Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Esküvőre mennyit illik vinni?

Esküvőre mennyit illik vinni?

Figyelt kérdés

Par infó :

Baráti pár

Már 2 éve házasok, van egy kisfiúk de most lesz a templomi esküvő. Utánna lesz vacsi is, olyasmi mint egy lagzi.

A helyszín falu.

Én inni nem fogok alkoholt szoptatás miatt.(tudom ez nem lényeg de drága az alkohol 😃 )

Mennyit illik vinni ilyen esetben?

2019. ápr. 28. 17:59
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
38%
szerintem meg semmit nem "illik". végülis vendégként vagy meghívva , nem azért hogy álld a házasság költségét.
2019. ápr. 29. 22:27
 22/27 anonim ***** válasza:
45%

"végülis vendégként vagy meghívva , nem azért hogy álld a házasság költségét"

Ez igaz. De ebből nem az következik, hogy semmit sem "illik" adni, hanem az, hogy semmit sem "kell" adni. Attól még illik.

2019. ápr. 29. 22:34
 23/27 anonim ***** válasza:
Te lehet 200 felett keresel, de én csak 150et,amiből albérletet kell fizetni, meg enni is kell és a magam részére is félretennék. Egy lagzira kispórolni a borítékba valót komoly logisztika.
2019. ápr. 30. 08:51
 24/27 anonim ***** válasza:
63%

"Azért nehogy már minimalbert keressen itt mindenki, 200 alatt kb senki nem keres."

Csak kb. mindenki vidéken, végülis igazad van, Budapest=Magyarország. :D

2019. ápr. 30. 11:56
 25/27 anonim ***** válasza:
Hugom vidéki kisvárosban keres netto 210et irodában, érettségivel.
2019. ápr. 30. 13:39
 26/27 anonim ***** válasza:

"Hugom vidéki kisvárosban keres netto 210et irodában, érettségivel."

Én meg a fővárosban, 22 éve tanárként...

2019. ápr. 30. 17:37
 27/27 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint, mivel ez valóban "csak egy második esküvő", elég a 15 000 - 25 000 családonként/páronként.

Gondolom, hogy volt már egy lakodalom korábban, amikor első alkalommal esküdtek. Arra az első alkalomra illik többet adni ennél, véleményem szerint legalább 25 000 - 30 000 családonként / páronként.

( Az illem nem arról szól, hogy ebből mennyit tudunk "leenni". A fogyasztás mértékétől függetlenül illik elérni egy bizonyos alsó határt. )

2019. máj. 2. 19:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!