Miért félek állandóan attól hogy valamelyik családtagom meghal?
Ráadásul külföldön élek így foleg rémálmom hogy kapok egy telefont hogy valamelyik szülom vagy testvérem meghalt és nem is tudok rögtön ott lenni. Az van bennem hogy így tàvol elvesztegetem az idot.
Néha rámtör ez hogy mi van ha valaki meghal és szorongok. Tavaly unokatesóm lett öngyilkos ami nagyon váratlanul ért mindenkit...
Ez mióta van? Nem valami rossz előérzet?
Az is lehet, hogy tényleg a távolság miatt van. Próbálj meg imádkozni értük.
Velem tegnap közölte az egyik régi ismerősöm, akikkel nem sokat beszéltem, hogy a tesója elhunyt, 31 évesen, most szombat éjszaka. Tüdőembólia végzett vele.
Alig tudtam szerencsétlennek bármit is mondani, mert nem tudja az ember, hogy ilyenkor mit mondhatna normálisan.
Ők se nagyon tartották a kapcsolatot, mert a srác egy intézet szerűségben élt, és ott is dolgozott azon belül.
Az intézet tartotta el őt.
Szorongás.
Plusz az egyik családtagod váratlanul elhunyt, ez minden bizonnyal ültetett egy "ha egyikükkel megtörtént, a többivel miért ne történne valami" gondolatot a fejedbe.
Nekem is volt ilyen folyamatos félelmem, szorongasom. Nálam egyértelműen az váltotta ki, hogy az életemben majdnem minden egyszerre lett bizonytalan, illetve ismeretségi, baráti körömben betegsegben, balesetben haltak meg többen egy rövid időn belül, és ez így együtt pánikot okozott, elkezdtem rettegni attól, hogy a gyerekeimmel történik valami, vagy velem és anya nélkül kell, hogy felnojenek.
Nem tudom, te milyen elethelyzetben vagy, de pl. egy ilyen nehéz, elhúzódó időszakban kialakult lelkiállapot is okozhat ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!