Esküvőre mennyit illik vinni?
Par infó :
Baráti pár
Már 2 éve házasok, van egy kisfiúk de most lesz a templomi esküvő. Utánna lesz vacsi is, olyasmi mint egy lagzi.
A helyszín falu.
Én inni nem fogok alkoholt szoptatás miatt.(tudom ez nem lényeg de drága az alkohol 😃 )
Mennyit illik vinni ilyen esetben?
20 ezer fejenként.
Barátnőm esküvőjén 20-at adtam egyedül, 5 évvel ezelőtt.
"Mi itt lakunk mellettetek, de nálunk per fő minimum 100 eurót vagy ennél többet tesznek ...."
Na és? Majd ha mi is annyit fogunk keresni, mint ti ott, akkor mi is többet teszünk.
6# oké, ti 100 eurót adtok (gondolom Szlovákia) . Nálatok is 320 euró a minimálbér? Nyilván szívesen adna az ember többet, de ha 20 ezrével számoljuk fejenként, akkor egy átlag 4 fős családnál már 80 ezer forint.. Ami rengeteg, pont most jött ki egy statisztika, az ország harmada (3 millióan kb) kevesebb, mint havi 125 ezerből élnek fejenként.
Amikor 2-3 esküvő van egy nyáron, sokan már hitelhez nyúlnak..
Szerintem teljesen korrekt a 15-20/fő. Ha megteheti valaki, adjon többet. Én a tesòmèra 50-et adtam egyedül. De barátnak nem adnék ennyit, bele is rokkanèk, annyi barátunk esküszik mostanában
"Pesten a takaritonő jön 2200ért óránként"
Az más, mert az feketemunka, gondolom. Vagy számlát ad róla?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!