Esküvőre mennyit illik vinni?
Par infó :
Baráti pár
Már 2 éve házasok, van egy kisfiúk de most lesz a templomi esküvő. Utánna lesz vacsi is, olyasmi mint egy lagzi.
A helyszín falu.
Én inni nem fogok alkoholt szoptatás miatt.(tudom ez nem lényeg de drága az alkohol 😃 )
Mennyit illik vinni ilyen esetben?
"végülis vendégként vagy meghívva , nem azért hogy álld a házasság költségét"
Ez igaz. De ebből nem az következik, hogy semmit sem "illik" adni, hanem az, hogy semmit sem "kell" adni. Attól még illik.
"Azért nehogy már minimalbert keressen itt mindenki, 200 alatt kb senki nem keres."
Csak kb. mindenki vidéken, végülis igazad van, Budapest=Magyarország. :D
"Hugom vidéki kisvárosban keres netto 210et irodában, érettségivel."
Én meg a fővárosban, 22 éve tanárként...
Véleményem szerint, mivel ez valóban "csak egy második esküvő", elég a 15 000 - 25 000 családonként/páronként.
Gondolom, hogy volt már egy lakodalom korábban, amikor első alkalommal esküdtek. Arra az első alkalomra illik többet adni ennél, véleményem szerint legalább 25 000 - 30 000 családonként / páronként.
( Az illem nem arról szól, hogy ebből mennyit tudunk "leenni". A fogyasztás mértékétől függetlenül illik elérni egy bizonyos alsó határt. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!