Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apám új feleségét fel kéne...

Apám új feleségét fel kéne köszöntenem anyák napja alkalmából?

Figyelt kérdés
A szüleim "csak" elváltak, és Apám újranősült...

2019. máj. 5. 09:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
48%

Én az anyukám sírjához kimegyek anyák napján, ott leteszek egy csokor rózsát (20 voltam, amikor meghalt).

Rá két évre nősült újra az apám, én lényegében nem is laktam már otthon (koleszban voltam, utána Pestre mentem albérletbe, ott találtam nagyon jó állást). De a lényeg, ettől függetlenül ha már hazalátogatok a szülővárosomba anyák napján (anyu sírja miatt), akkor apámékhoz is benézek, és a feleségének is viszek egy szál virágot. Bár a klasszikus értelemben nem az anyám, de örül neki.

2019. máj. 5. 12:28
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

"Örülök, hogy ilyen válaszokat kapok. Én sem nagyon akarnám felköszönteni... Csak valamiért elvárja.."

Bocs, de nekem ez elég abszurd. Hogyhogy "elvárja"? Eléd áll, hogy Józsika/Pirike, márpedig köszöntsél fel, mert anyák napja van?

2019. máj. 5. 12:31
 13/20 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

#12 Értetlenségét osztom én is. Ezt tisztázni kellene, hogy miért várja el. Sokat korrepetált téged vagy ilyesmi? Ha nem, akkor nem jár neki.

Akkor sem jár neki, ha édesapád elkezd lobbiznia köszöntés miatt. Ha ilyent tesz, az csak a p.i.n.a miatt van. Ebben az esetben mond meg édesapádnak határozottan és udvariasan, hogy a nő még nem érdemelte ki, nem nevel, így aligha fogja, és hogy ezzel megbántanád édesanyádat.

2019. máj. 5. 12:37
 14/20 anonim ***** válasza:
15%
Azt ugye tudjátok, hogy anyák napján MINDEN édesanyát ünneplünk, nem csak a sajátunkat? Én mindkét nagymamámat, de még párom anyukáját is felköszöntöttem. Ha ő is anya, én mindenképpen megköszönteném, ha más nem, csak "boldog anyák napját!" és adsz neki két puszit.
2019. máj. 5. 13:54
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor illene felköszöntened, ha ő nevelt és nem az a nő, aki a világra hozott. Egyébként miért kellene? Nem az Anyukád.
2019. máj. 5. 21:34
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

Anyák napján nem csak a saját anyánkat köszönthetjük fel!

Mindenkit fel lehet köszönteni, aki ANYA.

Én például a saját anyámat elsősorban, de mindig felköszöntöm anyósomat is, pedig nem ő szült, de a férjem anyja, ANYA.

Most meg felköszöntöm a saját lányomat is, mert van 2 gyereke, tisztelem érte mert ANYA.

De anyák napján virág nélkül szoktam mondani azoknak a nőknek, akik anyák, hogy :Boldog anyák napját!

Mi ebben a rossz?Eddig még mindenki örült neki, és viszont kívánta.Nekem az anyák napja nem azt jelenti csak ,hogy a saját anyám napja, hanem minden anyáé.

2019. máj. 7. 12:59
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

Nézzetek utána az anyák napja történetének.

Nem az édesanyánk köszöntésére jött létre, habár eleve ő is beletartozik, hanem az ANYASÁGOT ünnepeljük vele.

Ebbe pedig mindenki beletartozik aki anyaként él.Nemcsak a saját anyánk, hanem minden anya.

Tehát bárki anyját köszönthetjük.

2019. máj. 7. 13:07
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Írd le még háromszor előző.... Ettől még nem fogom MÁS anyját, nagymamáját köszöntgetni. Pláne nem parancsra, elvárásra.
2019. máj. 7. 13:33
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
18-as: Azt se tudtam hogy a világon vagy, nemhogy még megparancsoljam hogy köszönts minden nőt!Ha nem ismered egy ünnep eredetét, a te bajod.Te leszel vele szegényebb lelkileg, nem én.
2019. máj. 7. 13:38
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Hahó, te felfogtad miről szól a kérdés? Nem arról amiről te zagyváltál... És elvileg a KÉRDÉSRE kéne válaszolni ezen az oldalon.
2019. máj. 7. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!