Mi a megoldás ebben a helyzetben?
Figyelt kérdés
Párommal elhatároztuk, hogy veszünk egy kétszobás panellakást hitelre.Az önerő 2 millió forint volt.Neki nem volt semmi pénze, nekem volt egy millió forintom, ezt bele is adtam, neki viszont mondta az apja, hogy beleadja a másik milliót, így meglett az önerő. Viszont az apja azzal a feltétellel adta a pénzt, amit nem kell visszafizetnie, hogy csak az ő nevén lehet a lakás.Abban pedig megállapodtunk, hogy törlesztik felém az egymillió forintot havi 80-100 ezer forinttal.Amit állnak is azóta. Viszont a páromnak nincs pénze újítani a lakást, így én ráköltöttem több százezer forintot a festésre, új ablakokra, bútorokra. Úgy érzem ez így nem korrekt, mert ha egyszer úgy hozná a sors, hogy elválunk egymástól ő jól jár, hiszen felújítottam neki a lakását, amit az én pénzem nélkül meg sem tudott volna venni, én meg mehetek ahová akarok és a pénzem elveszett. Ti hogy látjátok ezt?Rossz döntés volt belemenni ebbe?Másképp nem tudtunk volna a szüleimtől különköltözni.2019. máj. 16. 23:33
1/19 anonim válasza:
Ha házastársak vagytok, akkor a ház mindkettőtöké, függetlenül attól, hogy a párod apja milyen feltétellel adta a pénzt. Egyébként meg egy undorító, számító alak, aki ki akar használni - vagy még rosszabb - ki akar semmizni téged. Ezzel már most menj ügyvédhez, hogy ilyen esetben mi a teendő. Biztosítsd be magad, itt lesznek sokkal csúnyább dolgok is.
2/19 anonim válasza:
Ki fizeti a torlesztest? Teged atvagtak de rendesen! Szepen torlesszek a felujitast is, ne csak az egy milliot! Nem is ertem,hogy mentel ebbe bele..1 millio rohelyes osszeg, ha lakasrol van szo! Diak munkaval 1,5 ev alatt sporoltam ossze ennyit, bar hozzateszem kolis voltam.Inkabb maradtatok volna meg egy ideig a szuloi hazban, mig nem lett volna meg a hianyzo osszeg. Most mar ez van. A palidnak inteztel egy lakast, te meg ha ugy van mehetsz az utcara...
3/19 A kérdező kommentje:
Én vagyok a férfi. Nem vagyunk házasok, a törlesztőt természetesen ő fizeti.
2019. máj. 16. 23:43
4/19 anonim válasza:
Tenyleg, hazasok vagytok vagy sem? Nem mindegy! Ez a kerdes lemaradt..
5/19 anonim válasza:
Elég rossz döntés volt. Nálunk úgy volt hogy férjem vett fel hitelt fele házra a másik felét én álltam. Az én nevemre jött a ház de férjemnek kifizettem a hitelét teljesen. A felújítást én állom.
6/19 anonim válasza:
Ez k_rva rossz döntés volt. Ügyvéd azonnal és egy fillért ne költs arra a házra, amíg nem tisztázódik a helyzet. Gondolom, a hitel is a te neveden van. Lényegében bármikor az apuka ellened uszíthatja a lányát és lesz egy hiteled, amit fizethetsz évtizedeken keresztül és mehetsz, amerre látsz.
7/19 A kérdező kommentje:
Nem, a hitel csak az ő nevén van.
2019. máj. 16. 23:48
8/19 anonim válasza:
Az a baj, hogy a te penzed nelkul neki semmilye sem lenne..igy viszont most te maradsz ures kezzel..A szamlakat mindenkepp orizd meg..nem hiszem, hogy szamithatsz arra a penzre..max jogi uton tudod behajtani. Ha igy siman probalkozol, akkor tuti elhajtanak azzal, hogy orulj, hogy nem kernek toled berleti dijat, amiert a lany lakasaban laksz..
9/19 anonim válasza:
Gondolom akkor nem vagytok házasok. Rossz döntés volt szerintem. A lakásból, ha szétmentek, neked semmi nem fog járni. Kicsit palira vettek én azt gondolom. Konkrétan kértek 1milliót kölcsön, hogy a párodnak legyen lakása. Ha szakítotok akkor a bútorokat minden gond nélkül viheted, csak tudd bizonyítani, hogy te vetted, ugyanígy a felújítás költségeit is igazolnod kell. De ettől a családtól csak peres úton fogod visszakapni azt ami a tiéd.
10/19 anonim válasza:
Elképesztő, hogy felnőtt embernek, szavazati joggal, ennyi esze legyen. Nem volt senki, akitől előtte tanácsot kérhettél volna?
Nélküled nem lenne semmije, ha szétmentek, még az egy milliód sem lesz meg. Kamatmentes banknak voltál jó nekik. Majd szépen megvárják, amíg fel is újítod neki, aztán kivágnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!