének törlesztését a felek miként, milyen megosztásban állják. Az ingatlan felújítására, bebútorozásra egyoldalúan költött pénzről magán okiratot kell készíteni (tanúk, esetleg ügyvéd hitelesítésével). Ha a továbbiakban is ilyen problémák merülnének fel, akkor hasonló okiratokat mindig lehet készíteni az esetleges jövőbeli történésekre felkészülésként.

Megjegyzem, ha már a kapcsolat induló részében ilyen problémák merülnek fel, akkor talán a párkapcsolati bizalomról kellene elgondolkodni.

2019. máj. 17. 07:14
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvasgattam kommenteket,de ha no vagy,ha ffi en biztosan eleve elvetettem volna,hogy csak az o neven legyen...
2019. máj. 17. 07:25
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

Akik azt írják, hogy a kérdező nélkül semmilye se lenne a hölgynek, azok elolvasták egyáltalán a kérdező írását? Gyakorlatilag 1 milliót adott kölcsön, a törlesztést a nő fizeti. Akkor hogyan lenne nincstelen?

Mi fordítva vagyunk a párommal, övé a lakás, ő törleszti. A rezsit felezzük. Bútorba és felújításba én is fizetek, elvégre én is itt lakok, általam is elhasználódik a lakás, miattam is festeni kell, nekem se tetszik a régi csempe stb. Lakbért nyilván nem kér, az kicsit vicces lenne, de ez, hogy a felújítás közös teher szerintem egyáltalán nem gond, ha már ingyen élsz az általa fizetett házban.

Amúgy persze előre kellett volna tisztázni, hogy te Maris, megveszem én a kanapét, de fizesd már ki ha lesz pénzed vagy viszem magammal ha kiteszed a szűrömet. Lehet ezt tisztázni most is, de furcsa, hogy csak most jut eszedbe, hogy zavar téged az elköltött pénz.

Ha albérletben élnétek, annak a felét is fizetned kéne, szóval addig a mértékig nem kellene gondot csinálnod a saját környezeted újításából. Ha következő hónapban szakítotok az ciki, de gondolom jó a kapcsolat, ha gond nélkül költöttel ennyit

2019. máj. 17. 07:57
 14/19 anonim ***** válasza:
83%
Ezzel az "üzlettel " gyakorlatilag a nyakára léptetek a meghitt, boldog családi életnek. Nagy hiba volt.
2019. máj. 17. 08:34
 15/19 anonim ***** válasza:
92%

Nincs akkora dráma, ahogy itt írjak.

Az önerős 1 milliót torlesztik neked. Ez ok.

Még kéne beszélned velük, h a felújítás pénzt is torlesszek le neked.

És voala már vissza is kaptad a pénzed.

2019. máj. 17. 09:44
 16/19 anonim ***** válasza:
56%
Tekintsd pár hónap "albérlet díjnak" a ráköltött pénzt. A hitelt is ő fizeti meg a milládat is visszakapod. Akkor?
2019. máj. 17. 09:54
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Fizessek vissza akkor a felujitast is. Viszont ok csak a párod nevén van a hitel, de azt ő is fizeti teljes egeszeben? Mert ha közös kasszán vagytok akkor te is fizeted...
2019. máj. 17. 10:44
 18/19 A kérdező kommentje:
Már írtam, hogy a hitel törlesztőjét csak ő fizeti egyedül. A rezsit fele-fele arányban fizetjük.
2019. máj. 17. 11:06
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem szimpatikus ez a húzás após pajtitól.

A felújítás számláit is benyújtanám neki, ill. a továbbiakban intézze ő, hiszen ez így korrekt az adott feltételek mellett.

Te a pénzedet inkább tedd félre, egy olyan lakásra ami a pároddal közös. Ha nem marja el addigra mellőled a lányát, akkor akár vele. Eladva ezt a röhjes "csak az lányomé" házat.

2019. máj. 21. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!